Listopad 2013

Čestitke povodom blagdana Svih svetih

Hrvatsko nacionalno vijeće upućuje srdačne čestitke i žele svako dobro svima onima koji blagdan Svih svetih slave kao krsno ime.

Po kršćanskoj tradiciji, dva dana u godini, 1. i 2. studenog vjernici se posebno sjećaju i u duhu povezuju sa svojim pokojnicima: to su blagdan Svih svetih i Dušni dan.

Share/Save

PREDSTAVLJEN NACRT NOVOG ZAKONA O IZBORU, UPOTREBI I JAVNOM ISTICANJU NACIONALNIH SIMBOLA MANJINSKIH NARODA

Tivat, 30. listopada 2013. (Radio Dux) - Nacrt novog Zakona o o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola a koji se odnosi na pripadnike manjinskih naroda i drugih manjinskih zajednica u Crnoj Gori, predstavljen je danas na okruglom stolu u Tivtu koji je priredilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Share/Save

Posjet izaslanstva Hrvata u Crnoj Gori matičnoj državi RH-izvješće i dojmovi

Izaslanstvo predstavnika Hrvata u Crnoj Gori, u čijem su sastavu bili  predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Zvonimir Deković i predsjednica Hrvatske građanske inicijative i članica Izvršnog odbora Vijeća Marija Vučinović, boravila je u radnom posjetu Zagrebu, kojom su se prigodom susreli s predstavnicima političkoga života iz matične države.

Share/Save

Posjet izaslanstva Hrvata u Crnoj Gori matičnoj državi RH

Dana 28. i 29. listopada izaslanstvo predstavnika Hrvata u Crnoj Gori, u čijem su sastavu  predsjednik Vijeća i član Izvršnog odbora,  Zvonimir Deković, te članica Vijeća i  Izvršnog odbora, i ministrica u Vladi Crne Gore,  Marija Vučinović , boravi u radnom posjetu Zagrebu, kojom će se prigodom susresti s gospodinom Ivanom Zebom iz Državnoga ureda za Hrvate izvan RH, i mr.sc. Marinom Knezovićem, ravnateljem Hrvatske matice iseljenika, mr. sc.

Share/Save

Boris Domagoj Biletić dobitnik nagrade "Fran Galović"

Istarski književnik Boris Domagoj Biletić sa svojom književno-povijesnom studijom "Istarski pisci i obzori" ovogodišnji je dobitnik nagrade "Fran Galović" za najbolje djelo zavičajne tematike. Nagrada Fran Galović dodijeljena je u okviru 20. festivala književnosti "Galovićeva jesen" jednoglasnom odlukom ocjenjivačkog povjerenstva festivala.

Share/Save

Čestitka povodom Svetog Šimuna

Hrvatsko nacionalno vijeće upućuje srdačne čestitke i želi svako dobro svima onima koji 28. listopada slave Svetog Šimuna kao krsno ime.

SVETI ŠIMUN APOSTOL

Share/Save

Dokumentarni film o A. G. Matošu u povodu 100. obljetnice smrti

U povodu stote godišnjice smrti Antuna Gustava Matoša (1873. – 1914.), Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika kao producent u suradnji sa Uredom za međunarodnu suradnju TINTL pokreče projekt snimanje dokumentarnog filma o hrvatskom književniku i domoljubu koji je rođen u Tovarniku 13. lipnja 1873. godine.

Share/Save

Odbori HNV 2013.

2013. - 2017. godina
 
SPISAK ODBORA HNV I NJIHOVIH ČLANOVA
  • Odbor za statut i propise
Share/Save

NASTAVAK RADA DOPUNSKE ŠKOLE ENGLESKOG JEZIKA

Kotor, 18.listopada 2013.(Radio Dux) - Dana 5.listopada, s radom je nastavila Dopunska škola engleskog jezika u Kotoru, voditeljice prof. Milene Pilastro Kovačić, uz potporu Hrvatske građanske inicijative.

Share/Save

Predsjednik HNV-a nazočio Bajramskoj svečanosti u Tivtu

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković nazočio je Bajramskoj svečanosti koja je održana u četvrtak, 17. listopada u Tivtu. Više o organizaciji svečanosti saznajemo sa web portala Radio Tivta:

Share/Save

HNV upućuje čestitke povodom slave Svetog Luke

Hrvatsko nacionalno vijeće upućuje srdačne čestitke i želi svako dobro svima onima koji 18. listopada slave Svetog Luku kao krsno ime.

Share/Save

Obavijest iz Hrvatskog građanskog društva

Amatersko kazalište “Petar Tomas” Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, formirano u okviru Kluba mladih, poziva sve zainteresirane ljubitelje kazališta i pobornike očuvanja izvornoga bokeškoga govora na upis u dramsku i recitatorsku sekciju koje kazališnim izričajem imaju za cilj očuvati tradiciju bokeškog govora.
 
Share/Save

HNV čestita vjernicima islamske vjeroispovijesti Kurban Bajram

Povodom blagdana Kurban- bajrama svim građanima  islamske vjeroispovijesti, kako u ime predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća, Zvonimira Dekovića,  i svih članova Vijeća, tako  i u svoje osobno ime, želim svako dobro uz tradicionalnu čestitku: Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Share/Save

Stranice