Rujan 2013

Posjet delegacije Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

U petak, 27. rujna, delegacija iz Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, direktor Fonda Safet Kurtagić, i njegovi suradnici, Denis Sutović i Valerina Dedvukaj,  posjetila je ured Hrvatskoga nacionalnog vijeća u Donjoj Lastvi.  Delegaciju je primio predsjednik Vijeća Zvonimir Deković.

Share/Save

Izražavajmo se hrvatskim jezikom

Vladimir Nazor
O JEZIKU

 

O njemu, da! O čarobnome vrelu,
Što davno ključa iz šikare naše
I snagu svoju razmaho je cijelu
Kada ga stijenje i glib zatrpaše!
On zvuči i psiče, teče gradu i k selu,
Kroz zlato njiva, zelenilo paše;
Na vatru nalik lije svjetlost vrelu

Share/Save

PREDSTAVLJENA KNJIGA "BAŠTINSKE TEME BOKE KOTORSKE"

Donja Lastva 24. rujna 2013. (Radio Dux) - „Baštinske teme Boke Kotorske" naziv je knjige autora dr. Vinicija B.

Share/Save

KNJIŽEVNA VEČER VIKTORA VIDE U ZAVIČAJU

Tivat, 22. rujna 2013. (Radio Dux) - U povodu stote godišnjice rođenja hrvatskog pjesnika Viktora Vide u nedelju, 22 rujna, je održana književna večer u Velikoj dvorani Doma kulture " Josip Marković " u Donjoj Lastvi.

Share/Save

PRVA SJEDNICA HNV-A U NOVOME SAZIVU I POSJET MINISTRA NUMANOVIĆA

Donja Lastva, 20. rujna 2013. (Radio Dux) - U petak 20. rujna održana je sjednica Hrvatskoga nacionalnog vijeća u novome sazivu u prostoriji Tajništva HNV-a u Domu kulture " Josip Marković " u Donjoj Lastvi.

Share/Save

Najava: Pjesnička večer Viktora Vide

Poštovani poštivaoci djela velikoga pjesnika Viktora Vide pozivamo vas na Književnu večer o  Viktoru Vidi, koja će se u povodu stogodišnjice pjesnikova rođenja održati u organizaciji Hrvatskoga nacionalnoga vijeća, Hrvatske građanske inicijative i Hrvatske krovne zajednice  " Dux Croatorum"  u nedjelju, 22. rujna 2013. godine, u Velikoj dvorani Doma kulture " Josip Marković "  u Donjoj Lastvi, s početkom u 20 sati.

Share/Save

PREDSJEDNIK BOKELJSKE MORNARICE 809 ZAGREB J. GJUROVIĆ POSJETIO HNV

Predsjednik Bokeljske mornarice 809 Zagreb prim.dr Josip Gjurović u nedelju, 15. rujna, je posjetio Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore. Visokog gosta primio je predsjednik HNV Zvonimir Deković koji ga je informirao o ukupnom radu, budućim planovima i aktivnostima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

Share/Save

Najava: Sjednica Hrvatskoga nacionalnog vijeća

Prva sjednica Hrvatskoga nacionalnog vijeća u novome sazivu će se održati  20. rujna 2013. godine u prostoriji Tajništva HNV-a u Domu kulture " Josip Marković " u Donjoj Lastvi s početkom u 18 sati. 

Share/Save

KONCERT NADE BALDIĆ U DOMU KULTURE U DONJOJ LASTVI

Donja Lastva- Dana 08. rujna 2013. godine, povodom blagdana Male Gospe, krsnoga imena velikog dijela mještana Donje Lastve, u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi održan je koncert kotorske sopranistice Nade Baldić. Vidno raspoložena publika odlično je prihvatila lijepo osmišljen spoj zabavne, klasične i duhovne glazbe. Poštovatelji Nadina topla soprana, nalik Terezinom, imali su priliku da, uz klavirsku pratnju prof.

Share/Save

Adrijan Vuksanović-dobitnik treće nagrade Ratkovićevih večeri poezije

Mladi pjesnik iz Tivta, Adrijan Vuksanović, dobitnik je treće nagrade Ratkovićevih večeri poezije za pjesnike do 27 godina.

Share/Save

Stranice