Veljača 2014

Priopćenje za javnost

 

Priopćenje za javnost Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore povodom 21. obljetnice otmice u Štrpcima                                                                                                 Imena žrtava zločina u Štrpcima:

Share/Save

Posjet izaslanstva Hrvata iz Crne Gore Rijeci i Primorsko- goranskoj županiji

Dana 21. veljače, u 18 sati, u prostorijama Matice umirovljenika Hrvatske u Rijeci održan je Okrugli stol na temu "Položaj Hrvata u Boki kotorskoj" na komu su sudjelovali: ministrica u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimir Deković te prof. Đuro Vidmarović, vrsni poznavatelj povijesti ovdašnjih Hrvata.

Share/Save

IZDVAJAMO IZ MEDIJA: DRAGIČEVIĆ - IZBORNI ZAKON KAMEN SPOTICANJA

Tivat, 20. veljače 2014.  - Radio Dux je u ovotjednoj emisiji "Tragom Hrvata Boke i događaja" ugostio parlamentarnu zastupnicu HGI-ja i članicu Hrvatskoga nacionalnog vijeća, Ljerku Dragičević. Povod razgovora bio je neusvajanje izmjena i dopuna Izbornog zakona.
Zastupnici manjinskih stranaka napustili su, naime, sjednicu prije glasovanja jer nisu dobili podršku za amandman kojim se osigurava afirmativna akcija na lokalnom nivou, čime bi manjine koje ne prijeđu cenzus dobile jedan mandat u lokalnim parlamentima.

Share/Save

Bokeljska mornarica 809 donirala HNV-u vrijedna izdanja

Prilikom jučerašnjeg posjeta prostorijama Bokeljske mornarice 809  u Kotoru, viceadmiral Ilija Radović i poručnik Saša Milošević, potpredsjednik UOBM-a, darovali su  predsjedniku HNV-a, Zvonimiru Dekoviću, knjige za Hrvatsku knjižnicu „Ljudevit Gaj“  u Donjoj Lastvi.

Share/Save

Slobodan Bobo Slovinić darovao knjigu Hrvatskoj knjižnici „Ljudevit Gaj“ u Donjoj Lastvi

Prilikom jučerašnje promocije knjige „Ars libris“, koja se održala u Galeriji solidarnosti u Kotoru, autor Slobodan Bobo Slovinić je predsjedniku Hrvatskoga nacionalnog vijeća, Zvonimiru Dekoviću, darovao potpisani primjerak knjige s posvetom Hrvatskoj knjižnici „Ljudevit Gaj“ u Donjoj Lastvi, čime je fond Knjižnice obogaćen za još jedno izuzetno vrijedno izdanje. „Ars libris“ izbor je autorovih tekstova o stvaralaštvu domaćih i inozemnih umjetnika, koje je u zadnjih petnaestak godina pisao za kulturnu rubriku dnevnog lista „Vijesti“.

Share/Save

Izdvajamo iz medija-Numanović: U planu osnivanje zajedničke kuće manjinskih naroda

Dnevni list Pobjeda objavljuje:

PODGORICA – Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović razgovarao je u ponedjeljak sa predstavnicima registrovanih manjinskih savjeta, a tokom sastanka je razgovarano o mogućnosti formiranja zajedničke kuće manjinskih naroda u kojoj bi savjeti dobili zajednički prostor za svoje funkcionisanje.

Share/Save

In memoriam povodom smrti Vicka Nikolića

1933. — 06.02.2014.

Vicko Nikolić

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi suprug, otac, djed, svekar i tast, gospodin VICKO NIKOLIĆ blago u Gospodinu preminuo u četvrtak 6. veljače 2014. u 81. godini života nakon duge i teške bolesti. Ispraćaj dragog pokojnika bit će u ponedjeljak 10. veljače 2014. u 13,35 sati u krematoriju na Mirogoju.

Sveta misa zadušnica služit će se u 18,30 sati u crkvi Sv. Križa u Sigetu.

Share/Save

Predstavnici HNV-a na javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o suradnji Crne Gore s iseljeništvom

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, organiziralo je 29. siječnja 2014. javnu raspravu o Nacrtu zakona o suradnji Crne Gore s iseljeništvom u cilju stvaranja kvalitetnog i sveobuhvatnog zakonskog okvira.

Uvodnu riječ dali su čanovi Radne grupe za pisanje zakona, Vladimir Radulović, državni tajnik za politička pitanja, MVPEI, predsjednik Radne grupe Branko Milić, MVPEI, Suljo Mustafić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore i Ivan Jovović, v.d. pomoćnika ministra za ljudska i manjinska prava.

Share/Save

Čestitka upućena u povodu Feste Svetog Vlaha

Čestitka upućena u povodu Feste Svetog Vlaha, zaštitnika grada Dubrovnika, čija se svetkovina slavi i kao “Dan Grada Dubrovnika”:

Share/Save

OBAVIJEST

U prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava u Podgorici je u petak, 31. siječnja 2014. godine održana Konstitutivna sjednica članova međuvladinog Mješovitog odbora iz Crne Gore za provedbu Sporazuma između Crne Gore i Republike Hrvatske o zaštiti prava crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Crnoj Gori od 20. 04. 2011.

Share/Save

Dojmovi nakon gostovanja "Pontanime" pretočeni u stihove

Nakon konferencije za medije s članovima Pontanime direktor Radio Tivta, novinar i pjesnik Dragan Popadić ponesen emocijama, kao i svi prisutni, oslikao je dojmljivu harmoniju večeri stihovima:

Horu Pontanimi
 

Još postoje, još ih ima

nije teško dobar biti.

Evo, tu je Pontanima

hor ljubavi ponositi.
 

Share/Save

Stranice