Siječanj 2014

VUČINOVIĆ RAZGOVARALA SA VELEPOSLANIKOM RUMUNIJE

Podgorica, 30. siječnja 2014. (Radio Dux) - Ministrica bez portfelja Marija Vučinović, sastala se sa novoizabranim veleposlanikom Rumunije Ferdinandom Nađem.

Veleposlanik Nađ je u svom predstavljanju naveo da će osnovni zadaci tjekom njegovog mandata biti podrška Crnoj Gori na putu europskih i euroatlantskih integracija kao i osnaživanje ekonomske saradnje između Crne Gore i Rumunije.On je istakao želju i spremnost da se u narednom periodu maksimalno posveti poboljšanju suradnje Crne Gore i Rumunije.

Share/Save

NASTAVLJAJU SE HUMANITARNE AKCIJE "ZA ĐOLETA"

"Humanitarna akcija "Svi na fitness za Djoleta", biće održana u subotu 01.02.2014

Share/Save

Hrvatsko pjesništvo Boke

Digitalna antologija "Hrvatsko pjesništvo Boke kotorske"

Share/Save

POZIVNICA KONCERT SARAJEVSKOG INTERRELIGIJSKOG ZBORA "PONTANIMA"

Pozivnica na koncert sarajevskog zbora Pontanima

KONCERT SARAJEVSKOG INTERRELIGIJSKOG ZBORA "PONTANIMA" ODRŽAT ĆE SE 1. VELJAČE U VELIKOJ DVORANI CZK TIVAT U 19:00 SATI

Share/Save

HUMANITARNA AKCIJA "OSMJEHOM ZA ĐOLETA" I U TIVTU

Tivat, 21. siječnja 2014. (Radio Dux) - Nakon humanitarne akcije u Shopping centru "Kamelija" u Kotoru 10.siječnja, kada je sakupljeno 1.500 eura za liječenje mladog Kotoranina Đorđa Lubardu, bit će organizirana još jedna u Tivtu u Porto Montenegru.

Share/Save

NAJAVA: TRIPUNDANSKA VEČER

Hrvatsko građansko Društvo Crne Gore i ove godine organizira tradicionalnu Tripundansku večer, koje  će se održati dana 08. veljače  2014. godine u hotelu "Splendid" u Bečićima sa početkom u 20:00 sati.
Goste će zabavljati  Goran Karan i Vagabundo bend,  a gosti  večeri će biti VIS „Lungo mare“ i  ženska klapa “Incanto“ iz Kotora.

Prodaja karata i rezervacija u prostorijama Hrvatskog građanskog Društva u Kotoru, Zatvorni  bazen bb - Škaljari,  od 21.01.2014. u vremenu od 08:00 do 12:00 sati.

Share/Save

NAJAVA: Koncert "Simfonija kultura"

KONCERT SARAJEVSKOG INTERRELIGIJSKOG ZBORA "PONTANIMA" ODRŽAT ĆE SE 1. VELJAČE U VELIKOJ DVORANI CZK TIVAT U 19:00 SATI

Share/Save

HRVATSKA OBILJEŽAVA 22. OBLJETNICU MEĐUNARODNOG PRIZNANJA

Zagreb, 15. siječnja 2014. (Radio Dux) - Na današnji dan, 15. siječnja prije 22 godine Hrvatsku su neovisnost zajedno priznale članice Europske unije, a Njemačka, koja je uz Vatikan odigrala ključnu ulogu u tom procesu, taj je dan uspostavila i diplomatske odnose s Hrvatskom.

Share/Save

Odbor za kulturu i prosvjetu HNV-a: Druga sjednica

Druga sjednica Odbora za kulturu i prosvjetu HNV-a održana je u prostorijama Tajništva Vijeća u Domu kulture „ Josip Marković“ u Donjoj Lastvi, 10. 01. 2014. Dnevni red sjednice obuhvatio je pripremu gostovanja sarajevskog interreligijskog zbora „ Pontanima“, početak rada Folklorne sekcije i tehničke detalje vezane uz funkcioniranje Sekcije, djelovanje dječjeg zbora „Leptirići“ pod vodstvom Andree Orlando te rad amaterske kazališne skupine pod vodstvom Ružice Lazarević."

Share/Save

Prvi sastanak novooformljenog Folklornog ansambla Odbora za kulturu i prosvjetu HNV-a

U nedjelju, 12. siječnja 2014. U Velikoj dvorani Doma za kulturu „ Josip Marković“ u Donjoj Lastvi održan je prvi sastanak novooformljenog Folklornog ansambla Odbora za kulturu i prosvjetu HNV-a, kojem su nazočili i predsjednik HNV-a Zvonimir Deković i potpredsjednica Vijeća , koordinatorica Odbora za kulturu i prosvjetu te kontakt osoba za Folklornu sekciju- Ljerka Sindik. Dogovoreni su termini za probe, a prvi veći nastup je na smotri folklora u Metkoviću u svibnju mjesecu. Ovom prilikom jpoš jednom pozivamo sve zainteresirane plesače-pjevače, sa ili bez iskustva da se priključe.

Share/Save

Stranice