Srpanj 2014

Priopćenje za medije ispred predstavnika nacionalnih savjeta u Crnoj Gori

Nakon prvog sastanka održanoga u Podgorici početkom srpnja, na drugome sastanku održanom 30. srpnja u prostorijama Tajništva Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore u Donjoj Lastvi  predstavnici manjinskih nacionalnih savjeta u Crnoj Gori postigli su konsenzus o zajedničkom nastupanju na javnim raspravama o tekstu Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o manjinskim pravima i slobodama, od kojih će se prve dvije održati u Tivtu 31. srpnja i u Podgorici 1. avgusta 2014.

Share/Save

Otvorena izložba Mirjane Nikolić u Donjoj Lastvi

Međunarodna ekumenska izložba umjetnice Mirjane Nikolić iz Pančeva pod nazivom „Teodorine ikone" otvorena je sinoć u Domu kulture „Josip Marković" u Donjoj Lastvi. Na jednom mjestu predstavljene su i izložene 52 ikone u kolažu  iz kršćanske tradicije, kako pravoslavne, tako i katoličke , među kojima su   posebno mjesto imali bokokotorski patroni.

Share/Save

Čestitka povodom Bajrama

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore svim građanima islamske vjeroispovijesti upućuje najsrdačnije čestitke povodom Bajrama uz tradicionalnu: "Bajram šerif mubarek olsun" i sa željama za srećom i uspjehom u poslovnom i blagostanjem u privatnom životu.

Share/Save

NAJAVA-Ekumenska izložba novosadske umjetnice Mirjane Nikolić

Ekumenska izložba novosadske umjetnice Mirjane Nikolić, će biti otvorena u nedjelju, 27. srpnja 2014. godine, u Domu kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi, s početkom u 20:30 h. Izložbu će otvoriti don Ivo Ćorić i Dražen Zetić iz DHK-a, a ispred organizatora će se kratko obratiti Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore.

Share/Save

ČETIRI MEDALJE ZA HRVATE IZ CRNE GORE NA HRVATSKIM SVJETSKIM IGRAMA U ZAGREBU

Reprezentacija Hrvata iz Crne Gore osvojila je četiri medalje na trećima po redu Hrvatskim svjetskim igrama u Zagrebu. Naši su medalje osvojili u konkurenciji 750 natjecatelja iz 35 zemalja, što samo po sebi govori o značaju ostvarenog rezultata.

Nakon zlatne medalje bućara Antona i Dejana Petkovića, Anton je osvojio srebro u disciplini pojedinačno, dok je u disciplini preciznoga izbijanja srebrnu medalju osvojio je Darko Slovnikar, a brončanu Dejan Petković.

Share/Save

Vučinović na čelu Savjeta za razvoj NVO

Vlada Crne Gore imenovala je u četvrtak Savjet za razvoj nevladinih organizacija, na čijem čelu će biti Marija Vučinović, ministrica bez portfelja.

Share/Save

"Fešta od rogača" u Donjoj Lastvi

Ovogodišnja peta po redu "Fešta od rogača", u organizaciji Hrvatske krovne zajednice "Dux Croatorum", bit će održana 25. srpnja (petak) na rivi u Donjoj Lastvi u 21 sat.

Share/Save

Zlatno odličje na HSI

Na 3. Hrvatskim svjetskim igrama, koje se održavaju u Zagrebu, Dejan i Anton Petković iz Tivta osvojili su zlatno odličje u boćanju- parovi. Ekipa iz Crne Gore broji 13 članova koji će do kraja natjecanja nastupiti u pet disciplina: boćanje, plivanje, tekvando, tenis i mali nogomet.

Share/Save

U Zagrebu otvorene Hrvatske svjetske igre

Hrvatske svjetske igre (HSI), treće po redu, otvorene su 21. srpnja u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa, a na njima sudjeluje oko 750 mladih ljudi hrvatskog podrijetla iz 25 zemalja i oko 2.000 gostiju, koji će se do 26. srpnja natjecati u 16 sportova.

Share/Save

Donacije hrvatskoj knjižnici "Ljudevit Gaj"

Hrvatska knjižnica "Ljudevit Gaj" u  Donjoj  Lastvi od danas je zahvaljujući Draženu Zetiću iz Zagreba  bogatija  za dvije zbirke- numizmatsku i književnu.
Share/Save

Ilija Janović - Očekujem dobre rezultate

Koordinator sportaša i ekipa učesnika iz Crne Gore, hrvatskog porijekla, koji će sudjelovati na 3. Hrvatskim svjetskim igrama, Ilija Janović kazao je za naš radio da ekipa broji 13 članova koji će nastupiti u 5 disciplina.

Share/Save

NAJAVA-Hrvatske svjetske igre

Hrvatske svjetske igre održat će se od 21. do 26. srpnja u Zagrebu pod geslom „Svijetom je bijelim poći, al' doma je uvijek doći, nikad ne zaboravi".

Share/Save

Čestitka povodom Dana državnosti Crne Gore

Povodom 13. srpnja, Dana državnosti Crne Gore, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore svim građankama i građanima Crne Gore upućuje srdačne  čestitke, uz želju da svi zajedno i dalje radimo na njenom daljnjem napretku i boljitku.

Share/Save

In memoriam- Nikola Nikša Čučić (1936. – 2014.)

Nakon duge I teške bolesti 8. srpnja zauvjek nas je napustio profesor Nikola Nikša Čučić.

Share/Save

Stranice