Kolovoz 2014

Članovi zbora "Concordia Discors" u posjeti Boki

Prostorije Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i redakciju Radio Dux-a danas su posjetili članovi Akademskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu "Concordia Discors", Mislav Matišić i Lobel Filipić.

Zbor je osnovan 2010. godine i broji preko 100 članova. Zbor ne izvodi samo klasičnu glazbu, već pop, folklor i glazbu sakralnog karaktera.

Zbor je izišao iz anonimnosti sudjelovanjem u emisiji na HRT-u "Do posljednjeg zbora" , gdje su došli do finala. Nakon toga počinje njihovo intezivnije bavljenje glazbom.

Share/Save

MATE- SPORTAŠ I ČOVJEK ZA SVA VREMENA

Sinoć je u organizaciji Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore u Domu kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi održana promocija trećeg izdanja knjige o boksaču Mati Parlovu pod nazivom "Mate-legenda koja živi", autora mr.  Zorana Poleksića, crnogorskoga boksača i novinara.

Share/Save

IZ MEDIJA: Djeca crtala priče

U Domu kulture " Josip Marković" u Donjoj Lastvi jutros je predstavljena „Mala zb(i)rka priča" , odnosno " Zbrčkica" autorice Snježane Akrap- Sušac i ilustratorke Feodore Gubaš Štifanić iz Pule .

U sklopu promocije održana je i likovna radionica za djecu.

Share/Save

Predstavljena knjiga "Mala zb(i)rka priča"

Danas je u Domu kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi predstavljena knjiga za djecu "Mala zb(i)rka priča", odnosno "Zbrčkica", autorica Snježane Akrap- Sušac i Feodore Gubaš Štifanić iz Pule, u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i autorica knjige.

Share/Save

NAJAVA-Promocija trećega izdanja knjige "Mate-legenda koja živi"

Promocija trećega izdanja knjige  "Mate - legenda koja živi" autora Zorana Poleksića, održati će se u nedjelju, 3. 8. 2014. godine u Domu kulture " Josip Marković" u Donjoj Lastvi s početkom u 21 sat. 

O knjizi, koja je prvi puta izdana 2005. godine, govorit će Andrija Popović, Miodrag Perunović, dr. Derviš Selhanović i  sam autor.

Na promociji će se posjetiteljima besplatno dijeliti primjerci navedene knjige.

Share/Save

U Tivtu održana javna rasprava o Nacrtu zakona o manjinskim pravima i slobodama

31. srpnja je u Skupštinskoj dvorani  Općine Tivat održana prva po redu  javna rasprava o tekstu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o manjinskim pravima i slobodama.

Share/Save

IZ MEDIJA: Zvonimir Deković za Radio Skalu

Predstavnici nacionalnih manjina u CG zajedno za unaprjeđenje svoga statusa

Share/Save