Prosinac 2014

Kolinda i Josipović u drugom krugu

Prema privremenim neslužbenim rezultatima izbora za predsjednika / predsjednicu Republike Hrvatske, koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo, u drugi krug, 11. siječnja 2015., ulaze Ivo Josipović i Kolinda Grabar-Kitarovića.

Share/Save

Blagdanski s radošću potrebitima

Hrvatska građanska inicijativa i ove godine prigodom Božića i Nove godine želi podijeliti blagdansku radost donirajući pojedine institucije i njihove štićenike određenim sredstvima, sukladno svojim mogućnostima.

Share/Save

IZBORI: U 7 sati otvorena birališta

Hrvatski birači danas odlučuju hoće li na čelu države idućih pet godina imati predsjednika ili predsjednicu, na biralištima koja su otvorena u 7, a zatvaraju se u 19 sati.
Po

Share/Save

Još jedna vrijedna donacija knjižnici "Ljudevit Gaj" u Donjoj Lastvi

Hrvatska knjižnica "Ljudevit Gaj" u Donjoj Lastvi od danas je bogatija za vrijedna izdanja iz područja svjetske i hrvatske književnosti, te umjetnosti i nautike koje je darovao Janković Lukica, pomorac s Mula.

Share/Save

Blagdansko raspoloženje se nastavlja

Koncert Dječjeg zbora "Leptirići" Hrvatskog  kulturnog društva "Tomislav" Kotor  održao se u crkvi svete Klare 24. prosinca. Nastup se održao  pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore. Nazočni su uživali u božićnim pjesmama i izvedbi  malih, ali glazbeno velikih "Leptirića".

Share/Save

Koncert u crkvi svetog Roka

Sinoć su  u crkvi svetog  Roka u Donjoj Lastvi u Tivtu božićni koncert održali Dječji zbor OMŠ " Vida Matjan" iz Kotora  i Mandolinski orkestar Hrvatskog građanskog društva "Tripo Tomas"  iz Kotora.
Mandolinski otrkestar  Hrvatskog građanskog društva "Tripo Tomas" nastao je prije nekoliko godina s ciljem očuvanja od zaborava autohtonoga mediteranskog instrumenta –mandoline.  Ove godine se uspješno predstavio zajedno sa Zborom Glazbene škole publici u Danskoj. Mandolinski orkestar uspješno vodi dirigent – profesor Ivo Brajak.

Share/Save

Božićni koncerti

Nastup Hrvatskog  kulturnog društva "Tomislav" Kotor - Dječji zbor "Leptirići" održat će se u crkvi svete Klare, 24. prosinca  s početkom u 18 sati, a nastup će se održati pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.  Drugi koncert će se održati 26. prosinca u katedrali svetog Tripuna s početkom u 20 sati, a također pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore. Sudjelovat će katedralni zbor Sv. Tripuna i Dječji zbor "Leptirići" Hrvatskog  kulturnog društva "Tomislav".

Share/Save

„Božićna bajka“ u Katedrali

Uoči Božićnih blagdana, sinoć je u katedrali svetog Tripuna u Kotoru održana priredba učenika hrvatske nastave u Crnoj Gori, pod nazivom „Božićna bajka“.
Uvodnu riječ dala je

Share/Save

Posjet izbornog stožera Ive Josipovića

Danas su u službenom posjetu Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore boravili članovih izbornog stožera Ive Josipovića iz Dubrovnika, u sastavu: Olga Muratti i Matija Ćale Mratović, koje su potpredsjednice Gradskog cvijeća, mr.

Share/Save

Održana "Kazališna večer"

Sinoć je u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi održana priredba pod nazivom „Kazališna večer“, u kojoj su sudjelovali polaznici kazališne sekcije koja radi pri Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore, pod vodstvom profesorice Ružice Lazarević.

Share/Save

HGI - još jedna uspješna godina

Sinoć je u Hotelu "Pine" Hrvatska građanska inicijativa organizirala tradicionalni domjenak pred blagdane.

Share/Save

Čestitka HNV-a povodom Božića i Nove Godine

Povodom nastupajućih božićnih i novogodišnjih blagdana Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore upućuje najsrdačnije čestitke svim građankama i građanima.
Neka Vam nastupajući blagi dani budu ispunjeni radošću, mirom i nadom. Od srca Vam želimo da ih provedete u krugu najdražih, u zdravlju, obilju blagoslova i veselju.
Sretan i blagoslovljen Božić i uspješna Nova 2015.

Share/Save

Tragom Hrvata Boke i događaja-gošća Kolinda Gabar Kitarović

Tragom Hrvata Boke i događaja:
Gost današnje emisije Radio Dux-a je Kolinda Gabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja za Republiku Hrvatsku. Povod razgovora je posjet  predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Audio zapis razgovora

Share/Save

NAJAVA PRIREDBE KAZALIŠNE SEKCIJE HNV-a

Kazališna sekcija HNV-a, pod vodstvom profesorice Ružice Lazarević priredila je, u ovo predblagdansko vrijeme, roditeljima i mještanima Boke na dar program pod nazivom „Kazališna večer “. Priredba, u kojoj će sudjelovati polaznici Kazališne sekcije svih uzrasta održat će se 20. prosinca 2014. godine u Velikoj dvorani Doma kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi s početkom u 17 sati.

Svi ste dobrodošli!

Ana Vuksanović

Share/Save

Božićna bajka

U susret najradosnijem kršćanskom blagdanu, polaznici nastave hrvatskoga jezika i kulture svojim će obiteljima, prijateljima i svim ljudima dobre volje na svoj način čestitati Božić i prenijeti poruku mira, nade i ljubavi. Božićnu bajku u katedrali svetoga Tripuna u Kotoru izvest će u petak 19. prosinca u 19 sati.

Share/Save

Stranice