Kolovoz 2015

Posjet Hrvatskom nacionalnom vijeću

Jučer je prostorije Hrvatskog nacionalnog vijeća posjetio jedan od predstavnika hrvatske nacionalne manjine iz Srbije. Ivana Ušumovića, člana IO HNV-a, u posjetu je primio predsjednik HNV-a Zvonimir Deković, koji ga je upoznao s radom Vijeća, te problemima s kojima se susreće hrvatska nacionalna manjina u Crnoj Gori.

Share/Save

"Gospe od Škrpjela, pogledaj nas!"

Centralna proslava svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Kotorskoj biskupiji bila je na otoku Gospe od Škrpjela. Tijekom dana služeno je nekoliko sv. Misa, a svečanu sv. Euharistiju predslavio je prečasni don Filip Janjić, budvanski dekan.

Share/Save

Lastovljani radosno proslavili svog patrona

Jučer je svečano proslavljen blagdan sv. Roka u Donjoj Lastvi. U jutarnjim satima služena je sv. Misa, tom prigodom podijeljen je sakrament sv. krštenja, kao i prve sv. pričesti.

Share/Save

Gusarska bitka u Omišu

Mnoga dalmatinska mjesta tijekom ljeta organiziraju gusarske bitke koje privlače mnogobrojne domaće i strane posjetitelje. Jedna od prvih gusarskih bitki započela je upravo u Omišu, „gradu gusara“. Gusarska bitka u Omišu održati će se sutra, u utorak 18.08. 2015., s početkom u 19.30h.

Share/Save

U 78. godini preminuo Arsen Dedić

Arsen Dedić preminuo je u 78. godini nakon što se zadnjih par tjedana  borio sa sepsom zbog koje je i završio u bolnici nakon operacije kuka zbog kojeg je trpio velike bolove.

Share/Save

Izdvajamo: Filip Hrgović: Oj Hrvatska mati, nemoj tugovati... Stiže zlato!

Moji snovi i molitve se ostvaruju. Naslov europskog prvaka je u mojim rukama. Oj Hrvatska mati, nemoj tugovati... Pjevat će večeras mala skupina Hrvata ovdje u Bugarskoj. Zapjevajte i vi kod kuće.

Share/Save

"Ne bojte se, nije moguće da bi nas Ona ostavila. Ona je Majka Božja!"

Danas Crkva proslavlja svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. U Kotorskoj biskupiji najsvečanije će biti u tri Gospina svetišta, na otocima Gospe od Škrpjela i Gospe od Milost, kao i u svetištu Gospe Ratačke.

Share/Save

Odigran Bokeški akord na Dubrovačkim ljetnim igrama

Sinoć je u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara odigrana kazališna predstava "Bokeški akord". U monumentalnom ambijentu Ljetnikovca Skočibuha brojni gledatelji su uživali u izvedbi poznate legende o peraškim ljubavnicima. Naratorica je bila dr. sc.

Share/Save

"Bokeški akord" na Dubrovačkim ljetnim igrama

U subotu, 8. kolovoza, u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara, u đardinu Ljetnikovca Skočibuha na Boninovu, a ne u amfiteatru na Srđu kako je prvobitno bilo najavljeno, održat će se kazališna predstava pod nazivom "Bokeški akord". Vrijedna kazališna skupina, na čelu s dr. Vandom Babić, vrijedno se pripravlja za nastup.

Share/Save

"Zaleđeno kraljevstvo" u Donjoj Lastvi

U petak je u Domu kulture Josip Marković, u Donjoj Lastvi, odigrana kazališna predstava za djecu pod nazivom "Zaleđeno kraljevstvo". Predstavu je izvelo "Mašino pozorištance", a igrali su Aleksandar Radević, Dragan Sudžuk i Bojana Orban, dok režiju potpisuje Aleksandra Sanja Jevtović. Riječ je o hit dječjoj predstavi koja okuplja veliki broj, kako najmlađih, tako i njihovih roditelja.

Share/Save

Proslavljen blagdan Sv. Klare u Kotoru

Jučer je Crkva proslavila blagdan sv. Klare Asiške. U Kotorskoj biskupiji centralna svečanost bila je u Kotoru, u samostanskoj crkvi posvećenoj ovoj svetici. Sv. Misu predslavio je predstojnik samostana fra Filip Karadža, uz koncelebraciju don Roberta Tonsatija i fra Jura Tokalića.

Share/Save

Posjet ministra Goranovića hrvatskoj zajednici

Jučer je ministar kulture u Vladi Crne Gore Pavle Goranović bio u službenom posjetu hrvatskoj zajednici u Tivtu. Njega su primili Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice "Dux Croatorum".

Share/Save

Stranice