Rujan 2015

NAJAVA: Okrugli stol na temu ,,Svevremena ostavština Josipa Slade-Šilovića "

Hrvatska krovna zajednica "Dux Croatorum", uz generalnu podršku  Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore i podršku Narodnoga muzeja Crne Gore, organizira okrugli stol na temu ,,Svevremena ostavština Josipa Slade-Šilovića ", koji će se održati u subotu, 3. 10. 2015. godine,  u Svečanoj dvorani "Ivan Crnojević"  na Cetinju, s početkom u 19.30.  sati. Uvodnu riječ imat će Pavle Pejović, ravnatelj Narodnoga muzeja Crne Gore.

Share/Save

Održana Skupština bratovštine Bokeljske mornarice 809 Rijeka

Hrvatska bratovština Bokeljska mornarica 809 Rijeka održala je dana 25. rujna Skupštinu bratovštine na kojoj su usvojeni izmjenjeni Statut bratovštine kojim se rad Bratovštine uređuje u skladu s izmjenama zakona, ali i kojim se stvara dodatni normativni okvir za očuvanje tradicije Bokeljske mornarice.

Share/Save

Video zapis s promocije publikacije "Tivat kroz stoljeća- mjesto kmetova i gospodara"

Video zapis s promocije  publikacije "Tivat kroz stoljeća- mjesto kmetova i gospodara" autorice Anite Mažibradić, nakladnika Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore i generalnog pokrovitelja Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Share/Save

Raskoš Pomorskog muzeja u Danima europske baštine

Sinoć je u palači Grgurina priređena još jedna otmjena izložba pod nazivom „Tehničko-pomorska baština Crne Gore“ čiji su autori Dražen Jovanović i Ilija Mlinarević, s fundusom od šezdesetak predmeta koji su vlasništvo  Zbirke pomorskog nasljeđa Porto Montenegro i Pomorskog muzeja Kotor. 
Crna Gora se ove godine pridružila međunarodnoj inicijativi

Share/Save

Vjeroučenici Kotorske biskupije ponovno u crkvenim klupama

Na blagdan sv. Vinka Paulskog, zaštitnika sestara milosrdnica i blagdan sv.Eustahija, kotorski vjeroučenici okupili su se jutros u katedrali bazilici sv. Tripuna i na euharistijskom slavlju zazvali Duha Svetoga, te otpočeli još jednu vjeronaučnu godinu.

Share/Save

Proslavljen blagdan sv. Eustahija

Jučer je proslavljen blagdan sv. Eustahija u istoimenoj crkvi u Dobroti gdje je održana svečana sveta misa. 

Share/Save

Održana tribina o evroatlanskim integracijama

Tribina o evroatlanskim integracijama, koja je održana večeras u prepunoj sali Opštine Tivat, jedna je u nizu onih koje se održavaju u Crnoj Gori u susret konferenciji NATO alijanse koja bi na dnevnom redu trebala da ima proširenje i na kojoj se očekuje dobijanje poziva Crne Gore za članstvo u NATO, kazao je predjsednik Opštine, Ivan Novosel, koji je vodio tribinu.

Share/Save

Obavijesti Kotorske biskupije

U nedjelju, 27. IX. ove godine, u kotorskoj katedrali svetoga  Tripuna  s početkom u 10 sati bit će sveta Misa i zaziv Duha Svetoga prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine. Pjeva zbor mladih kotorske katedrale. Nakon svete Mise bit će blagoslov vjeroučenika i školskih torbi, kao i dogovor za formiranje rasporeda vjeronauka u novoj školskoj godini.

Share/Save

Čestitka Hrvatskog nacionalnog vijeća povodom Kurban-bajrama

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore  svim građanima islamske vjeroispovijedi upućuje najsrdačnije čestitke povodom Kurban-bajrama tradicionalnom čestitkom: Bajram šerif mubarek olsun, uz želju za srećom i uspjehom u poslovnom životu i blagostanjem u privatnom životu.

Share/Save

Sastanak ministrice Vučinović i veleposlanice Margaret Uehara

Ministrica Marija Vučinović sastala se s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret Uehara.

Share/Save

Marija Vučinović: Dobra saradnja Hrvatske i Crne Gore na svim poljima

Preostala otvorena pitanja koja imaju Hrvatska i Crna Gora treba rješavati dogovorom, kazala je Marija Vučinović, predsjednica Hrvatske građanske inicijative i ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore.

Share/Save

Održana Javna tribina o Euroatlanskim integracijama u Kotoru

Javna tribina o Evroatlantskim integracijama održana sinoć u sali kina “Boka” u Kotoru, pokazala je većinsku privrženost ideji ulaska Crne Gore u NATO alijansu.

Share/Save

Proslavljen patron dobrotske Župe - Sv. Matej apostol

Jučer su vjernici dobrotske Župe svetog Mateja proslavili svoga patrona, Sv. Mateju - apostola.

Share/Save

Promovirana knjiga „Tivat kroz stoljeća – mjesto kmetova i gospodara“

U prepunoj dvorani Doma kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi sinoć je, u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, promovirana knjiga „Tivat kroz stoljeća – mjesto kmetova i gospodara“, autorice Anite Mažibradić.

Share/Save

Svečana sveta misa u crkvi sv. Mateja u Dobroti

Povodom blagdana Svetoga Mateja, danas će se u istoimenoj crkvi u Dobroti održati svečana sveta misa, s početkom u 18 sati, a predvodit će je monsinjor Ilija Janjić, biskup kotorski.

Share/Save

Stranice