Prosinac 2015

Video snimak-Književna večer s Jevremom Brkovićem

Video snimak s Književne večeri s Jevremom Brkovićem, održane u srijedu, 23.. 12. 2015. u plači Bizanti u Kotoru u organizaciji HKZ-a ,, Dux Croatorum" i uz podršku HNV-a.

Share/Save

BOŽIĆNI KONCERT U BARU

U nedjelju, 20. prosinca 2015. godine u Baru je održan tradicionalni, sada već 16. Božićni koncert. Organizatori i ovog koncerta bili su Hrvatsko građansko društvo Crne Gore – Kotor (Podružnica Bar), NVO “Zupci production” – Bar, Udruga “Šestani” – Bar, Hrvatsko kulturno društvo “Sveti Jeronim” – Bar i Župa Bar. Koncert je održan u dvorani konkatedrale sv. Petra u novom dijelu Bara. Osobenost ovog koncerta je bila da je nakon 15 godina održavanja u prostorima Kulturnog centra, Glazbene te Baletne  škole u Baru, ovaj iznimni kulturni događaj zbio u sakralnom objektu.

Share/Save

Divna glazbena večer u Domu kulture u Donjoj Lastvi

U Domu kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi sinoć je održan Božićni koncert  Hrvatskog kulturnog društva Tomislav iz Kotora.

Share/Save

Božić je dan mira, ljubavi i milosrđa prema bližnjima

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, čestitku vjernicima je uputio tivatski župnik don Milidrag Janjić.
„Poštovani,
Povodom najradosnijeg i najomiljenijeg slavljenja blagdana Božića želim uputiti nekoliko riječi za ovo slavlje. Od svih blagdana u toku godine najviše nam Božić izaziva najživahnije osjećaje radosti.

Share/Save

Božićni koncert katedralnog zbora sv. Tripun

Tradicionalno na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, sinoć je u kotorskoj katedrali održan Božićni koncert mješovitog katedralnog zbora sv. Tripun. Pod dirigentkom palicom prof. Andree Orlando Tripović izvedeni su najljepše božićne skladbe poput „Adeste Fideles“, „U Betlemu se dijete rodi“, „Tiha noć“ koju je u pratnji zbora izvela operna pjevačica prof.

Share/Save

NAJAVA-Božićni kocert HKD Tomislav u Donjoj Lastvi

U nedjelju, 27. prosinca, u Domu kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi s početkom u 19: 30 bit će održan Božićni koncert koji organizira HKD Tomislav iz Kotora. Na koncertu će nastupiti dječji zbor "Leptirići" s voditeljicom prof. Nadom Baldić. Na sceni će se također pridružiti i drugi glazbenici - gosti dječjeg zbora Leptirići.

Share/Save

Mladi Hrvati Boke ispraćaju staru i veselo nas uvode u novu godinu

Mladi Hrvati Boke se u današnjoj emisiji bave ispraćanjem 2015-te godine. Govore o aktivnostima hrvatske nastave koje su obilježile ovu godinu. Pozdravljajući Staru, uz dobru atmosferu nas uvode u Novu Godinu, u nadi kako će biti još bolja i uspješnija od protekle! Ljubav, zdravlje i sreću žele vam polaznici hrvatske nastave u Crnoj Gori!

Audio: Mladi Hrvati Boke 26.12.2015.

Share/Save

Koncert u crkvi sv. Klare

Jučer je u prepunoj crkvi sv. Klare, u kotorskom Starom gradu, održan Božićni koncert Hrvatskog kulturnog društva Tomislav. Glazbena manifestacija, u kojoj su sudjelovali Dječji zbor Leptirići i Klapa Stradioti, počela je nakon sv. Mise, koju je predslavio fra Filip Karadža, predstojnik Samostana sv. Klare.

Share/Save

Priganice naše Škaljarice

Radio Dux: Najljepši kršćanski blagdan, kojeg svake godine iznova s nestrpljenjem očekuju i stari i mladi je svakako Božić. Priprave duhovne i tjelesne traju cijelo adventsko doba, a sam vrhunac nemrsa je Badnji dan.

Share/Save

Nazdravlje Badnji dan

Danas je zadnji dan došašća, u puku poznat kao Badnji dan. Naziv dolazi od praslavenskog korijena i glagola bdjeti ili buditi, što znači bdjenje uoči velikog blagdana. Badnji dan je povezan uz post i nemrs, završava se sv. Misom u ponoć, tj.

Share/Save

Prognan, a tako slobodan...

U palači Bizanti u Kotoru sinoć je  upriličena Književna večer s Jevremom Brkovićem. Na početku večeri nazočne je u ime organizatora, Hrvatske krovne zajednice ,, Dux Croatorum", pozdravio predsjednik Adrijan Vuksanović izrazivši zadovoljstvo organizacijom večeri u čast akademika Brkovića, koji je  stekao izuzetan status na kulturnom polju Hrvatske.

Share/Save

Pjesma najmlađih uz tihu molitvu i rajsku svjetlost

Pjesmom i akordima mandolina najmlađi su sinoć u kotorskoj bazilici katedrali sv.

Share/Save

Čestitka HNV-a povodom predstojećih blagdana

Povodom nastupajućih božićnih i novogodišnjih blagdana Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore upućuje najsrdačnije čestitke svim ljudima dobre volje. Neka Vam nastupajući blagi dani  budu ispunjeni  radošću, mirom i  nadom. Od srca Vam želimo da ih  provedete u krugu najdražih, u zdravlju, obilju blagoslova  i veselju.
Sretan i blagoslovljen Božić i uspješna Nova 2016.

Share/Save

Kazališna sekcija HNV – a oduševila posjetitelje Doma kulture u Donjoj Lastvi

Kazališna sekcija Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore jučer je  organizirala „Pjesničku večer“ u Domu kulture „Josip Marković“  u Donjoj Lastvi.   Sudionici večeri su bili mali glumci, balerine Plesnog kluba „Modest“  i  Dora Štampić, a program su vodile simpatične i spontane  voditeljice Paula Petković i Renata Vuksanović.

Share/Save

Predstavnici hrvatske zajednice iz Crne Gore u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Na poziv župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, predstavnici hrvatske zajednice iz Crne Gore, Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Ilija Janović, član predsjedništva HGI-ja, jučer su nazočili Božićnom domjenku, koji Županija tradicionalno priprema svake godine.

Share/Save

Stranice