Veljača 2016

„Boko moja“

Prošle godine na  „Bokeljskoj  noći“  u Zagrebu promovirana je pjesma  „Boko moja“ u izvedbi Dražena Žanka i klape Larus. Njegov mediteranski duh je doprinio da ovu pjesmu učini posebnom, jedinstvenom i, nadamo se, prepoznatljivom. Tekst i glazbu je napisala profesorica Jasna Levanić Rogić, koja je podrijetlom iz obitelji Staničić iz Tivta.

Share/Save

Za bolje odnose CG i Hrvatske

Radio Televizija Crne Gore: 

Crna Gora i Hrvatska već imaju dobre odnose, ali ja ću uložiti svu energiju da ti odnosi budu još bolji, kazao je za Pobjedu predsjednik Vlade Hrvatske Tihomir Orešković.On ističe da postoji potencijal za saradnju u mnogim oblastima, ali da u turizmu možemo udružiti snage i imati sjajan rezultat.

Share/Save

Na današnji dan rođen je Vjenceslav Čižek

Na današnji dan 1929. godine u Boki kotorskoj rođen je čuveni hrvatski pjesnik i mučenik Vjenceslav Čižek.

Share/Save

Koncert klasične glazbe “Multi art”

Centar  za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore u okviru svojih aktivnosti, organizira koncert klasične glazbe “Multi art”. Podgoričkoj publici će se predstaviti poznati i renomirani izvođači klasične glazbe iz Crne Gore, kao i jedan vokal.

Share/Save

Knjiga Anite Mažibradić promovirana u Zagrebu

U Zagrebu je sinoć održana promocija monografije „Tivat kroz stoljeća – mjesto kmetova i gospodara“, autorice Anite Mažibradić. Treća promocija ove knjige, u nakladi Hrvatske bratovštine Bokeljske mornarice 809 Zagreb, dovoljno govori o vrijednosti ovog uratka, jer povijest Tivta nam nikada nije bila bliže.

Share/Save

Promocija knjige Anite Mažibradić i Bokeljska večer u Zagrebu

Večeras u Tribini Grada Zagreba, s početkom u 18 sati, održat će se predstavljanje hrvatskog izdanja knjige “Tivat kroz stoljeća – mjesto kmetova i gospodara”, a o knjizi će osim autorice Anite Mažibradić govoriti i prof. dr. sc. Vanda Babić iz Zadra.

Share/Save

OBAVIJEST: Sveta ispovijed svake subote u katedrali sv. Tripuna

Kotorska biskupija: Uvažavajući želju Svetog oca Franje da u ovoj jubi­lar­noj Svetoj godini milo­srđa, „u ovom pogod­nom vre­menu u kojemu valja lije­čiti rane, u kojemu se ne smi­jemo umo­riti susre­tati one koji išče­kuju da vide i rukom dodirnu zna­kove Božje bli­zine, u kojemu svima — svima — valja ponu­diti put opro­šte­nja i pomi­re­nja“ dos­tav­ljamo popis ter­mina i sve­će­nika koji će biti na ras­po­la­ga­nju za Svetu ispo­vi­jed svake subote, od 30. siječ­nja do 14.

Share/Save

OBAVIJEST: Hodočašće Svetom Leopoldu Mandiću u Zagreb

Kotorska biskupija: Kotorska bisku­pija orga­ni­zira hodo­čašće pri­go­dom pri­vre­me­nog izla­ga­nja neras­pad­nu­tog tijela Sv. Leopolda Mandića u Zagrebu.

 

Share/Save

Konačno: Herceg Novi vraća dug Sv. Leopoldu Mandiću

Stanari žute kuće na Škveru, u kojoj je rođen svetac Leopold Bogdan Mandić, formirali su konačno Skupštinu, što je bilo neophodno radi saglasnosti za postavljanje spomen ploče.

Share/Save

Planinarski križni put mladih Kotorske biskupije

Kotorska biskupija: Tradicionalni pla­ni­nar­ski križni put mla­dih Kotorske bisku­pije odr­žat će se u subotu, 5. ožujka (marta). Pobožnost Križnog puta poči­nje u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Gornjoj Lastvi, te vodi pla­nin­skim dije­lom Vrmca do crkve Sv. Petra u Bogdašićima gdje će biti zavr­šna pos­taja i euha­ris­tij­sko slav­lje.

Share/Save

Zimski dvobroj Matice

Nova Matica donosi članke o novom hrvatskom premijeru, povratniku iz Kanade Tihomiru Oreškoviću, o Matičinoj zimskoj školi folklora, o izdavačkoj kući argentinskih Hrvata Studia Croatica, o turneji hrvatskih glazbenika po SAD-u…

Share/Save

Međunarodni dan materinskog jezika

„Često se kaže da je upravo po jeziku čovjek čovjekom. Jezikom izričemo sve svoje misli i osjećaje, jezik nam je prenio znanja i dostignuća naših predaka, u jeziku će nas naslijediti naši potomci. Jezik je najdragocjenija tekovina čovječanstva, ali kako je čovječanstvo u stvarnosti mozaik naroda s vlastitim povijestima i kulturama, tako je i ljudski jezik predstavljen u stvarnosti mozaikom narodnih jezika.

Share/Save

Stranice