Travanj 2016

Proslavljena svetkovina bl. Ozane Kotorke

Dana 27. travnja 2016., svetim misama, molitvama i pjesmama pred tijelom blaženice koje se neraspadnuto čuva u kotorskoj crkvi Sv. Marije od Rijeke, svečano je proslavljena svetkovina bl.

Share/Save

Revija tradicijske odjeće

Na poziv Hrvatske matice iseljenika HGD CG je prijavilo učešće naše predstavnice na Reviju tradicijske odjeće i za izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji, koja će se održati u Tomislavgradu u razdoblju od  28. lipnja do 3. srpnja. Hrvatsko građansko društvo na Reviji će predstavljati Aleksandra Milović iz Bara u barskoj nošnji.

Share/Save

Uskrsna čestitka HNV - a

,,Povodom najradosnijeg kršćanskog blagdana koji simbolizira pobjedu nad smrću, grijehom i zlom i osnažuje vjeru u vječni život, svim pravoslavnim vjernicima srdačno i tradicionalno, s ,,Hristos vaskrese" čestitamo  Uskrs!

S poštovanjem,

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore"

Share/Save

Uskrsna čestitka HGI-ja

Hrvatska građanska inicijativa: "Sretan i blagoslovljen Uskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijedi želi Hrvatska građanska inicijativa."

Share/Save

Haiku susreti u Rijeci – najviše nagrada djeci iz Kotora i Tivta

Osnovna škola „Vežica“ u Rijeci u petak 22. travnja ugostila je najuspješnije učenike i mentore na haiku natječaju. Bio je to 1. međunarodni haiku susret za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, hrvatskih dopunskih škola u inozemstvu te učenika s posebnim obrazovnim potrebama.

Share/Save

"Nikad se u kamen ili u papir ne uspije utisnuti koliko u živo ljudsko srce“ – don Branko Sbutega

Ekumenski centar „Don Branko Sbutega“ organizator je jučerašnjeg simpozija u čast desete obljetnice od smrti don Branka Sbutege, koji je ovozemaljski život napustio na dan bl. Ozane Kotorke  koju je na poseban način štovao.

Share/Save

Knjiga Mic po mic predstavljena na Monte Libriću

Knjiga "Mic po mic – Mickasta spajalica Boke kotorske i Pule" Snježane Akrap Sušac i Feodore Gubaš Štifanić predstavljena je 24. travnja na festivalu dječje knjige i autora „Monte Librić“ u Puli, a u sklopu programa „Librić po našu“ kojim se promovira zavičajna književna produkcija za djecu.

Share/Save

„Sjajnom da svijetliš dušom svojom bijelom narodu cijelom“

Blažena Ozana Kotorka rođena je 25. studenog 1493. godine u selu Relezi u središnjoj Crnoj Gori, a umrla je u Kotoru 27. travnja 1565. godine na glasu svetosti. Spominje se kao blažena već 1602. godine u testamentima kotorskih građana. Crkva joj je priznala štovanje 20. prosinca 1927. godine. Pripadala je redovnicama trećo retkinjama sv. Dominika.

Share/Save

Predstavnik HNV-a u Savjetu za dijasporu - Marin Čaveliš

Izvršni odbor HNV-a jednoglasno je odlučio da će predstavnik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, odnosno Hrvatskog savjeta u Crnoj Gori u Savjetu za dijasporu, odnosno suradnju s iseljenicima biti Marin Čaveliš, koordinator Odbora za znanost i informatiku HNV-a, član HGD-a Kotor i HGI-ja. Gospodin Čaveliš je i član Radne grupe za izradu prijedloga Nacrta zakona o izboru, upotrebi i javno isticanju nacionalnih simbola.

Share/Save

Konkurs Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u 2016.godini

K o n k u r s
za II ( drugu) raspodjelu finansijskih sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u 2016.godini

Share/Save

Simpozij „Istina traži svjedoke" u čast don Branka Sbutege

„Istina traži svjedoke" -  naziv je simpozija koji će, povodom 10 godina od smrti don Branka Sbutege, biti održan u utorak, 26. travnja,  s početkom u 12 sati u crkvi svetog Pavla u Starom gradu u  Kotoru.

Share/Save

Misa za don Branka Sbutegu u crkvi sv. Eustahija

Kotorska biskupija: U subotu, 23. travnja u crkvi sv. Eustahija u Dobroti proslavljena je sv.

Share/Save

Znanstvenici, suradnici i prijatelji u čast don Branka Sbutege

Povodom desetogodišnjice od smrti don Branka Sbutege, Ekumenski centar s Prčanja, koji nosi don Brankovo ime, organizira u utorak, 26.4.2016. godine Simpozij prema don Brankovom geslu "Istina traži svjedoke".

Share/Save

Stranice