Lipanj 2016

Ilija Janović – potpredsjednik Općine Tivat

Na današnjoj, četvrtoj sjednici Skupštine Općine Tivat, predsjednica Općine Tivat dr. Snežana Matijević iznijela je prijedlog dopune Dnevnog reda s 9 tačaka, od čega je jedna imenovanje Ilije Janovića, poslanika Hrvatske građanske inicijative za potpredsjednika Općine.

Share/Save

Don Đuro Perušina – lastovski mučenik

Na današnji dan prije 72 godine, u Donjoj Lastvi mučenički je stradao lastovski župnik don Đuro Perušina. Na pragu svoje kuće ubili su ga partizani, bez ikakve osude. Svojim svećeničkim djelovanjem promovirao je kršćanske vrijednosti usprkos teškim vremenima u kojima je živio i radio.

Share/Save

NAJAVA: Predstavljanje knjige „Tragom Hrvata u svijetu“

Hrvatsko građansko društvo večeras organizira promociju knjige „Tragom Hrvata u svijetu“, autorice Branke Bezić Filipović, voditeljice odjela HMI u Splitu.

Share/Save

Održana večer u čast bokeljskom glazbeniku Vicku Nikoliću

U Velikoj dvorani Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u Kotoru sinoć je, u organizaciji Hrvatskog građanskog društva, održana večer posvećena bokeljskom glazbeniku Vicku Nikoliću, pod nazivom „Vraćam se tebi Boko moja“.

Share/Save

Hrvatska bratovština Bokeljske mornarice 809 Zagreb na proslavi Dana državnosti u Zagrebu

U proslavi 25. obljetnice Dana državnosti, koji se obilježava 25. lipnja, sudjelovala je i postrojba Hrvatske bratovštine Bokeljske mornarice 809 Zagreb. 

Share/Save

Pitanje poslanice Ljerke Dragičević predsjedniku Vlade Crne Gore

Pitanje koje je poslanica Ljerka Dragičević postavila predsjedniku Vlade Crne Gore na devetoj posebnoj sjednici prvog redovnog (proljetnog) zasjedanja u 2016.godine koja je zakazana za ponedjeljak, 27.6. 2016. godine:

Share/Save

U Podgorici obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Podgorici, u dvoru Petrovića, sinoć je, povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava 25. lipnja, održana svečanost.

Share/Save

Čestitka HNV-a povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini, dijaspori i inozemstvu, te svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske.

Share/Save

Liturgijsko slavlje 850. godine od posvete katedrale svetoga Tripuna u Kotoru

»Crkve, Božji hramovi su kao i ljudi, slave svoje rođendane, pa i ova katedrala svetoga Tripuna slavi svoj 850. rođendan«

Share/Save

NAJAVA: "Vraćam se tebi Boko moja" - In Memoriam - Vicko Nikolić

U subotu, 25. lipnja u 20:00 sati, u organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, održati će se program "Vraćam se tebi Boko moja".posvećen bokeljskom glazbeniku Vicku Nikoliću.

Share/Save

Održan seminar na temu „Rodna ravnopravnost i uloga žena u politici“

Trening za trenerice parlamentarnih političkih partija, koji se realizira u okviru Programa “Podrška antidiskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti”, na temu „Rodna ravnopravnost  i uloga žena u politici“, održan je u Petrovcu od 15. do 19.

Share/Save

Hrvatska bratovština Bokeljske mornarica 809 Rijeka obilježila Dan svetog Vida u Rijeci

Proslava svetog Vida u Rijeci se održala u periodu od 12. do 15. lipnja kroz čitav niz kulturnih događanja posvećenih Danu grada Rijeke i proslavi blagdana svetoga Vida, zaštitnika grada i Riječke nadbiskupije.

Share/Save

Stranice