Srpanj 2016

Večeras Fešta od rogača u Donjoj Lastvi

Sedma po redu Fešta od rogača održat će se večeras na igralištu u Donjoj Lastvi, u Tivtu. Kao i svake godine vrijedne domaćice iz Lastve pripremit će delicije od rogača, a posjetitelji  će biti u prilici da se posluže ribom i vinom.

Share/Save

Misa u crkvi Gospe od Anđela u Verigama

Nakon dugo godina, 2. kolovoza u 19 sati služit će se sveta misa u crkvi Gospe od Anđela u Verigama. Svetu misu predvodit će don Ivo Ćorić.

Share/Save

Starom rogaču u čast

Davne 1886. godine Antonija Nina Stjepčević krenula je na daleki put u Ameriku, tamo osnovala porodicu i više se nije vratila u rodnu Boku.

Share/Save

Pitanje poslanice Dragičević Specijalnom tužilaštvu

Sudjelujući u parlamentarnoj raspravi po točkama:

54. Godišnji izvještaj o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za 2015. godinu i

Share/Save

O Fešti rogača u emisiji „Boje jutra“

U emisiji „Boje jutra“, koju emitira TV Vijesti, 28. srpnja ( petak) , s početkom u 8 sati i 30 minuta, imat ćete priliku pogledati razgovor s predsjednikom Hrvatske  krovne zajednice „Dux Croatorum“ Adrijanom Vuksanovićem, koji će govoriti o Fešti rogača, koja nas očekuje u subotu, 30. srpnja, s početkom u 21 sat. Više o samoj organizaciji Fešte, i ovogodišnjoj manifestaciji, koja će se održati sedmi put  pogledajte u petak. 

Share/Save

Reagiranje Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore

"Obraćamo Vam se  povodom nemilog događaja koji se zbio jučer, 27. 7. 2016., u poslijepodnevnim satima na mjesnome groblju Sveti Petar u Bogdašićima.

Share/Save

U službi Bogu i bližnjemu

Jučer je u Đurićima bilo dvostruko slavlje. Proslavljen je patron župe, blagdan sv. Joakima i Ane, a istodobno je novozaređeni svećenik don Dražen Kraljić predslavio mladu misu, uz koncelebraciju velikog broja svećenika Kotorske biskupije, kao i grkokatoličkog svećenika iz Ukrajine, oca Volodymyra Kovtyka.

Share/Save

Izašao srpanjski broj Matice

Sredinom srpnja iz tiska je izašao sedmi broj Matice u ovoj godini, koja po običaju donosi obilje zanimljivih priloga iz domovine i svijeta. Na naslovnici je slika pomorske bitke kod Visa 1866. koja upućuje na prilog o obljetnici tog važnog povijesnog događaja.

Share/Save

Iz tiska je izišao novi broj "Hrvatskog glasnika"

U ovom 134. izdanju, između ostalog, možete pročitati tekstove o proslavi 15 godina Hrvatskog građanskog društva, novoizabranoj  predsjednici Općine  Tivat Snežani Matijević, kako je RH proslavila Dan državnosti , o jubileju posvete katedrale sv. Tripuna i dr.

Share/Save

Folklorni ansambli atrakcija na Pjaci od sata

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, Folklorni ansambl „Nikola Đurković“ i Folklorni dječji ansambl „Pletanka“ Makedonsko-hrvatskog društva i Kulturnog centra „Marko Marulić“ iz Bitole priredili su minulog vikenda prekrasan  nastup na Pjaci od sata.

Share/Save

NAJAVA: Fešta od rogača u subotu

Sedma po redu Fešta od rogača održat će se 30. srpnja ( subota), na igralištu u Donjoj Lastvi, u Tivtu. Kao i svake godine vrijedne domaćice iz Lastve pripremit će delicije od rogača, a posjetitelji  će biti u prilici da se posluže ribom i vinom.

Share/Save

Posjet Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore

Jučer je Hrvatsko nacionalno vijeće  Crne Gore  posjetilo Kulturno umjetničko društvo Mihovljan iz Međimurja. Društvo su u prostorijama Tajništva primili predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković i  gospodin Hrvoje Vuković, konzul Republike Hrvatske  u Kotoru sa suradnicima.

Share/Save

Dragičević: Je li lutajuća stoka uračunata u broj gostiju na primorju?

Poslanica Ljerka Dragičević je na jučerašnjoj Skupštini iskoristila raspravu o Prijedlogu Zakona o životnoj sredini i ponovno pokrenula pitanje krupne stoke koja više ne luta samo u predjelu od Gornje Lastve do Gradiošnice po Kavču i Vrmcu, već  se lijepo spustila na more, pa sada šeta po obali na Prčanju, a i Muo je korzo za tu stoku ili je možda riječ o najnovijim „turist

Share/Save

Sutra 565. peraška Fašinada

Sutra, u smiraj dana, u peraškom akvatoriju održat će se jedna od višestoljetnih tradicija koja krasi drevni grad Perast. Fašinada, običaj kada brojni sudionici, muškarci, u konvoju okićenih barki kreću od Pošova, uz perašku obalu sve do najljepšeg otočića na Jadranu, kako bi bacanjem kamena dali doprinos očuvanju statike otoka.

Share/Save

NAJAVA: Glazbeni nastup na Trgu od oružja u Kotoru

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, Folklorni ansambl „Nikola Đurković“ i Folklorni dječji ansambl „Pletanka“ Makedonsko-hrvatskog društva i Kulturnog centra „Marko Marulić“ iz Bitole priredit će nastup  na Trgu od oružja u Kotoru 23. srpnja, s početkom u 10 sati.

Share/Save

Stranice