Kolovoz 2016

HGI će i ovoga puta podržati Zakon o "švajcarcima"

Poslanica Hrvatske građanske inicijative Ljerka Dragičević kazala je za Radio Dux da će ta stranka, kao što je prethodno i u srpnju, podržati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u švicarskim francima (CHF) u eure (EUR).<
Share/Save

HGD čestitao HGI – ju dan stranke

Predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Mario Brguljan uputio je čestitku predsjednici Hrvatske građanske inicijative Mariji Vučinović, povodom obljetnice osnutka stranke.  Zahvaljujemo Hrvatskom građanskom društvu, s uvjerenjem da ćemo i ubuduće iskreno surađivati  na korist hrvatske nacionalne zajednice i svih građana Crne Gore.

Share/Save

Vučinović: Najbliži smo samostalnom nastupom na državnom nivou

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) priprema se za samostalan nastup na predstojećim izborima, ali je kao odgovoran politički subjekt, uvijek otvorena i za saradnju sa programski bliskim partijama, kazala je predsjednica Marija Vučinović.

Share/Save

Vučinović: HGI priprema programski zaokret za oktobarske izbore

Hrvatska građanska inicijativa najavljuje programski zaokret za predstojeće oktobarske izbore, poručujući da će u kampanji biti osvježenje na političkoj mapi Crne Gore.

Share/Save

Susret predstavnika Crnogorske paneuropske unije s predsjednicom Matijević

U prostorijama Općine Tivat, predsjednica dr. Snežana Matijević sa suradnicima, jučer je ugostila članove novoosnovane Crnogorske paneuropske unije, u sastavu mr.

Share/Save

Tražit ćemo savjetnika za poduzetništvo u Sekretarijatu

Kao dio buduće vlasti Hrvatska građanska inicijativa će inzistirati na otvaranju mjesta savjetnika za poduzetništvo u okviru nadležnog Sekretarijata, izjavila je predsjednica Općinskog odbora HGI Kotor Ljiljana Velić.

Share/Save

Intervju s poslanicom Dragičević

U cijelosti vam prenosimo intervju, koji je poslanica Hrvatske građanske inicijative Ljerka Dragičević dala Dnevnim novinama:

Share/Save

OI: Devet medalja za Hrvatsku

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske pobijedila je jučer Crnu Goru u polufinalu Olimpijskih igara u Riu rezultatom 12:8.  Finalni dvoboj vaterpolskog turnira igraju sa Srbijom 20. kolovoza u 22.50 sati. Crna Gora će igrati s Italijom također u subotu, s početkom u 18 sati.

Share/Save

Dubravka Jovanović – čuvarica bokeškog jezika

Sinoć je na sceni Atrija Buća u Tivtu održana  promocija knjige “Pontapeti”, autorice  Dubravke Jovanović, u organizaciji Centra za kulturu Tivat. Knjiga je izdana uz pomoć Ministarstva kulture Crne Gore, a Tivat je bio samo još jedan grad, koji je sinoć imao privilegiju da sinoć ugosti „Pontapete“.

Share/Save

Svečano proslavljen sv. Roko

Jučer je svečano proslavljen blagdan sv. Roka u Donjoj Lastvi. Veliki broj vjernika došao je na sv. Misu, koju je predslavio mladomisnik don Dražen Kraljić, uz koncelebraciju don Milidraga Janjića i don Iva Ćorića. Slavlje je uzveličao Zbor sv. Roka.

Share/Save

Vučinović: HGI ide sama na izbore

Hrvatska građanska inicijativa je najbliža samostalnom nastupu na državnom nivou, rekla je u intervjuu za "Dan" predsjednica Hrvatske građanske inicijative (HGI) Marija Vučinović. Ona je navela da će konačnu odluku o tome donijeti najveći organ stranke - Središnji odbor.

Share/Save

Sveti Roko – lastovski patron

Sveti Rok ili Roko (Rochus, Roch, Rocco, Roque), današnji zaštitnik, rodio se 1295. u francuskom gradu Montpellieru kao plemićki sin, s madežom na prsima u obliku crvenog križa. Ostao je bez roditelja prije dvadesete godine, prodao sva svoja dobra, novac podijelio siromasima i kao siromašni hodočasnik uputio se u Rim. Čudotvorac, na putu je činio dobra djela i dvorio oboljele od kuge.

Share/Save

Održan koncert u Bogorodičinom hramu na Prčanju

U Bogorodičinom hramu na Prčanju sinoć je  svoj posljednji ovogodišnji nastup imao  Festivalski orkestar KotorArta. Vrhunac festivala u cjelini predstavljao je i dolazak maestra, Kšištofa Pendereckog, poljskog kompozitora i dirigenta koji je rukovodio orkestrom.

Share/Save

Stranice