Rujan 2016

Čestitka povodom Roš Hašane

Prenosimo čestitku predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimira Dekovića, povodom Roš Hašane:

"Poštovani rabine Prelević, poštovani gospodine Alfandari, poštovana gospođo Radulović,
Vama, Vašim obiteljima i svim pripadnicima Židovske zajednice u Crnoj Gori, kako u ime članova Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, tako i u svoje ime, želim čestitati nastupajuću Roš Hašanu.

Share/Save

Marija Vučinović: HGI NEMA zagarantiran mandat

U nastavku su obraćanja s press konferencije Hrvatske građanske inicijative, koju je stranka organizirala, povodom špekulacija da HGI ima zagarantiran mandat u budućem sazivu parlamenta.

Share/Save

Najava: Deković i Vuksanović gosti emisije ,,Mostovi“ RTCG-a

Gosti ovotjedne emisije ,,Mostovi“ urednika Bogića Rakočevića, posvećene kulturi, tradiciji i povijesti manjinskih naroda u Crnoj Gori, bit će predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Zvonimir Deković i nositelj parlamentarne liste Hrvatske građanske inicijative- HGI Od srca Adrijan Vuksanović.

Emisija će biti emitirana ove nedjelje, 2. listopada, u 13. 30.  na Prvom programu RTCG-a . 

Share/Save

Vuksanović: Sigurnost i zaštita građana mora da budu na prvom mjestu

Da bi se u Crnoj Gori mogli realizovati razvojni projekti, institucije, na prvom mjestu, mora da obezbijede sigurnost svim građanima, izjavio je Adrijan Vuksanović, nosilac liste Hrvatska građanska inicij

Share/Save

Zaziv Duha Svetoga i blagoslov školskih torbi u nedjelju

Prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine Župni ured Kotor obavještava da će u nedjelju u 10 sati u kotorskoj katedrali biti svečana sv. Misa, zaziv Duha Svetoga i blagoslov školskih torbi. Pozivaju se roditelji i vjeroučenici da sudjeluju. Pjeva dječji zbor kotorske katedrale.

Share/Save

Velić: Put do groblja u naselju Muo proglasiti putem od javnog interesa

Hrvatska građanska inicijativa zatražiće da se put do groblja u naselju Muo proglasi putem od javnog interesa, kako bi mještani na dostojanstven način mogli pristupiti grobnim mjestima, izjavila je Ljiljana Velić, predsjednica OO HGI Kotor.

Share/Save

HGI: Nadležni da otkriju počinitelje i osvijetliti prostor oko crkve

Povodom obijanja crkve sv. Agate u Boki kotorskoj, Hrvatska građanska inicijativa oštro osuđuje vandalski čin skrnavljenja crkve na groblju u Mrčevcu.

Share/Save

Obijena crkva svete Agate

Jučer su nepoznati počinitelji obili crkvu sv. Agate na groblju u Mrčevcu. Mještani koji su zatekli ovaj nemio prizor prilikom posjeta grobovima svojih najmilijih,  o ovome su vandalskom činu obavijestili tivatsku policiju, koja je ubrzo potom  izvršila uviđaj  na licu mjesta .

Share/Save

Vuksanović: Sporazum će doprinjeti efikasnijem povraćaju imovine

I pored postojećeg Zakona o restituciji veliki broj građana u Boki kotorskoj, kao i čitavoj  Crnoj Gori ne može da ostvari svoja prava i povrati nezakonito oduzetu imovinu, izjavio je Adrijan Vuksanović, nosilac liste Hrvatska građanska inicijativa- HGI Od srca.

Share/Save

Ljerka Dragičević (HGI) večeras je gošća debate na prvom programu RTVCG

Poslanica HGI Ljerka Dragičević sa liste Hrvatska građanska inicijativa -HGI Od srca! Broj 7 večeras je gošća debate na prvom programu RTVCG u 21.00 sat

Share/Save

Konvencija HGI - Lojalni Crnoj Gori i most saradnje sa Hrvatskom

Radio Tivat: Hrvatsku zajednicu u parlamentu Crne Gore najbolje mogu zastupati Hrvati- čulo se na konvenciji HGI „Hrvatsko srce za Crnu Goru“ koja je održana večeras u Tivtu. Nosilac liste kandidata za poslanike HGI, Adrijan Vuksanović je istakao da da na 14.rođendan stranke mogu reći da su programskim načelima čvrsto utemeljili svoju poziciju na političkoj mapi Crne Gore.

Share/Save

Bokeljska noć “Concordie discors”

Radio Tivat: Članovi Akademskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu ,,Concordia discors" predstavilii su se publici u Centru za kulturu na svom prvom gostovanju u Boki šarolikim repertoarom, ispunjenim narodnim napjevima, sakralnim i popularnim pjesmama.

Share/Save

Stranice