Listopad 2016

Čestitka HNV -a povodom blagdana Svih Svetih

,,Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore svima koji slave blagdan Svih Svetih kao krsno ime upućuje najsrdačnije čestitke sa željom da krsno ime uvijek proslavljaju u krugu najdražih, uz blagoslov, u obilju i blagostanju."

Share/Save

Održana promocija knjige ,,Kulturalno pamćenje - ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke" u Tivtu

Promocija knjige ,,Kulturalno pamćenje - ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke", autorice prof. dr. Vande Babić, Zadranke podrijetlom iz Boke, održana je sinoć u prepunoj Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat.

Share/Save

Dario Musić - posljednje zbogom čovjeku, koji je spajao dvije države

Jučer je u palači Bizanti  u Kotoru održana komemoracija za Darija Musića, čovjeka koji je svojim djelovanjem, humanošću i kulturnim zalaganjem za Hrvate u Crnoj Gori zaista uradio mnogo. Čovjek, koji je nakon svog života za sobom ostavio svoja djela, rad i obrise svega onoga čime se Hrvati kao manjina u Crnoj Gori mogu ponositi.

Share/Save

Raspored svetih misa za predstojeće blagdane

KOTOR:

Svi Sveti: Groblje sv. Mihovila  u 15.30h

Dušni dan: Škaljarsko groblje u 6h

                  Groblje sv. Mihovila  u 15.30h

DOBROTA (SV. MATEJ):

Svi Sveti: Župna crkva sv. Matej 10h

Dušni dan: Gospa od Karmena, kapelica na groblju 8h

                 Gospa od Snijega, Tabačina u 9h

ĐURIĆI:

Svi Sveti: Župna crkva u 9 h

Share/Save

S Mladim Hrvatima Boke i hrvatskim pjesnicima

Teško je zamislit život bez poezije i stihova. Kako poeziju doživljavaju Mladi Hrvati Boke, kao i njihove najomiljenije pisce poslušajte u novoj emisiji Radio Dux-a.
Audio: Mladi Hrvati Boke 29.10.2016.

Share/Save

Poziv Veleposlanstva NR Kine u Crnoj Gori HGI - ju

Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Crnoj Gori izrazilo je  svoje osobito  poštovanje Hrvatskoj građanskoj inicijativi Crne Gore te obavijestilo  o održavanju Simpozija mladih kadrova zemalja Srednje-istočne Europe, koji organizira Savez kineskih mladih komunista u periodu od 24.11.2016.do 5.12.2016.godine u Kini. Poziv za Simpozij su uputili  i za jednog predstavnika Hrvatske građanske inicijative.

Share/Save

Brankica Vrbat: U Boki se osjećam prihvaćeno

Radio Dux: "U novoj emisiji „Tragom Hrvata Boke i događaja“ ugostili smo Brankicu Vrbat, novu profesoricu hrvatske nastave u Crnoj Gori, koja nam se u današnjoj emisiji predstavila i govorila o dojmovima koje je ovdje stekla, kao i o hrvatskoj nastavi u Crnoj Gori."
Više poslušajte u audiozapisu.
Audio: Tragom Hrvata Boke i događaja 27.10.2016.

Share/Save

RASPORED BOGOSLUŽENJA ZA SVE SVETE I DAN MRTVIH

Povodom blagdana Svih svetih i Dana mrtvih iz Biskupskog ordinarijata Kotor obavještavaju o rasporedu bogosluženja.

U utorak 1. novembra u 15 i 30 na blagdan Svih Svetih, na katoličkom gradskom groblju sv. Mihovila održaće se svečana sveta Misa, procesija i blagoslov groblja.

Share/Save

Čestitka Hrvatskoga nacionalnog vijeća povodom Šimundana

,,Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore  svima koji sutrašnji Šimundan slave kao krsno ime upućuje najsrdačnije čestitke  sa željom da ga uvijek proslavljaju u krugu najmilijih, u zdravlju, obilju i veselju ". 

Share/Save

Mještani Donje Lastve sudjelovali u akciji uređenja groblja

Uskoro se bliži blagdan Svih svetih, koji se obilježava 1. studenoga. Svi sveti  svetkovina je u Katoličkoj crkvi, a njome se slave svi sveci, kako oni koji su već kanonizirani, tako i oni koji to još nisu. Ususret blagdanu Svih svetih i  Dušnom danu danas su se mještani  odazvali  akciji  uređenja  lastovskog groblja u Donjoj Lastvi. Sjetimo se svojih najdražih koji nisu više s nama, te im ovim putem pokažimo da  nisu zaboravljeni.

Share/Save

Uređenje Svetog Šimuna u susret Svetom Šimunu

Pored redovnih radova na održavanju zelenila na Gradskom groblju Sveti Šimun, služba Zelenila Komunalnog preduzeća Tivat ovih dana posvećuje posebnu pažnju ovoj javnoj površini, a u susret dvama vjerskim praznicima- Svetom Šimunu, koji se obilježava 28.oktobra, te Svisvetima, odnosno Danu mrtvih, po katoličkom kalendaru 31.oktobra, odnosno 1.novembra.

Share/Save

Veliko hodočašće Krčke biskupije

Krčka biskupija u Godini Milosrđa organizira veliko biskupijsko hodočašće pod nazivom “Putovima hrvatskih svetaca”. Osim Šibenika i Dubrovnika, 680 hodočasnika na čelu sa svojim biskupom mons. Ivicom Petanjkom, posjetit će Herceg Novi, Kotor, Perast, Muo i Dobrotu, gdje će hodočastiti Sv. Leopoldu, Sv. Tripunu, bl. Ozani, bl. Graciji, Gospi od Škrpjela, i sv. Eustahiju.

Share/Save

U Zagrebu održana međunarodna konferencija Paneuropske unije

Izaslanstvo Crnogorske paneuropske unije boravilo je od 21. do 23. listopada u Zagrebu, gdje je održana međunarodna konferencija Paneuropske unije, pod nazivom “Integracija ili dezintegracija Europske unije – Paneuropski odgovor i perspektive integracije u Jugoistočnoj Europi četvrt stoljeća poslije”.

Share/Save

Predstavljanje knjige prof. dr. Vande Babić u subotu, 29. listopada

Predstavljanje nove knjige prof. dr. Vande Babić „Kulturalno pamćenje-ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke“ održat će se 29. 10. u Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat, s početkom u 19 sati. Knjigu će predstaviti akademik Milorad Nikčević, prof. dr. Sanjin Kodrić, kao i sama autorica.

Share/Save

Stranice