Studeni 2016

Kreirana digitalna antologija "Hrvatsko pjesništvo Boke"

U sklopu projekta Digitalna antologija "Hrvatsko pjesništvo Boke", autorice Dijane Milošević, kreirana je elektronska zbirka poezije hrvatskih pjesnika Boke Kotorske.
Digitalna antologija "Hrvatsko pjesništvo Boke", nastala je u cilju objedinjavanja i očuvanja književnog kulturnog opusa Hrvata sa područja Boke.
Projekt Digitalna antologija "Hrvatsko pjesništvo Boke" financiran je sredstvima iz Fonda za zašt

Share/Save

Marković predstavio Vladu - Vučinović ministrica bez portfelja

Od svih ministara u Vladi Mila Đukanovića, novi premijer Duško Marković odlučio je da zadrži samo Predraga Boškovića i Zorana Pažina.

Share/Save

Svečanost u povodu 15 godina rada Hrvatskog građanskog društva Crne Gore

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore dana 3. prosinca proslaviti će 15 godina rada i postojanja. Svečanost će biti upriličena u dvorani Centra za kulturu "Nikola Đurković" u Kotoru, sa početkom u 19:00 sati.
Po završetku svečanog dijela slijedi koncert, a nakon programa koktel na pijaci od Muzeja.

Share/Save

Vanda Babić, Jutarnji list – razgovor

Povod za naš razgovor je Vaša nova knjiga. No, prelistavajući je stječem dojam da se dugo bavite Bokom pa je ona logičan rezultat…

Share/Save

Prekrasna poetska večer „Zajednice Hrvata i prijatelja - Crna Gora“

U četvrtak 24.11. NVO “Zajednica Hrvata i prijatelja-Crna Gora” , а pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske, organizirala je ''Poetsko veče'' u prostoru zgrade Muzeji i galerije Podgorice.

Share/Save

Prva je nedjelja Došašća, gori prva svijeća adventskog vijenca

Počelo je Došašće. Došašće ili advent, od latinske riječi adventus koja znači dolazak, je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića. Ujedno je početak crkvene godine.

Share/Save

Mladi Hrvati Boke o problemima ovisnosti među adolescentima

Mjesec je borbe protiv ovisnosti, stoga Mladi Hrvati Boke u novoj emisiji govore o problemima koji muče današnje adolescente. Više je vrsta ovisnosti, ali današnja emisija je posvećena prvenstveno alkoholu, nikotinu i ostalim drogama. Stručne savjete i informacije dat će gospođa Snežana Stevović Janković, inače savjetnica Kancelarije za prevenciju narkomanije i bolesti ovisnosti Općine Kotor, pa poslušajte što vam sve imaju za reći.
Audio: Mladi Hrvati Boke - 26.11.2016.

Share/Save

Hrvatske svjetske igre 2017. u Zagrebu

Hrvatske svjetske igre ponovo će se održati u Zagrebu u srpnju 2017. godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. 

IV.

Share/Save

Ivo Šimat-Banov o kiparstvu nakon pedesetih u Hrvatskoj i Boki kotorskoj

Radio Dux: "U ovome Bokobranu poslušajte razgovor sa splitskim povjesničarom umjetnosti, sveučilišnim profesorom doktorom Ivom Šimatom Banovim. Govorio je o temama svojega stručnog interesa kojima se desetljećima sustavno bavi, također organizira izložbe i piše monografske obrade likovnih opusa hrvatskih likovnih kreatora.

Share/Save

Promocija zbirke “TU SU”

Otvoren prostor za ljude kojima je poezija mjera vremena i života.

Share/Save

Deseti broj časopisa „Kod“

Deseti broj časopisa „Kod“ donosi najvrednije radove i priloge objavljene u minulih pet godina na stranicama te publikacija čiji je izdavač Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Share/Save

U Tivtu održana Javna tribina “NATO iz regionalnog ugla: iskustva Srbije i Slovenije“

U Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat jučer je održana Javna tribina pod anzivom “NATO iz regionalnog ugla: iskustva Srbije i Slovenije“, na kome su sudjelovali: pukovnik Anton Tunja (Slovenija), vojni analitičar Aleksandar Radić (Srbija) i poslanik HGI – ja Adrijan Vuksanović.

Share/Save

Stranice