Prosinac 2016

Nastup dječjih zborova i Mandolinskog orkestra u Dubrovniku

U utorak, 20. prosinca 2016. godine, po prvi puta nastupili su u Dubrovniku kotorski dječji zborovi Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“, zbora Niže muzičke škole "Vida Matjan" i Mandolinski orkestar Hrvatskog građanskog društva "Tripo Tomas", u sklopu programa "Božićni koncert".

Share/Save

Pjesma radosti Božića

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“ iz Kotora sinoć je održan božićni koncert u crkvi svetog Mateja u Dobroti.

Share/Save

Novogodišnji prijam kod predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Duško Marković priredio je jučer tradicionalni novogodišnji prijam za visoke predstavnike zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, političkog, privrednog, kulturnog i javnog života i za diplomatski kor.

Share/Save

HRT - Glas domovine: Kako sačuvati kulturno blago Hrvata u Boki kotorskoj

U emisiji  HRT-a Glas domovine, emitirane 20. prosinca 2016. godine, objavljen je prilog o projektu Digitalna antologija "Hrvatsko pjesništvo Boke" (www.poezijahrvataboke.com), autorice Dijane Milošević, članice Odbora za znanost i informatiku Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Share/Save

Sretan i blagoslovljen Božić

Božić je kršćanski blagdan kojim se slavi rođenje Isusa Krista. Božić spada, zajedno s Uskrsom i Duhovima, među tri najveća kršćanska blagdana.

Share/Save

Božićni koncert u Baru

U prepunoj dvorani konkatedrale sv. Petra u Baru je u petak, 23. prosinca, održan tradicionalni, sada već 17. Božićni koncert. Uz pokroviteljstvo Općine  Bar, organizatori ovogodišnjeg koncerta su bili NVO "Zupci production", Udruženje građana "Šestani", Hrvatsko kulturno društvo "Sv.Jeronim" i Župa Bar.

Share/Save

Vuksanović održao I. sjednicu Odbora za Europske integracije

Na jučer  održanoj sjednici, predsjednik Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore, Adrijan Vuksanović i članovi Odbora, pozitivno su se izjasnili o Prijedlogu zakona o budžetu Crne Gore za 2017. godinu, u dijelu koji se odnosi na potrošačku jedinicu Ministarstvo europskih poslova.

Share/Save

Danas je Badnji dan

Danas je zadnji dan došašća, u puku poznat kao Badnji dan. Naziv dolazi od praslavenskog korijena i glagola bdjeti ili buditi, što znači bdjenje uoči velikog blagdana. Badnji dan je povezan uz post i nemrs, završava se sv. Misom u ponoć, tj. polnoćkom.
Badnjak također predstavlja i panj, ili kladu koja se tradicionalno palila na ognjištu uoči Božića.

Share/Save

Čestitka Hrvatskog građanskog društva za Božić

„Svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti čestit i blagoslovljen Božić i uspješnu 2017. god. želi vam Hrvatsko građansko društvo – Kotor“.

Share/Save

Radio Dux želi vam sretan Božić

Ekipa Dux radija svim slušateljima želi sretan i blagoslovljen Božić te da ga provedu s najmilijima u miru i blagostanju.

Share/Save

Čestitka HGI-ja povodom Božića

Prenosimo vam čestitku predsjednice Hrvatske građanske inicijative Marije Vučinović, povodom blagdana Božića:

Share/Save

Novi dvobroj Hrvatskog glasnika

U novom dvobroju  časopisa „Hrvatski glasnik“  između ostalog možete pročitati  i tekstove: Crna Gora dobila novu Vladu, gostovanje Pjevačkog društva Hvar u Crnoj Gori, Nova godina na Pinama, o promoviranoj monografiji „Ostavština porodice Visković u Perastu“, kao i mnoge druge zanimljivosti i naravno stalne rubrike.

Share/Save

Čestitka Hrvatskog nacionalnog vijeća

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore želi vam svako dobro povodom predstojećih blagdana, te sretnu i uspješnu 2017. godinu.

Share/Save

Stihovi mira Marina Čaveliša

Današnji gost emisije „Tragom Hrvata Boke i događaja“ je Marin Čaveliš, pjesnik i član Hrvatske građanske inicijative, kao i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore. Povod razgovora je njegova pjesma „Svijet žigosanih“, za koju je osvojio drugo mjesto na internacionalnom festivalu poezije i video poeziju u talijanskom gradu Leću. Više o njegovom pjesničkom stvaralaštvu poslušajte u emisiji. 
Audio: Tragom Hrvata Boke i događaja 22.12.2016.

Share/Save

Stranice