Siječanj 2017

Vuksanović: Bojkot Parlamenta ne može ugroziti napredak ka EU

Odsustvo opozicionih poslanika iz Parlamenta šalje negativnu sliku Briselu, ali se ne može suštinski negativno odraziti na napredak Crne Gore ka Europskoj uniji (EU), smatra predsjednik skupštinskog Odbora za europske integracije, Adrijan Vuksanović.

Share/Save

Održan pripremni sastanak za II. sjednicu hrvatsko- crnogorskog Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu manjina

U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u petak, 27. siječnja 2017., Zvonko Milas, državni tajnik i supredsjedatelj hrvatskog dijela hrvatsko-crnogorskog Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu manjina održao je sastanak s gospodinom Mersudinom Gredićem, tajnikom u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Vlade Crne Gore i supredsjedateljem crnogorskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora.

Share/Save

Crna Gora i Republika Hrvatska: Prepoznata važnost unaprijeđenja položaja manjina

U cilju pripreme II sjednice međuvladinog Mješovitog odbora za sprovođenje Sporazuma između Crne Gore i Republike Hrvatske o zaštiti prava crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Crnoj Gori, predstavnici Crne Gore Mersudin Gredić, sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava, koji je i koopredsjedavajući crnogorskog dijela pomenutog odbora i Predrag Mitrović, direktor Uprave za dijasporu, koji je  i sekretar crnogor

Share/Save

Godišnje ponovljenje svečanosti – Lodama započele Tripundanske svečanosti

Pred brojnim štovateljima kotorskog patrona Svetoga Tripuna, Antonio Ljuba Grandis imao je svoj prvi službeni nastup kao Mali admiral Bokeljske mornarice, izgovarajući pohvale Svetome Tripunu, tzv. Lode. Osjećajući veliku čast i blagu tremu, Antonio je ovaj zahtjevan tekst izgovorio je besprijekorno.

Share/Save

U Zagrebu otvorena retrospektivna izložba Dimitrija Popovića

Sinoć je u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu otvorena retropsektivna izložba istaknutog umjetnika Dimitrija Popovića.
Na otvaranju izložbe su govorili prof. mr Janko Ljumović, ministar kulture i dr. Sc. Ninas Obuljen Koržinek, ministarka kulture Republike Hrvatske. 

Share/Save

Crna Gora i Hrvatska kontinuirano rade na razvoju prijateljskih dobrosusjedskih odnosa

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas novog ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića, kome je poželio puno uspjeha u obavljanju diplomatske misije.

Share/Save

Nastavlja se uspješna saradnja sa Republikom Hrvatskom

Prof. mr Janko Ljumović, ministar kulture posjetio je juče Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i razgovarao sa hrvatskom koleginicom dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek.

Share/Save

Božo Vodopija o filmu „Svete vjere mučenici“

Današnja emisija Radio Dux-a „Tragom Hrvata Boke i događaja“ posvećena je nedavno održanoj promociji dokumentarnog filma „Svete vjere mučenici“, s podnaslovom "Hrvatski blaženici iz Janjeva i Vrnavokola", autora Boža Vodopije. 
Nešto više o samoj temi filmu, kao i o njegovom nastanku poslušajte u emisiji.

Share/Save

Vuksanović predvodio izaslanstvo na COSAC-u na Malti

Jučerašnji sastanak predsjedavajućih odborima za europske poslove parlamenata EU (COSAC) obilježilo je predstavljanje ključnih pitanja kojima će se Malta baviti u okviru predsjedavanja Savjetu EU u narednih šest mjeseci. Također, predstavljen je Program Evropske komisije za 2017. godinu.

Share/Save

Tripundanski bal 4. veljače

U povodu Tripundanskih fešti Hrvatsko građansko Društvo Crne Gore - Kotor organizira Tripundanski bal koji će se odzati 4. 2. 2017.god. u hotelu Splendid –Bečići s početkom u 20 sati.

Share/Save

Učešće delegacije Odbora za evropske integracije na COSAC sastanku

Sastanak predsjedavajućih parlamentarnim odborima za evropske poslove parlamenata Evropske unije – COSAC, biće održan u ponedjeljak, 23. januara 2017. godine u Valeti, u okviru parlamentarne dimenzije malteškog predsjedavanja Savjetu Evropske unije.

Share/Save

Film o hrvatskim blaženicima promoviran u Kotoru

Promocija dokumentarnog filma „Svete vjere mučenici“, s podnaslovom "Hrvatski blaženici iz Janjeva i Vrnavokola", autora Boža Vodopije, održana je sinoć u crkvi sv. Pavla u Kotoru.

Share/Save

Stranice