Ožujak 2017

Zvonimir Deković za Radio Crne Gore

Danas nastavljamo s blokom emisija o hrvatskoj zajednici koje su emitirane na valovima Radija Crne Gore.

Share/Save

Poezijom i glazbom o dobroti i veličini sestara franjevki

„Na Cetinju je stari običaj da kada sretnete časnu sestru na ulici učinite tri koraka nazad i kažete : Časna sestro, srećo moja, i možete vjerovati da će želja koju pritom zamislite biti ostvarena“.
Pričama o dolasku i važnosti sestara franjevki na crnogorski teritorij i u crnogorsko društvo, mladi udruge „Zajednica Hrvata i prijatelja“ iz Podgorice, otpočeli su sinoć jedno lijepo druženje u crkvi sv. Mateja u Dobroti.

Share/Save

Fortifikacije Boke kotorske – Bokobran s Andrejom Žmegačom

Radio Dux: U ovome je Bokobranu gostovao dr.sc. Andrej Žmegač s Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu koji istražuje profanu arhitekturu, najvećim dijelom fortifikacijsku arhitekturu kako kontinentalne tako i jadranske Hrvatske. 

Share/Save

U Dubrovniku održana XIV. generalna skupština Jadransko–jonske euroregije

U Dubrovniku je 27. ožujka održana Konferencija “Uloga regija u predlaganju prioritetnih projekta strategiji EU za Jadranko – jonsku regiju”, kao i XIV. generalna skupština Jadransko–jonske euroregije. Predstavnici Općine Kotor prisustvovali su Skupštini, na poziv predsjednika Nikole Dobroslavića, župana Dubrovačko-neretvanskog.

Share/Save

Večer posvećena sestrama franjevkama

Projekt NVO “Zajednica Hrvata i prijatelja Crne Gore”, pod pokroviteljstvom Fonda za očuvanje i manjinskih prava Crne Gore organizirat će u crkvi sv. Matije u Kotoru 29. ožujka, s početkom u 19 sati, večer posvećenu časnim sestrama franjevkama.

Share/Save

Emisija RCG o nacionalnim manjinama

Radio Crne Gore počeo je s emitiranjem nove emisije o hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, te je nedavno ekipa novinara posjetila prostorije Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, gdje je novinar Mirsad Rastoder razgovarao s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine. U prvom bloku emisije poslušajte razgovor s tajnicom Vijeća, Anom Vuksanović.
Audio: Ana Vuksanović

Share/Save

Mladi Hrvati Boke o Downovom sindromu

Mladi Hrvati Boke ovu su emisiju posvetili svim osobama s Downovim sindromom. Znajući da je ova tema iznimno važna te da se o njoj treba što više govoriti kako bi se educiralo cjelokupno društvo i poboljšao status osoba s Downom, odlučili su ugostiti i gospođu Saru Bero, majku dviju blizanki, Irme i Ilde, obje rođene s Downom. Što su vam sve pripremili, poslušajte u emisiji.
Audio:
Mladi Hrvati Boke - 25.3.2017.

Share/Save

Ministrica Marija Vučinović sudjelovala na nacionalnoj konferenciji „NATO – DODATNA VRIJEDNOST NA BALKANU“

Ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović  sudjelovala je na nacionalnoj konferenciji na temu „NATO – dodatna vrijednost na Balkanu“, koju je organizirao Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), u suradnji s Komunikacionim timom Savjeta za članstvo u NATO.

Share/Save

Završen studijski posjet izaslanstva Skupštine Crne Gore Europskom parlamentu

Tijekom dvodnevnog  posjeta Briselu, članovi izaslanstva  Skupštine Crne Gore imali su priliku da s predstavnicima institucija EU razgovaraju o političkoj kulturi i političkim grupama u Europskom parlamentu, zakonodavnom procesu unutar EU i njenoj financijskoj potpori zemljama koje teže članstvu.

Share/Save

MINISTAR ZENKA U POSJETU HRVATSKOME NACIONALNOM VIJEĆU CRNE GORE

Ministar za ljudska i manjinska prava Crne Gore Mehmet Zenka 23. ožujka je u okviru redovnih radnih posjeta manjinskim nacionalnim vijećima  boravio u prostorijama Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore u Domu kulture ,, Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.

Share/Save

Stranice