Travanj 2017

Izlaganje Adrijana Vuksanovića na XII. sjednici SO Tivat

Zbog velikoga interesiranja šire javnosti za izlaganje Adrijana Vuksanovića na XII. sjednici Skupštine Općine Tivat, koja je bila prošlog utorka 25. travnja, prenosimo vam njegov govor u cjelosti. Naime, odbornik Hrvatske građanske inicijative je uzeo sudioništvo u raspravi oko razrješenja i ponovnog imenovanja Dragana Popadića na mjesto ravnatelja Radio Tivta, do formiranja Savjeta koji će to pitanje riješiti. Adrijan Vuksanović je iskazao jasnu i nedvojbenu potporu Popadiću, ističući njegove ljudske i profesionalne kvalitete.

Share/Save

Vuksanović - U ključnim trenucima Hrvati za Crnu Goru

Skupština Crne Gore danas je održala Sjednicu na Cetinju, gdje se glasovalo o ulasku Crne Gore u NATO. Premijer Duško Marković je pozvao poslanike da donesu povijesnu odluku za Crnu Goru. Nazočnima se obratio i poslanik Adrijan Vuksanović, koji je  istakao značaj današnjega dana tj. povijesne prekretnice za državu.

Share/Save

Tradicionalno kićenje mađa u Perastu

Peraštani će u ponedjeljak 1. svibnja tradicionalno okititi mađ. Inače, po običaju svakoga 1. 5., mještani kite stablo mladog brijesta, kao znak veselja radi početka proljeća, s nadom i u bolju budućnost. Posljednji mladoženja bere stablo brijesta i postavi ga na centralni peraški trg ispred crkve svetoga Nikole. Stablo mještani okite flašicama mlijeka,  vina, koromanima, suhim kolačima i raznobojnim trakama. Stablo zatim podiže posljednji oženjeni u mjestu.

Share/Save

„Anđele bijeli, s gordih crnih gora“

Jučer su Kotorani, vjernici obje vjeroispovijedi, kao i brojni hodočasnici svetkovali blagdan bl. Ozane Kotorke, na 452. obljetnicu njene smrti.

Share/Save

Tribina „Iz tame u svjetlo“ u Domu Kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi

Trećega svibnja (srijeda) s početkom u 20 sati u Domu Kulture „Josip Marković“  u Donjoj Lastvi održat će se tribina pod nazivom «Iz tame u svjetlo». 

Share/Save

Vuksanović govorio na predstavljanju knjige prof. dr. Gordane Đurović

Jučer je ,u organizaciji Eu info centra, u Podgorici, održana javna debata pod nazivom “EU integracije Crne Gore i dalji koraci”. U okviru tribune predstavljena je i knjiga prof. dr. Gordane Đurović “Evropska unija i Crna Gora”. Na ovom događaju, koji je izazvao veliko zanimanje  studenata, govorili su Aivo Orav, šef Delegacije Europske unije u Crnoj Gori, Aleksandar Andrija Pejović, ministar europskih poslova, Adrijan Vuksanović, predsjednik Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore i sama autorica, prof. dr. Gordana Đurović.

Share/Save

Belan: Za UNESCOV Kotor više su zaslužni oni pod zemljom, nego mi na zemlji

Radio Kotor: Povodom trenutnih arheoloških nalazišta u Kotoru, odmah do crkve sv. Marije od Rijeke, Radio Kotoru je ovo priopćenje dao generalni vikar Kotorske biskupije don Anton Belan, koje u cijelosti prenosimo.

Share/Save

Podsjećanje na proslavu 450.obljetnice smrti kotorske Blaženice Svete Ozane

Iz arhiva Dux radija: 28.4.2015.

450.obljetnica smrti kotorske Blaženice i suzaštitnice jučer je obilježena u kotorskoj Katedrali,  dostojanstveno, onako kako i priliči miljenici kotorskog puka.

Share/Save

Sveta Misa povodom 11. obljetnice smrti don Branka Sbutege

Sutra na blagdan bl. Ozane, suzaštitnice grada Kotora, navršava se 11 godina od smrti velikog kotorskog intelektualca, vrsnog poznavatelja umjetnosti i kulture, svećenika Kotorske biskupije, don Branka Sbutege.

Share/Save

Uskrsni koncert HKD "Tomislav" u Kotoru

U prelijepom ambijentu crkve sv. Klare u Kotoru, jučer je, uz prisustvo brojnih posjetitelja, održan Uskršnji koncert Hrvatskog kulturnog društva "Tomislav" iz Kotora. Prije samog početka koncerta nazočnima se prigodnim riječima obratio don Anton Belan, koji je omogućio da se ovaj koncert održi upravo u crkvi sv. Klare.

Share/Save

„Meštrovićev znak u Zagrebu“ i u Boki kotorskoj

Meštrovićevi javni spomenici: spomenik biskupu Josipu Jurju Strossmayeru, čija je bista i pred crkvom Rođenja Blažene Djevice Marije na Prčanju, te javni spomenici poput Povijesti Hrvata i Zdenca života postavljeni u samome središtu grada Zagreba ispred važnih javnih institucija, promatraju se kao simboli hrvatske kulture i nacionalnoga identiteta.

Share/Save

Svetkovina bl. Ozane Kotorke

Povodom blagdana bl. Ozane Kotorke, u četvrtak 27.travnja, u crkvi sv. Marije od Rijeke (“bl. Ozane”) svete mise slavit će se po sljedećem rasporedu: u 6, 8 i 10 sati.

Share/Save

Zahvala Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“ sudionicima koncerta

Odlično posjećen Uskrsni koncert Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“, održan u crkvi sv. Klare  izvele su glazbene sekcije našeg društva: Dječji zbor“Leptirići“, Kotorski gardelini i Mješovita klapa „Sastanak“ s uskrsnim repertoarom i nekoliko popularnih duhovnih skladbi. Pod vodstvom Nade Baldić i korepetitora, profesora Dejana Krivokapića uveličan je najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Share/Save

Susret Boža Petrova i Adrijana Vuksanovića

Jučer je započela Konferencija predsjednika parlamenata EU zemalja u Bratislavi. Kao član izaslanstva Skupštine Crne Gore, na čelu s predsjednikom Ivanom Brajovićem su i Adrijan Vuksanović, predsjednik skupštinskog Odbora za europske integracije i Andrija Nikolić, predsjednik skupštinskog Odbora za međunarodnu suradnju i iseljenike.
Share/Save

Stranice