Svibanj 2017

Vuksanović na 57. zasjedanju COSAC-a na Malti

Delegacija Odbora za europske integracije sudjelovala  je na 57. zasjedanju COSAC-a, koje se u okviru parlamentarne dimenzije malteškog predsjedavanja EU održava u Saint Juliansu. Zasjedanje je otvorio predsjednik Parlamenta Malte Anđelo Faruđa, koji je naglasio značaj parlamentarnog dijaloga u kontekstu brojnih političkih i socijalnih izazova s  kojima se EU trenutno suočava.

Share/Save

Izložba " Hrvatska nematerijalna kutlurna baština na UNESCO-voj listi" u Kotoru

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Crnoj Gori i Generalni konzulat RH u Kotoru, u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i hrvatskom zajednicom u Crnoj Gori će 8. lipnja (četvrtak) u kotorskom Starom gradu u Multimedijalnoj dvorani crkve sv. Pavla organizirati izložbu "Hrvatska nematerijalna kutlurna baština na UNESCO-voj listi".

Share/Save

TIVĆANI ODUŠEVILI DUBROVČANE

U koncertnoj dvorani Umjetničke škole “Luka Sorkočević” u Dubrovniku sinoć  su koncert pod nazivom “Muzika stvara prijateljstva” održali učenici Muzičke škole Tivat.

Share/Save

Mogućnost upisa na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu

Hrvatsko katoličko sveučilište Zagreb  za sljedeću je  akademsku godinu omogućilo upis po jednog stranog državljana bez polaganja mature, na preddiplomskim studijima komunikologije, povijesti, psihologije, sestrinstva i sociologije (kako se studiji izvode na hrvatskom jeziku ovdje se  primarno očekuju  pripadnici  hrvatske manjine iz Crne Gore i Srbije).

Share/Save

Novi broj Hrvatskog glasnika

U novom 144. broju  „Hrvatskog glasnika “  između ostalog možete pročitati  i tekstove „Povijesni dodir Dubrovnika i Kotora“, Spoj teorijskog i praktičnog znanja, „Velika dama iz svijeta umjetnosti“, „Kamena simfonija“,  o novostima HNV – a i mnoge druge zanimljivosti.

Share/Save

Mješoviti pjevački zbor iz Zagreba održao koncert u Tivtu

U Koncertnoj dvorani Muzičke škole Tivat sinoć je svečani koncert održao Mješoviti pjevački zbor pod dirigentskom palicom Ronalda Brausa, a publici su se predstavili i solisti crkve sv. Blaže iz Zagreba - Ljiljana Čokljat i Renata Mihelčić.

Share/Save

Ministarka Marija Vučinović učestvovala na otvaranju međunarodnog naučnog skupa „X crnogorski medijski dijalozi“

Ministarka bez portfelja Marija Vučinović učestvovala je na otvaranju X međunarodnog naučnog skupa u organizaciji časopisa „Medijski dijalozi“, koji se održao u hotelu „Regent“ u Tivtu od 26-28. maja.

Ministarka je na početku obraćanja izjavila da je Crna Gora prepoznata kao multikulturno društvo, koje kao takvo afirmiše međuvjersku toleranciju, harmoniju kultura i običaja.

Share/Save

Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala na LVII zasijedanju COSAC-a

www.skupstina.me: Evropski parlamentarci diskutovali o rezultatima predsjedavanja Malte, ulozi nacionalnih parlamenata u budućnosti EU, ishodu referenduma Ujedinjenog Kraljevstva, kao i o pomorskoj politici Unije

Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala je na 57. zasijedanju COSAC-a, koje se u okviru parlamentarne dimenzije malteškog predsjedavanja EU održava u Sent Džulijansu.

Share/Save

Vladimir Marvučić posjetio Hrvatsku maticu iseljenika

www.matis.hr:

Predsjednika HGD Crne Gore-Kotor i potpredsjednika HNV Crne Gore primila je v.d. ravnateljica Mirjana Ana-Maria Piskulić

U Hrvatskoj matici iseljenika, 25. svibnja, v.d. ravnateljica Mirjana Ana-Maria Piskulić primila je predsjednika Hrvatskog građanskog društva Crne Gore -Kotor i potpredsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Vladimira Marvučića.

Share/Save

Ministrica Vučinović svečano otvorila znanstveni skup Medijskih dijaloga

Deseti crnogorski Medijski dijalozi, tj. znanstveni skup,  čija je ovogodišnja tema „Postmoderni mediji -monolog ili dijalog?“ svečano su danas otvoreni u hotelu Regent u Tivtu.

Share/Save

UZVRATNI KONCERT MUZIČKE ŠKOLE U DUBROVNIKU

Na osnovu pisma namjere o saradnji dviju škola koje je potpisano februara ove godine sa Umjetničkom školom “Luka Sorkočević ” iz Dubrovnika i njihovog koncert od 13.marta ove godine u Tivtu, ” Muzika stvara prijateljstva”, tivatska Muzička škole

Share/Save

Delegacija Odbora za evropske integracije na 57. plenarnom zasijedanju COSAC-a

U okviru parlamentarne dimenzije malteškog predsjedavanja Evropskom unijom, u Sent Džulijansu će se od 28. do 30. maja 2017. godine održati LVII plenarno zasijedanje Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata Evropske unije (COSAC)

Share/Save

Proslavljena Gospa Pomoćnica Kršćana na Mulu

Kotorska biskupija: Mala bokeljska župa Muo koja se diči svojom župnom crkvom posvećenoj BDM Pomoćnici Kršćana, najstarijo

Share/Save

Stranice