Lipanj 2017

NAJAVA: Predavanje: Svetost Crkve i Relikvija Krvi Kristove

Uoči proslave blagdana Relikvije Krvi Kristove u Dobroti, u subotu, 1. srpnja s početkom u 19 h, u župnoj crkvi sv. Mateja prigodno predavanje naslovljeno “Svetost Crkve” održat će p. Jakov Jurendić, DI. Nakon predavanja biti će iluminacija.

Proslava blagdana relikvije Krvi Kristove u Dobroti biti će u nedjelju, 2. srpnja. Svečana sv. misa u 19 h u župnoj crkvi sv. Mateja.

Share/Save

Tijelovo u Limi

Hrvatska matica iseljenika: 

Potomci hrvatskih iseljenika u glavnom gradu Perua zajedno s domaćim vjernicima proslavili su Tijelovo

Potomci hrvatskih iseljenika u glavnom gradu Perua zajedno s domaćim vjernicima proslavili su Tijelovo – blagdan koji pada deveti četvrtak nakon Uskrsa.

Share/Save

Dan otvorenih vrata Ureda predsjednice

Hrvatska matica iseljenika: Ured otvara vrata iseljenicima i pripadnicima hrvatskih manjinskih zajednica, a zainteresirani se mogu prijaviti, putem popunjenog obrasca, online. U subotu, 22. srpnja 2017.

Share/Save

Neistinite tvrdnje o stavu HGI povodom statusa Aerodroma Tivat

Zarad istine i pružanja prave informacije široj javnosti moram reagirati na tekst priopćenja opozicionih partija u Tivtu, objavljenog jučer u gotovo svim medijima.

Share/Save

U čast hrvatskoga skladatelja iz Škaljara Ivana Brkanovića

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore ovim tekstom i prikazivanjem  dokumentarnoga filma odaje počast velikome hrvatskome skladatelju porijeklom iz Boke kotorske, Ivanu Brkanoviću  povodom tridesete obljetnice njegove smrti.

Share/Save

Redatelj Niko Kostanić o filmu posvećenom papi Sikstu V.

Radio Dux: "Naš današnji gost u emisiji "Tragom Hrvata Boke i događaja" je hrvatski redatelj Niko Kostanić, čiji je dokumentarni film "Graditelj Rima - papa s Jadrana" proteklog tjedna predstavljen u Kotoru. Film govori o životu i djelu pape Siksta V., jedinog pape čiji korijeni vuku iz Boke kotorske. Što urednik Kostanić kaže o radu na tom filmu, kao i o samom papi Sikstu poslušajte u razgovoru."
Audio:
Tragom Hrvata Boke i događaja 29.6.2017.

Share/Save

„Jedno je srce, jedna je Hrvatska“ – predstavljene IV. Hrvatske svjetske igre

www.hrvatiizvanrh.hr: U utorak 27.lipnja, u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održano je predstavljanje projekta IV. Hrvatskih svjetskih igara – amaterskog sportskog natjecanja na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta a koje će se održati od 18.- 22. srpnja ove godine u Zagrebu.

Share/Save

Čestitke povodom nacionalnih praznika Slovenije i Hrvatske

www.skupstina.me:

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je nacionalne praznike Slovenije i Hrvatske, koji se obilježavaju 25. juna.

Share/Save

Raspored misa za svetkovinu sv. Petra i Pavla i predavanje “Svetost Crkve”

Donosimo vam obavijesti Kotorske biskupije za  svete mise povodom svetkovine sv. Petra i Pavla:

29.6. - Bogdašići: sv. mise u 10 h i 18 h i Ljuta: sv. Misa u 10 h

Share/Save

Mijo Marić novi je ravnatelj HMI-ja

Hrvatska matica iseljenika: Novi ravnatelj Pedagošku je akademiju (razredna nastava), kao i Filozofski fakultet (pedagogiju i psihologiju) završio je u Sarajevu. Pri IGW-u (Institut furIntegrativeGestalttherapieWurzburg) završio je edukaciju iz gestalt terapije, a polazio je, uz edukaciju iz psihodrame, i niz drugih.

Share/Save

Budvani proslavili gradskog zaštitnika Svetog Ivana Krstitelja

Jučer su Budvani svetkovali svoga sveca zaštitinika – Sv. Ivana krstitelja. Pontifikalnu svetu misu predvodio je nadbiskup Luigi Pezzuto – apostolski nuncij Svete stolice u Crnoj Gori, u zajedništvu s brojnim svećenstvom Kotorske biskupije.

Share/Save

Svetkovina rođenja Svetog Ivana Krstitelja

Veličina Svetog Ivana Krstitelja bila je ujedno i malenost jer se mjerila metrom Božje ljubavi – Isusom Kristom Božjim Sinom. Ivanov život se u tom duhu može najbolje razumjeti upravo u svjetlu Isusa Krista kojem je bio preteča i glasnik, te će stoga sveti Hiponski biskup i o Ivanovu rođenju razmišljati vukući zanimljive paralele s Gospodinovim rođenjem.

Share/Save

Čestitka HNV-a povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini, dijaspori i inozemstvu, te svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske.

Share/Save

Stranice