Srpanj 2017

Izložba zagrebačkoga Etnografskog muzeja u Dubrovniku

Hrvatska matica iseljenika: 

Gostujuća izložba Dječje igračke iz hrvatske baštine u žitnici 'Rupe'ostaje otvorena do 2. listopada

Share/Save

Svečano proslavljena Sveta Ana nebeska zaštitnica župe Đurići

Na blagdan svetih Joakima i Ane 26.07. i ove je godine u župi Đurići bilo posebno svečano, te su toga dana služene tri svete mise. Prva sveta misa u 8 sati služena je u Gornjoj crkvi svete Ane, a na početku svete mise blagoslovljena su nova crkvena vrata koja su financirana dijelom od dobrovoljnih priloga župljana, a dijelom od same župe.

Share/Save

Na Pantovčaku se okupilo 600 iseljenika iz 36 država svijeta

Hrvatska matica iseljenika: 

Predsjednica Republike dodijelila je i diplome studentima Ljetne škole hrvatskog jezika Sveučilišta u Zagrebu

Share/Save

Sudionicima IV. Hrvatskih svjetskih igara uručene medalje

Hrvatska matica iseljenika:

Organizatori Igara, Hrvatski svjetski kongres i Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske su 22. srpnja uručili medalje pobjednicima

Share/Save

Adrijan Vuksanović član Upravnog odbora NPC - a

Predsjednik Odbora za europske integracije, Adrijan Vuksanović i član Odbora za ekononomiju, finansije i budžet, Petar Smolović, sudjelovali su na sastanku Odbora Mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju, financije i europske integracije zemalja Zapadnog Balkana, 19. srpnja u Skoplju.

Share/Save

Dan otvorenih vrata Ureda Predsjednice

Hrvatska matica iseljenika:

Danu otvorenih vrata nazočio je, uz ostale ugledne uzvanike, i novi ravnatelj Hrvatske matice iseljenika prof. Mijo Marić sa suradnicima

Share/Save

Završene IV. Hrvatske svjetske igre - najveće amatersko sportsko natjecanje Hrvata iz cijelog svijeta

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U subotu 22.srpnja, završene su 4. Hrvatske svjetske igre –amatersko sportsko natjecanje na kojemu sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijelog svijeta. Igre su službeno završene podjelom medalja najuspješnijim natjecateljima.

Share/Save

Raspored svetih misa na blagdan svete Ane

Svete mise na blagdan svete Ane 26.7. bit će u župi Đurići (Kamenari) po sljedećem rasporedu: u 8 sati misa u Gornjoj crkvi svete Ane, u 10 sati u Župnoj crkvi i u 19 sati svečana sveta Misa u Župnoj crkvi koju predslavi don Silvio Španjić, svećenik Krčke biskupije. Liturgijsko pjevanje animirati će župni zbor svetog Jeronima iz Herceg Novog.

Share/Save

Okrugli stol o Nacrtu zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola održan u Tivtu

Jučer je u  Tivtu je danas održan Okrugli stol o Nacrtu zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola,  kao dio javne rasprave,  koju je pokrenulo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Share/Save

Stolivljani proslavili Svetoga Iliju proroka

Danas Stolivljani proslavljaju svoga patrona, Svetoga Iliju proroka. Tom prigodom svečanu svetu Misu u Gornjem Stolivu u crkvi svetoga Ilije predslavio je  don Ivo Ćorić  uz koncelebraciju don Dražena Kraljića. Euharistijskom slavlju nazočio je veliki broj štovatelja ovoga sveca.

Share/Save

Misa u čast Svetom Iliji u Dobroti

Na groti svetoga Ilije u Dobroti, misa u čast ovome Svecu bit će održana večeras u 19 sati. Misu će predvoditi mons. Srećko Majić.

Share/Save

Stranice