Kolovoz 2017

Marija Vučinović: Zakon mora biti isti za sve

Za Hrvatsku građansku inicijativu, koja u kotorskoj skupštini ima jedan mandat, slučaj državljanstva Vladimira Jokića, predsjednika kotorske opštine treba do kraja ispitati, a tek nakon toga zauzeti jasa

Share/Save

Nova donacija knjižnici "Ljudevit Gaj"

Gospodin Jerko Dragičević, građanin Budve, obogatio je knjižnicu "Ljudevit Gaj" u Donjoj Lastvi vrijednim izdanjima knjiga.

Share/Save

Proslavljen sv. Roko i osma "Fešta od rogača"

Patron župe Donje Lastve Sveti Roko proslavljen je jučer u istoimenoj crkvi. Svečanoj misi nazočio je veliki broj vjernika, a predvodio ju je don Josip Barišić, župnik iz Čilipa. Crkveno pjevanje je animirao zbor Svetog Mateja iz Dobrote. Po običaju, kip svetoga Roka mještani su prenijeli u procesiji kroz Lastvu, te na kraju svete Mise ljubili svete moći.

Share/Save

Telegram ministra kulture povodom smrti doajena crnogorske moderne poezije Mladena Lompara

Povodom smrti doajena crnogorske moderne poezije Mladena Lompara, prof.mr. Janko Ljumović, ministar kulture uputio je telegram sućuti, u kojem se, između ostalog navodi:

Share/Save

Blagdan sv. Roka i "Fešta od rogača"

Danas, na blagdan svetoga Roka, svečana sveta misa će biti u 19 sati u istoimenoj crkvi u Donjoj Lastvi, nakon čega će biti održana procesija.

Share/Save

Susret veleposlanika Države Palestine s predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori

Veleposlanik Države Palestine u Crnoj Gori, njegova ekselencija Rabii AlHantouli posjetio je prostorije Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore u Donjoj Lastvi, gdje se susreo s predsjednikom Vijeća Zvonimirom Dekovićem, ministricom u Vladi Crne Gore i predsjednicom Hrvatske građanske inicijative Marijom Vučinović, kao i Adrijanom Vuksanovićem, poslanikom HGI-ja u Skupštini Crne Gore.

Share/Save

Preminuo je veliki i dragi prijatelj, „otmjeniji od svih pjesnika“ Mladen Lompar

“Pojavom Mladena Lompara crnogorska poezija dobila je vijenac ženskih glasova u stihu, muškom rukom zahvaćen bokor ženskih ličnosti koje istorija nije dovršila, te je pjesnik od njih ispleo krug-kolo kojim će započinjati svaka buduća igra poezije u Crnoj Gori”.

Share/Save

Izložba na otoku Gospe od Škrpjela

Galatea Gallery iz Podgorice i Biskupski ordinarijat Kotor - Župni ured u Perastu organizirali  su povodom blagdana Velike Gospe u istoimenom svetilištu u Pomirbenoj dvorani na otoku Gospe od Škrpjela izložbu na kojoj se predstavila slikarica  Ljudmila Riskina iz Moskve s akvarelima „Ljepote Boke Kotorske”.

Share/Save

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velike Gospe

Kotorska biskupija:

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velike Gospe
15 kolovoz


Znamenje veliko pokaza se na nebu:
žena zaodjenuta suncem, mjesec joj pod nogama,
a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda.  (Otk 12,1)

Share/Save

Svetkovina lastovskog zaštitnika Svetoga Roka

Na blagdan Svetoga Roka, 16. kolovoza, u istoimenoj crkvi u tivatskoj Donjoj Lastvi svete mise će se održati  u 10 i u 19 sati.
Share/Save

Fešta od rogača u srijedu

Osma po redu Fešta od rogača održat će se 16.8. ( srijeda)  u Donjoj Lastvi u Tivtu ispred crkve sv. Roka, s početkom u 21 sat. Sudjeluju : Klapa  „Kaše“, Poly Gjurgević, Klapa Jadran, sopranistica Nada Baldić i prof. Dejan Krivokapić.

Share/Save

Seminar za hrvatske lektorate u svijetu

Hrvatska matica iseljenika:

Zagrebačka slavistička škola iliti 46. po redu hrvatski seminar za strane slaviste održat će se tradicionalno u Dubrovniku od 21. kolovoza do 1. rujna 2017. Doc. dr. sc. Tatjana Pišković je voditeljica Zagrebačke slavističke škole, koju pohađaju i studenti iz naše dijaspore.

Share/Save

Stranice