Listopad 2017

Kamenovane prostorije Hrvatske građanske inicijative u Tivtu

Stranačke prostorije Hrvatske građanske inicijative kamenovali su  nepoznati počinitelji  u noći između 30. i 31. 10., u centru Tivta. Tom prigodom razbijeno  je staklo i to se ne događa  po prvi puta. HGI je zabrinuta zbog još jednog incidenta i poziva nadležne organe, koji su i obavili uviđaj, da u što kraćem roku rasvijetle slučaj i otkriju počinitelje.

Share/Save

Promocija knjige don Antona Belana

Promocija knjige „Kotorsko zavjetno svetište GOSPE OD ZDRAVLJA“  don Antona Belana  bit će  održana u petak, 3. 11., u crkvi sv. Klare (sv. Antona), s početkom u 18 sati. Govorit  će akademik Radoslav Tomić, a u glazbenom dijelu nastupit će Milica Milanović (sopranistica) i Dejan Krivokapić (klavirist).

Share/Save

Službeni posjeti ministrici Vučinović

Ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, primila je u službeni posjet veleposlanika Republike Slovačke Romana Hlobena.

Share/Save

16. Skupština HGD – još bolji rad u novim prostorijama

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore održalo je u petak 27.listopada svoju redovnu, šesnaestu po redu, godišnju Skupštinu u dvorani muzičke škole „Vida Matjan“ – Kotor,  kojoj su prisustvovali delegati iz Podgorice, Bara, Herceg Novog, Tivta i Kotora.

Share/Save

15 godina dostojanstveno, državnički i vizionarski!

Nezaboravnim koncertom poznate zadarske klape“Intrade“, Hrvatska građanska inicijativa proslavila je večeras 15. obljetnicu postojanja.

Share/Save

Kvalitetno zastupamo interese Hrvata

Dnevne novine Dan: Predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović uoči današnjeg jubileja stranke poručila je u razgovoru za "Dan" da su osnivanjem HGI prije 15 godina nacionalni interesi Hrvata u Crnoj Gori artikulirani na mnogo kvalitetniji način.
- Prije osnivanja HGI, prve i jedine legitimne političke stranke Hrvata u Crnoj Gori, hrvatska nacionalna manjina samo je bila prepoznata na kulturnom polju kroz djelovanje NVO.

Share/Save

U susret blagdanu Svih svetih i Dušnom danu

Današnja emisija posvećena je blagdanu Svih svetih i Dušnom danu.

Share/Save

Predivna večer u crkvi Sv. Duha u Kotoru

Divni vokali, prepoznatljive dalmatinske skladbe, talentirani mališani – to je ono što su posjetitelji mogli vidjeli i doživjeti sinoć u koncertnoj dvorani ŠOSMO „Vida Matjan“ - crkva Sv. Duha u Kotoru.

Share/Save

Tamara Bogdanović o položaju mladih pripadnika hrvatskih manjina

Gošća emisije „Tragom Hrvata Boke i događaja“ bila je Tamara Bogdanović, predstavnica Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore na nedavno održanom Forumu mladih pripadnika hrvatskih manjina u Tavankutu. O temi ovogodišnjeg foruma, njezinom izlaganju, kao i o položaju mladih Hrvata poslušajte u emisiji.


Audio:
Tragom Hrvata Boke i događaja 26.10.2017.

Share/Save

Hrvatska matica iseljenika: Dođite na ŠHF u Koprivnicu

www.matis.hr:

Dugogodišnji projekt Hrvatske matice iseljenika vodi Andrija Ivančan, umjetnički ravnatelj našeg nacionalnog ansambla pjesama i plesova Hrvatske „Lado“ Škola hrvatskog folklora, dugogodišnji projekt Hrvatske matice iseljenika, započinje 3. siječnja iduće godine i održavat će se deset dana u Hotelu Podravina u Koprivnici.

Share/Save

Godišnja Skupština Hrvatskog građanskog društva

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore  - Kotor  organizira godišnju Skupštinu u  koncertnoj dvorani Muzičke škole “Vida Matjan” –  crkva Sv. Duha u Kotoru,  27.10.,  s početkom u 18:00 sati . 

Share/Save

Održani Dani kruha u Podgorici

U subotu, 21.10., s početkom u 20 sati, u prostoru Moderne galerije grada Podgorice, održana je poetsko – glazbena večer 'Dani kruha / hljeba', kao dio projekta 'Plodovi života' kojeg realizira  Zajednica Hrvata i Prijatelja Crna Gora pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crna Gora, uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Crnoj Gori.

Share/Save

15 godina od osnutka Hrvatske građanske inicijative

Hrvatska građanska inicijativa će u subotu, 28. listopada, proslaviti 15 godina od osnutka stranke, te će tom prigodom članovima, simpatizerima, Gradu i svim ljubiteljima dobre glazbe pokloniti koncert poznate hrvatske klape „Intrade“ iz Zadra.

Share/Save

Stranice