Studeni 2017

Tradicijska kultura u hrvatskim manjinskim zajednicama – prošlost, sadašnjost, budućnost

Dvadeset četvrtog studenog u Zagrebu je održan Forum  Hrvatske matice iseljenika te u nastavku možete pročitati zaključke s 23. Foruma.

Share/Save

Vuksanović gost Televizije Nikšić

Zastupnik Hrvatske građanske inicijative u Skupštini Crne Gore i predsjednik Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović bit će gost Televizije Nikšić u četvrtak, 30. 11., od 12 sati. Razgovor će biti u izravnom prijenosu i trajat će sat vremena, a govorit će se o društvenim temama od značaja.

Share/Save

Predsjednik Vlade Duško Marković na Premijerskom satu: Odlučni smo da CG učinimo bezbjednom i sigurnom

www.gov.me/vijesti: 
Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas na Premijerskom satu da je opredjeljenost i premijera i Vlade i institucija za sprovođenje zakona da kriminalci u Crnoj Gori neće biti mirni dok god je ugrožen bilo koji pojedinac i naravno država.

Share/Save

Vuksanović na zasjedanju COSAC-a u Estoniji

www.skupstina.me:

Predsjednik Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović i član Odbora Mihailo Anđušić sudjelovali su na LVIII. plenarnom zasjedanju Konferencije odbora za europske poslove parlamenata Europske unije – COSAC, koje se održava u Talinu, u okviru parlamentarne dimenzije estonskog predsjedavanja EU.

Share/Save

Pjesnička djela suvremenih hrvatskih pjesnika Crne Gore promovirana u Podgorici

Zbirka poezije ,,Versi kamena i mora - poezija suvremenih hrvatskih pjesnika Crne Gore“ promovirana je sinoć u Kosoj dvorani Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ u Podgorici. Knjigu koja obuhvaća pjesnička djela 11 autora izdao je Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore.

Share/Save

U Tivtu održana konzultativna radionica za predstavnike lokalnih samouprava i NVO-a s juga Crne Gore

Jučer je u Hotelu ,,Palma“ u Tivtu održana radionica za predstavnike lokalne samouprave primorskih općina i NVO-a s područja juga Crne Gore s ciljem unaprijeđenja pravnoga okvira za sudjelovanje nevladinih organizacija u procesu donošenja odluka i u cilju transparentnog rada lokalnih samouprava.

Share/Save

NAJAVA: Spomen rođenja bl. Gracije

www.kotorskabiskupija.me:

U ponedjeljak, 27. studenog u 15:00 h, na Mulu se proslavlja spomen rođenja bl. Gracije. Sv. Misa u kapelici podignutoj na mjestu blaženikove rodne kuće.

Share/Save

Predstavnici Hrvata iz Crne Gore sudjelovali na 23. Forumu manjina u Zagrebu

23. Forum hrvatskih manjina organiziran je u prostorijama Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu proteklog petka. Na ovogodišnjem Forumu nazočili su Hrvati iz Crne Gore, Italije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Slovačke. Otvorenju Foruma nazočila je, između ostalih, i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Share/Save

Predsjednica Republike podržala rad Foruma

www.matis.hr: 

Matičinom pozivu na Forum odazvali su se predstavnici Hrvata iz Crne Gore, Srbije (Vojvodine), Slovačke, Slovenije, Italije (Molisea) i Rumunjske.

Share/Save

Najpoznatiji hrvatski izumi i izumitelji

Radio Dux:
U mjesecu studenome obilježavamo Svjetski dan izumitelja pa je današnja emisija posvećena najpoznatijim hrvatskim izumima i izumiteljima.

Share/Save

Književno jutro sa Snježanom Akrap Sušac

U Galeriji  ljetnikovca Buća  u Tivtu  jutros je promovirana  knjiga  Mazilica / bokeljsko - pulska dječja pjesmarica, autorice Snježane  Akrap Sušac, u organizaciji NVO „Gjurgevo brdo“. Stihove su govorili učenici hrvatske nastave u Crnoj Gori, koji su prethodnih dana uložili veliki dječji trud da se odazovu ovom zadatku.

Share/Save

Izložba posvećena Tesli otvorena u Domu hrvatskih likovnih umjetnika

Multimedijski izložbeni projekt "Nikola Tesla – Mind from the Future", interakitvna priča o znanstveniku koji je svojim izumima izmijenio tijek povijesti, ali i o utjecaju koji je imao na suvremene umjetnike, otvorena je u petak navečer u Domu hrvatskih likovnih umjetnika.

Share/Save

Vuksanović zahvalio Juratoviću na predizbornoj potpori

Zastupnik Hrvatske građanske inicijative u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović sastao se u Bruxellesu s Josipom Juratovićem, zastupnikom Njemačke socijaldemokratske stranke u Budenstagu. 

Share/Save

Delegacija Odbora za evropske integracije na 58. plenarnom zasijedanju COSAC-a u Estoniji

www.skupstina.me: 

Talin, 26 – 28. novembar 2017. godine

U okviru parlamentarne dimenzije estonskog predsjedavanja Evropskoj uniji, u Talinu će se održati LVIII plenarno zasijedanje Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata Evropske unije – COSAC, od 26. do 28. novembra 2017. godine.

Share/Save

Promocija knjige „Mazilica“ u Tivtu

U Galeriji  ljetnikovca Buća  u subotu, 25.11., s početkom  u 11 sati  NVO "Gjurgjevo brdo" Tivat organizira promociju knjige Mazilica / bokeljsko - pulska dječja pjesmarica,  autorice Snježane  Akrap Sušac. Sudjeluju - Davorka Smoljanić i učenici nastave na hrvatskom jeziku u Crnoj Gori.
Gost  promocije je Dragan Popadić.

Share/Save

Stranice