Lipanj 2018

Intervju s direktorom Aerodroma Tivat za Dnevne novine

Pročitajte razgovor s direktorom Aerodroma Tivat Radovanom Marićem za Dnevne novine gdje je govorio o tekućoj sezoni, najvećim izazovima te što za njega osobno predstavlja rad na toj funkciji.

Share/Save

Dan otvorenih vrata za iseljenike i hrvatske manjinske zajednice

U Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović održan je Dan otvorenih vrata za iseljenike i hrvatske manjinske zajednice. Snažnije povezivanje hrvatske države s Hrvatima izvan Hrvatske jedna je od ključnih zadaća, rekla je Predsjednica.

Uključivanje iseljenika u sadržaje domovinskog života jedna od ključnih državnih zadaća, istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović, dodavši kako je jedan od prioriteta njezine politike jačanje veza države s iseljeništvom i svim Hrvatima izvan Hrvatske i zagovaranje mjera koje će to omogućiti.

Share/Save

Susret Jandrokovića i Vuksanovića

www.skupstina.me:

Izaslanstvo Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore, na čelu s predsjednikom Odbora Adrijanom Vuksanovićem, nalazi se u posjet Zagrebu, na poziv predsjednika Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora Domagoja Ivana Miloševića.

Share/Save

DRI dao pozitivno mišljenje na financijski izvještaj HGI

www.cdm.me:

Državna revizorska institucija DRI dala je pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj Hrvatske građanske inicijative HGI za prošlu godinu i reviziju pravilnosti.

DRI je juče  objavila izvještaj o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja HGI za prošlu godinu.

Share/Save

Predstavnici hrvatske nacionalne zajednice na Trećem hrvatskom iseljeničkom kongresu u Osijeku

Treći hrvatski iseljenički kongres pod nazivom “odlazak – ostanak – povratak”, održat će se u Osijeku od 29. lipnja do 1. srpnja 2018. godine. Ideja projekta hrvatskih iseljeničkih kongresa je razvijanje suradnje i proaktivno djelovanje na jačem povezivanju hrvatskog iseljeništva s domovinom. Na kongresu će sudjelovati i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, koji će izlagati na temu „Kulturna baština kao poveznica domovinske i izvandomovinske Hrvatske s posebnim osvrtom na Bokeljsku mornaricu“, kao i dr.

Share/Save

Dan državnosti Republike Hrvatske

Danas, 25. lipnja, slavimo Dan državnosti, državni blagdan koji označava povijesnu odluku Sabora donesenu istoga datuma 1991. godine, Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Share/Save

Kardinal Parolin predslavi svetu misu u Baru i Kotoru

Uzoriti kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice boravit će u trodnevnom državnom posjetu Crnoj Gori.

U sklopu tog posjeta boravit će i u Kotorskoj biskupiji i predslaviti svečanu svetu misu u kotorskoj Katedrali na Petrovdan, 29. lipnja 2018.

Prije svete mise, Bokeljska mornarica će izvesti kolo sv. Tripuna s početkom u 17,45 sati ispred katedrale. Nakon kola slijedi sveta misa.

Share/Save

Svetkovina rođenja Svetog Ivana Krstitelja

Veličina Svetog Ivana Krstitelja bila je ujedno i malenost jer se mjerila metrom Božje ljubavi – Isusom Kristom Božjim Sinom. Ivanov život se u tom duhu može najbolje razumjeti upravo u svjetlu Isusa Krista kojem je bio preteča i glasnik, te će stoga sveti Hiponski biskup i o Ivanovu rođenju razmišljati vukući zanimljive paralele s Gospodinovim rođenjem.

Share/Save

Predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Boki kotorskoj sudjelovala na izbornoj Skupštini u Rijeci

U subotu, 16. lipnja 2018., održana je izborna Skupština Matice hrvatske u Rijeci na kojoj je izabran novi predsjednik Matice hrvatske, akademik Stipe Botica, a predsjednik osječke Matice, Ivica Završki izabran je za člana glavnog upravnog tijela Matice – Glavnog odbora i to s najviše glasove od svih kandidata ispred ogranaka. Osječanin Ivica Vuletić bit će član novog Nadzornog odbora Matice hrvatske. Skupštini je nazočila i predsjednica Ogranka Matice Hrvatske u Boki kotorskoj Marija Mihaliček.

Share/Save

Održana svečana proslava Dana državnosti Republike Hrvatske

Svečana proslava povodom Dana državnosti  Republike Hrvatske održana je sinoć u Podgorici. Ovo je 27. obljetnica od obnove hrvatske neovisnosti.

Na samom početku, poznata klapa „Kaše“ iz Dubrovnika je izvela  hrvatsku i crnogorsku himnu, te otpjevala i Odu radosti - himnu Europske unije, slaveći time petu obljetnicu članstva  Republike Hrvatske u Uniji.

Share/Save

Državna odličja zaslužnima iz domovine i dijaspore

U Zagrebu je 18. lipnja uoči ovogodišnjeg Dana državnosti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uručila odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz područja društvenih i humanističkih djelatnosti.

Share/Save

Svetkovina rođenja sv. Ivana Krstitelja

U nedjelju, 24. lipnja, slavi se svetkovina rođenja sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe i grada Budve. Tom prigodom sveta misa u budvanskoj župnoj crkvi bit će u 19 sati.

www.laudato.hr: 

Share/Save

Stipe Botica - novi predsjednik Matice hrvatske

Ugledni kroatist izabran je za novog predsjednika Matice hrvatske na Glavnoj skupštini održanoj u Rijeci. Botica je bio jedini kandidat za tu funkciju, a naslijedio je Stjepana Damjanovića.

Zahvaljujući na izboru, Botica je kazao kako bi volio da je bilo više kandidata za predsjedničko mjesto jer bi to donijelo 'propulzivniju atmosferu u Maticu'. Ocijenio je da Matica hrvatska u 21. stoljeću djeluje drugačija nego dosad te izrazio nadu da će se na sljedećoj izbornoj skupštini na upravljačka mjesta birati četdesetogodišnjaci.

Share/Save

Održana prva sveta pričest kotorskih vjeroučenika

U nedjelju, u katedrali sv. Tripuna, održana je svečana sveta misa, prva sveta pričest kotorskih vjeroučenika i Tebe Boga hvalimo prigodom završetka školske i vjeronaučne godine.

Share/Save

Vuksanović: Imali smo viziju nezavisne Crne Gore, kada je bilo teško imati bilo kakvu viziju

Dnevne novine "Dan":

U cijelosti vam prenosimo intervju poslanika Adrijana Vuksanovića za Dnevne novine „Dan“:

1. Kako vidite položaj Hrvata danas u Crnoj Gori, je li bilo konkretnog pomaka posljednjih godina?

Share/Save

Stranice