Svibanj 2019

Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci nudi upis studentima iz Crne Gore pod istim uslovima kao za građane Republike Hrvatske i Evropske unije

http://www.mps.gov.me:

Obaveštavamo zainteresovane kandidate da je Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Republika Hrvatska, odlučio da svake godine ponudi upis studentkinjama/studentima iz jedne države u okruženju, uz istu cijenu školarine kao za građane Republike Hrvatske i Evropske unije.

Shodno tome, Fakultet će u 2019/2020. godini primati kandidate iz Crne Gore, kao vid podrške njenom nastojanju za ulazak u Evropsku uniju.

Share/Save

JAVNI KONKURS ZA RASPODJELU SREDSTAVA IZ BUDŽETA OPŠTINE TIVAT OPREDIJELJENIH ZA IZDAVAČKU DJELATNOST

www.opstinativat.com:

Na osnovu člana 4 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za izdavačku djelatnost ("Službeni list Crne Gore - opštinski propisi", br. 019/19), Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti raspisuje
JAVNI KONKURS
Za raspodjelu sredstava iz Budžeta Opštine Tivat opredijeljenih za izdavačku djelatnost

Share/Save

FORUM MLADIH U TIVTU

www.matis.hr:

U Tivtu u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore između 27. i 29. rujna 2019. održat će se treći po redu Forum mladih hrvatskih manjina. Tema ovogodišnjeg Foruma bit će „Mladi i identitet“.

Share/Save

Dijana Milošević: Poveznica kultura kroz dramsku formu

Radio Kotor:

Najnoviji projekat pozorišne sekcije Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore je „Bokeško-dubrovački splet" poveznica kultura kroz dramsku formu. Okupio je glumački tim kotorskih, tivatskih i dubrovačkih amaterskih glumaca u predstavi Bokeško-dubrovački splet, koja je premijerno izvedena 23. maja u Kotoru, na velikoj sceni Kulturnog centra "Nikola Đurković" i dan kasnije u Dubrovniku.

Share/Save

Kazališna predstava "Bokeško-dubrovački splet“ odigrana i u Dubrovniku

Kazališna predstava "Bokeško-dubrovački splet", koju izvode glumci amateri iz Dramske skupine Dubrovačke privatne gimnazije i Dramske sekcije Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, odigrana je u kinu Sloboda u Dubrovniku proteklog petka.

Dan prije, predstava je izvedena u prepunoj dvorani Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u Kotoru.

Share/Save

Pola stoljeća Popovićeva stvaralaštva obilježeno predstavljanjem monografije „Dimitrije Art“

Umjetnik Dimitrije Popović obilježio je u četvrtak navečer 50 godina umjetničkog stvaralaštva predstavljanjem monografije „Dimitrije Art“, izložbom i performansom „Alegorija o umjetnosti" u Muzeju Mimara u Zagrebu. Knjiga, koja na više od 620 stranica obuhvaća Popovićev opus od 1966. do 2018., tiskana je u nakladi Skaner Studija i Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, i unatoč tome što daje tek presjek autorova rada, teška je, rečeno je, 4,5 kilograma.

Share/Save

Premijerno odigrana kazališna predstava „Bokeško – dubrovački splet“

Projekt kazališne sekcije Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore „Bokeško – dubrovački splet“  sinoć je u Kotoru okupio sjajan  glumački tim kotorskih, tivatskih i dubrovačkih amaterskih glumaca u kazališnoj predstavi Bokeško – dubrovački splet, gradeći još jednu poveznicu kulturne suradnje Dubrovnika i Boke.

Share/Save

11. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Dan bl. Gracija iz Mula (3. dan)

Prigodnim uvodnim programom te misnim slavljem u čast bl. Gracija iz Mula koje je predvodio župnik župe sv. Mirka u zagrebačkim Šestinama mr. sc. Robert Šreter, dramsko-scenskom igrom posvećenom bl. Graciji iz Mula te radionicama za djecu s temom hrvatskih svetaca i blaženika, u subotu 25. svibnja 2019. održan je program trećega dana 11. Dana hrvatskih svetaca i blaženika.

Nakon uvodnih pozdrava župnika križevačke župe sv. Ane Stjepana Sovičeka, pretprogram posvećen bl. Graciji izveli su članovi Hrvatske bratovštine Bokeljske mornarice 809.

Share/Save

NOVI BROJ HRVATSKOG GLASNIKA

Iz štampe je izašao novi broj „Hrvatskog glasnika" glasila Hrvata Crne Gore.

U ovom izdanju, između ostalih možete pročitati tekstove o proslavi Uskrsa i Blažene Ozane, autorskoj večeri Dragane Kršenković Brković, festivalu mediteranskih nota u Tivtu, posjeti polaznika hrvatske nastave Zagrebu, kultu Svete Agate u Boki i mnoge druge.

Časopis „Hrvatski glasnik" možete preuzeti u katedrali Svetog Tripuna, uredu HGD CG i u Tivtu kod Andrije Krstovića.

Share/Save

S voditeljicom dječje klape „Kotorski gardelini“ Nadom Baldić

U emisiji Radio Dux-a „Tragom Hrvata Boke i događaja“ poslušajte razgovor s Nadom Baldić, voditeljicom dječje klape „Kotorski gardelini“, koji su na, nedavno održanom 11. Festivalu dječjih klapa u Zadru, zauzeli prvo mjesto.

O dojmovima s koncerta, pripremama, radu s djecom, kao i budućim projektima poslušajte u audio zapisu.

Audio:
Tragom Hrvata Boke i događaja - 23.5.2019.

Share/Save

Stranice