Kolovoz 2020

Glasovao nositelj liste Hrvatske građanske inicijative

Adrijan Vuksanović, nositelj liste Hrvatske građanske inicijative „HGI. Svim srcem za Crnu Goru!“,  glasovao je na izbornom mjestu u Donjoj Lastvi  te time obavio svoju građansku dužnost.

„Značajan dan za državu Crnu Goru  i vjerujem da ćemo i kao društvo pokazati tijekom ovog izbornog procesa   odgovornost i zrelost“ -  izjavio je Vuksanović nakon glasovanja.

Share/Save

176. BROJ HRVATSKOG GLASNIKA

Iz tiska je izašao novi broj „Hrvatskog Glasnika“ glasila Hrvata Crne Gore. U ovom izdanju, između ostalog, možete pročitati tekstove o posjeti predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića Crnoj Gori, izborima u Hrvatskoj, promociji Bokeškog ljetopisa broj 4, prezentaciji hrvatske kulturne baštine, a tu su, uz stalne rubrike, i sjećanja na Antuna Tonća Dendera, Mariju Jovović, Bora Cicovića i Darinku Matić Marović.

Share/Save

PARLAMENTARNI IZBORI 2020: TEMATSKA DEBATA DANAS OD 10 DO 12 SATI

Radio Kotor:

Tematska debata u organizaciji Lokalnog javnog emitera Radio Kotor, a u susret parlamentarnim izborima zakazanim za 30. avgust ove godine, biće održana danas od 10 do 12 sati.

Koncept debate podrazumijeva temu “Prioriteti spoljne politike Crne Gore” i završnu riječ učesnika.

Gosti Radio Kotora biće:

Share/Save

Tako su govorili najveći autoriteti Kotorske biskupije

U video zapisima pogledajte kako su govorili najveći autoriteti Kotorske biskupije, don Gracija Brajković i don Branko Sbutega.

Share/Save

U Perastu počeo IX. Festival gudača

U skladu s preporukama NKT-a počeo je prvi dio IX. Festivala gudača. Za razliku od prethodnih godina, kada su se sve aktivnosti – radionice, predavanja i koncerti odvijale u isto vrijeme, ovogodišnje izdanje ima drugačiji koncept. Radionice za sve gudačke profile (violinu, violu, violončelo, kontrabas, komornu glazbu i orkestar) će se održavati naizmjenično i nastavit će se tijekom rujna.

Share/Save

Na Kotorskim muzičkim skalinima

Glazbeno- zabavna večer, u organizaciju Hrvatske kulturne udruge Stađuni od kulture, a pod pokroviteljstvom Općine Kotor - Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, održala se na Pjaci od kina u Kotoru, gdje su se mališani družili s pjesmom u stihu i notama, a sve to začinili klapskom pjesmom.

Share/Save

Plenković otvorio sjednicu Vlade RH podrškom HGI -ju

Današnju sjednicu Vlade Republike Hrvatske otvorio je premijer Republike Hrvatske  Andrej Plenković, obrazlažući  jučerašnji susret s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, pri čemu je još jednom iskazao punu potporu Hrvatskoj građanskoj inicijativi na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koji će se održati 30. 8. Podsjećamo, susretu su nazočili predsjednik HGI -ja Adrijan Vuksanović i potpredsjednik Ilija Janović.

Na priloženom videu pogledajte obraćanje premijera Plenkovića.

Share/Save

Kabinet Plenkovića: Čvrsta podrška HGI na izborima

antenam.net:

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primio je juče u Banskim dvorima Adrijana Vuksanovića, poslanika u Skupštini Crne Gore i predsjednika Hrvatske građanske inicijative (HGI) u Crnoj Gori i Iliju Janovića, zamjenika HGI i potpredsjednika Opštine Tivat.

Kako je objavljeno na sajtu hrvatske Vlade, predsjednik Vlade dao je čvrstu podršku HGI u predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u Crnoj Gori, koji će se održati 30. avgusta.

Share/Save

Plenković - podržavamo HGI i želimo uspjeh na izborima

Danas je u Banskim dvorima, u Zagrebu, premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković u službeni posjet primio delegaciju Hrvatske građanske inicijative, predsjednika Adrijana Vuksanovića i potpredsjednika Iliju Janovića.

Share/Save

Glazbeno-zabavna večer u Kotoru

U okviru manifestacije „Bokeljski vremeplov“, pod pokroviteljstvom Općine Kotor, glazbeno-zabavna večer Hrvatske kulturne udruge „Stađuni od kulture“ održat će se u četvrtak, 27. kolovoza, na Pjaci od Kina u Kotoru.

Početak je u 20 sati.

Share/Save

Pariz kao inspiracija u slikama Slobodana Boba Slovinića

„Pariske reminiscence je naziv ovog opusa, u tehnici gvaš, na 30 papira. Njegovi susreti sa Parizom su značajni, bili su 2001. i 2017. godine, tako da je imao priliku da uporedi Pariz iz njegove mladosti i ovoga što znači sazrijevanje, a i susret sa onim što Pariz, kao grad svjetlosti, zaista i jeste“, kazao je Neven Staničić, ravnatelj Centra za kulturu Tivat, na otvaranju izložbe slika Slobodana Boba Slovinića.

Share/Save

Janović – Marija Vučinović zlouporabila HGI

Sinoć je na debati, koja je održana na Nacionalnom javnom servisu, ispred Hrvatske građanske inicijative –„HGI. Svim srcem za Crnu Goru“, sudjelovao Ilija Janović, potpredsjednik HGI-ja.

Share/Save

Pontifikal i Lekcionar predstavljen i u Tivtu

Promocija monografije Lectionarium et Pontificale Catharense – Lekcionar i Pontifikal Kotorske biskupije 1166. održana je sinoć u Ljetnoj bašti Porta Montenegra u Tivtu, u organizaciji JU Centar za kulturu Tivat i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, uz potporu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Na samom početku večeri prisutne je pozdravio urednik izdanja Neven Staničić.

Share/Save

Deković s predstavnicima ENEMO-a o statusu i položaju Hrvata u Crnoj Gori

Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore razgovarao je danas s predstavnicima Europske mreže organizacija za monitoring izbora ENEMO, odnosno Međunarodne  misije za promatranje  izbora 2020., o aktualnoj političkoj situaciji i načinu monitoringu izbora uoči predstojećih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i lokalnih izbora u Tivtu i Kotoru.

U razgovoru je bilo riječi i o aktualnom statusu, o pravima i aktivnostima  Hrvata kao manjinskog naroda  u Crnoj Gori.

Share/Save

Stranice