Srpanj 2021

Odbori HNV -a

Share/Save

Odbori HNV 2021.

2021. - 2025. godina
 
SPISAK ODBORA HNV I NJIHOVIH ČLANOVA
  • Odbor za statut i propise
    Share/Save

    Vučić cijepa BS onako kako je 2020. pocijepao HGI

    Autor: GRADSKI.ME/ALEKSANDAR SEKULOVIĆ:

    Bošnjačka stranka je posljednjih mjeseci pod jakim udarom srpsko-ruskih centara moći, a sve cilju slabljenja državotvornog bloka u Crnoj Gori. Model razbijanja BS već je viđen na primjeru Hrvatske demokratske inicijative uoči parlamentarnih izbora 30. septembra 2020.

    Share/Save

    Ministar Horvat s predstavnicima hrvatske zajednice

    Darko Horvat, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u Vladi Republike Hrvatske sa suradnicima boravi u Crnoj Gori.

    Jučer se ministar Horvat u Podgorici sastao s ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Ratkom Mitrovićem. Jedna od tema bila je proces digitalizacije u administraciji. Nakon toga je uslijedilo svečano potpisivanje Memoranduma o razumijevanju ova dva ministarstva.

    Share/Save

    Reakcije na prijedlog preimenovanja bazena u Kotoru

    Poznate su reakcije Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore i Hrvatske građanske inicijative povodom prijedloga preimenovanja zatvorenog bazena u Škaljarima ,,Nikša Bućin" u "Zoran Gopčević". Reakcije dolaze i iz susjedne države te je na svom Twiter profilu Nataša Kandić, osnivačica Fonda za humanitarno pravo i istraživačica objavila:

    Share/Save

    Odložena sjednica SO Kotor

    dan.co.me:

    Dnevni list ,, Dan"  prenosi   da su reagiranja  Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore i Hrvatske građanske inicijative povodom prijedloga preimenovanja zatvorenog bazena u Škaljarima  ,, Nikša Bućin"  u Zatvoreni bazen ,, Zoran Gopčević" , utjecali  na  odlaganje  VII. redovne sjednice Skupštine Općine Kotor.

    U cijelosti prenosimo tekst  objavljen u  Dnevnom listu Dan   u četvrtak, 22. 7. 2021. godine:

    Share/Save

    HGI – hvala Draganu Popadiću

    Hrvatska građanska inicijativa zahvaljuje Draganu Popadiću, doskorašnjem direktoru Radio Tivta na profesionalnoj i korektnoj suradnji, kako s nama, tako i cjelokupnom hrvatskom zajednicom. Hvala mu što je za sve ove godine izgradio prepoznatljivu medijsku kuću, koja nam je na ponos.

    Živimo u vremenu kada je medijski prostor kontaminiran, a brojni mediji zapravo puki eksponenti određenih političkih subjekata.

    Share/Save

    HGI - ne mijenjajte ime kotorskog bazena!

    Hrvatska građanska inicijativa apelira na sve odbornike u Skupštini Općine Kotor, da ne usvoje odluku o promijeni imena Zatvorenog bazena Nikša Bućin. Pozivamo sve političke i društvene subjekte da daju doprinos i dignu glas, kako ne bi došlo do najavljenog preimenovanja ovog značajnog sportskog kompleksa. Želimo posebno naglasiti da zbog angažmana u Logoru Morinj, ratnih devedesetih godina, koji je imao Zoran Gopčević, bazen ne smije nositi njegovo ime, jer bi to bila uvreda za žrtve koje su prošle torturu i surovi zarobljenički tretman, a o čemu postoje relevantna svjedočenja.

    Share/Save

    Reagiranje Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore

    U susret VII. redovitoj sjednici Općinske skupštine Kotor Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore najenergičnije reagira na točku dnevnog reda br.

    Share/Save

    Čestitka HGI-ja povodom Kurban bajrama

    Hrvatska građanska inicijativa svim pripadnicima islamske vjeroispovijedi u Crnoj Gori upućuje čestitke povodom Kurban bajrama, sa željom da im ovo blagdansko vrijeme donese mir, zajedništvo, blagostanje i da bude ispunjeno vjerom i snagom te da ga provedu u krugu svojih obitelji. Bajram šerif mubarek olsun!

    Hrvatska građanska inicijativa

    Share/Save

    Prevlaku s Pontom Oštrom je kupila Dubrovačka Republika još davne 1419.

    SAD je kupio od Rusije 1867. god. Aljasku za 7,2 miljuna dolara, a Dubrovačka repubika dio Konavala sa Prevlakom od Sandalja Hranića i braće za 36.000 perpera (12.000 dukata)

    Kao što su Sjedinjene Američke države kupile 1867. god. Aljasku ( 49 državu SAD-a ) od ruskog cara Aleksandra II za 7,2 miljuna USD, tako je i Dubrovačka republika (koja svoje granice nije širila ratom i otimačinom, nego kupovinom teritorija), kupila dio Konavala sa Prevlakom i rt-om Oštro od Sandalja Hranića i braće daleke 1419. god.

    Share/Save

    Čestitka HNV – a povodom Kurban bajrama

    ,,Uvaženi reise ef. Fejzić, uvaženi ef. Emrović,

    Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore Vama i svim pripadnicima islamske vjere u Crnoj Gori upućuje najsrdačnije čestitke povodom Kurban bajrama tradicionalnom čestitkom: Bajram šerif mubarek olsun, uz želju za dobrim zdravljem, prije svega, koje je postalo imperativ u doba pandemije uzrokovane koronavirusom, te mirom, zajedništvom i dobročinstvima. "

    Svako dobro i srdačan pozdrav,

    Zvonimir Deković, predsjednik HNV-a

     

    Share/Save

    Izložba „Bokeljski Hrvati 2021.“ otvorena u Tivtu

    Izložba „Bokeljski Hrvati 2021.“ sinoć je otvorena u Ljetnoj bašti hotela Regent u Tivtu. Ovaj projekt održava se pod supokroviteljstvima predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića te uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan domovine te Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

    Share/Save

    Razmjena iskustava: veleposlanici dali globalni osvrt

    Prvi dan konferencije “Nova normalnost: promatranje, promišljanje, preoblikovanje umjetnosti i kulture nakon Kovida - 19”, zamišljen kao panel pod nazivom Globalni osvrt, organiziran je u četvrtak, u crkvi Sv. Duha, s početkom u 19 h.

    Share/Save

    Vlada ne može ispuniti cijeli mandat

    Aktuelna Vlada Crne Gore ne može ispuniti cijeli mandat, a novi izbori su samo pitanje vremena, poručio je u intervjuu Pobjedi lider Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović.

    – U ovom trenutku ne znamo ni ko čini skupštinsku većinu. Bliska mi je ideja koju je iznio predsjednik Bošnjačke stranke, g. Ibrahimović, o tehničkoj vladi koja bi pripremila nove izbore, a oni su samo pitanje vremena – naveo je Vuksanović.

    On ističe da je za HGI ovo „vrijeme tihog rasta koji će imati manifestaciju u skoroj budućnosti“.

    Share/Save

    Stranice