Prosinac 2021

Tužili Općinu Tivat, javio se Siniša Luković

Hrvatska građanska inicijativa podnijela je tužbu protiv Općine Tivat. Odmah se javio Siniša Luković. Dva puta u jednom danu i nije to puno za njega. Svi znaju zašto. Dok su mnogi nedavno ostajali bez posla u tivatskoj Općini, neki su dobivali zaposlenje u njoj. Kao nekad u MRTZ Sava Kovačević. Identično.

Općinski novinar sad bi bio i općinski tužitelj, a na koncu i općinski sudac. Zašto HGI traži pravdu na sudu kad je lokalni sudac odavno presudio da HGI ne treba da postoji!?

Share/Save

Vuksanović za Gradsku TV

Nakon što u jednom dijelu nagrađene knjige Milutina Milovoća, autor navodi da su Crnogorci bez srpstva nula ljudi, autor ističe i da su pripadnici hrvatskog, muslimanskog i albanskog naroda Srbi.
Na tu tezu je reagirao i predsjednik Hrvatske građanske inicijative koji je za Gradsku TV rekao da je riječ o stavovima iskompleksiranog pojedinca, koji pripada inferiornoj, poraženoj ideologiji. Reakciju predsjednika HGI -ja možete pogledati u priloženom videu

 

Share/Save

Kotorski biskup Štironja kod kardinala Bozanića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 30. prosinca 2021. godine mons. Ivana Štironju, kotorskog biskupa u Uredu zagrebačkog nadbiskupa.

Mons. Štironja izvijestio je Nadbiskupa o prilikama katolika u Kotorskoj biskupiji te općenito o situaciji u Crnoj Gori.

Ured zagrebačkog nadbiskupa

Share/Save

HGI - osuđujemo prijetnje ministrici Jeleni Borovinić Bojović!

Hrvatska građanska inicijativa najoštrije osuđuje prijetnje upućene ministrici zdravlja Jeleni Borovinić Bojović. Tražimo od nadležnih institucija da otkriju i sukladno zakonom procesuiraju počinioce.

Naše političke i ideološke različitosti ne smiju biti nepremostive u slučaju kad se prijeti bilo kome, a posebno kad su takvi gnusni sadržaji usmjereni prema djeci.

Share/Save

HGI podnijela tužbu protiv Općine Tivat

Hrvatska građanska inicijativa podnijela je tužbu Osnovnom sudu u Kotoru, protiv Općine Tivat zbog nelegalnog postupanja u pokrenutom upravnom postupku vezano za stranačke prostorije.

Share/Save

S domjenka HGI poručeno – uvijek smo tu da branimo dignitet Hrvata!

Sinoć je je u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi održan tradicionalni božićni domjenak Hrvatske građanske inicijative, uz poštovanje epidemioloških mjera. Na početku, nazočni su bili u prilici poslušati crnogorsku i hrvatsku himnu, a nakon toga im se obratio predsjednik HGI – ja Adrijan Vuksanović.

Share/Save

Predstavnici hrvatske zajednice dočekali Božić na sv. misi u Katedrali

Najradosniji kršćanski blagdan, Božić, svečano je dočekan diljem Kotorske biskupije sv. misama. U kotorskoj prvostolnici ponoćnu sv. misu je predslavio msgr. Ivan Štironja, kotorski biskup, a koncelebrirali su msgr. Ilija Janjić, biskup u miru i don Ante Dragobratović, župnik Kotorske katedrale.

Share/Save

Kotorski biskup s predstavnicima Hrvata

Na Badnji dan kotorski biskup msgr. Ivan Štironja upriličio je prijam za nevladine udruge s hrvatskim predznakom, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Hrvatsku građansku inicijativu.

Share/Save

Vuksanović u ime HGI - ja čestitao Božić

Najradosniji kršćanski blagdan i ove godine dočekujemo u izazovnim i teškim okolnostima. Univerzalne i neprolazne poruke Božića nas uzdižu iznad problematike svakodnevice i vraćaju na vrijednosti zajedništva i uvažavanja. Svetkovina Porođenja Kristovog prilika je da nadvladamo sebičnost, da tražimo oprost i da oprostimo, kako bi u miru i snazi duha nastavili zalaganje za boljitak zajednice i društva.

U ime Hrvatske građanske inicijative i svoje osobno ime upućujem najsrdačnije čestitke svim katoličkim vjernicima uz želju za svakim dobrom.

Adrijan Vuksanović

Share/Save

Čestitka Radio Dux-a

Svim vjernicima katoličke vjeroispovijedi Radio Dux želi sretan i blagoslovljen Božić! Želimo vam da ga provedete u zdravlju, miru, blagostanju, uz pregršt lijepih želja. Sretan i blagoslovljen Božić!

Share/Save

Božićno ozračje u crkvi Gospe od Snijega u Škaljarima

Prosinac je mjesec poseban po isčekivnju Božića. Osim duhovne pripreme blagdanskom ozračju doprinose i  miris lovorike i bora, svjetlucanje kuglica za bor, treperenje upaljenih svijeća. Takvo ozračje ostvareno je i u crkvi Gospe od Snijega u Škaljarima. Ove godine petnaest mještana župe Škaljari sudjelovalo je u samom očuvanju običaja postavljanja jaslica i uređenja crkve i time čuvalo tradiciju te na taj način poticalo sve nas na osjećaj pripadnosti zajednici.

Share/Save

Božićna poslanica kotorskoga biskupa Ivana Štironje

Sretan Božić i blagoslovljena Nova 2022. godina!

Draga braćo i sestre u Kristu, poštovani vjernici i svi ljudi dobre volje!

Share/Save

Hrvatska nastava svima želi čestit Božić i berićetnu 2022. godinu!

Malima i velikima, zdravima i bolesnima, crnima i bijelima, u ime Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Hrvatske i osobno, želim blagdane ispunjene iskricama veselja i ljubavi, mira i blagosti. Budite zahvalni na svim lijepim uspomenama koje vam je ova godina do sada ponudila i prihvatite radost  koju ova prekrasna prilika donosi vašem domu.

Neka ovo blagdansko vrijeme napravi mjesto za bolje i svjetlije sutra. Čestit Božić i berićetna 2022. godina vama i vašim bližnjima!

Valentina Sertić, nastavnica 

Share/Save

Božićna čestitka državnog tajnika Milasa Hrvatima izvan RH

„Drage Hrvatice i Hrvati,

najljepši kršćanski blagdan čija se poruka iskazuje kroz slavlje radosne vijesti je pred nama. Vrijeme je to u kojem svatko od nas iskazuje vjeru i nadu, mir, ljubav i radost prema svojim obiteljima, suradnicima i prijateljima. Ohrabreni snagom koju nam donosi Božić, pronađimo povjerenje i razumijevanje jedni za druge  - to je ključno u ovom izazovnom vremenu u kojem živimo.

Share/Save

Đukanović - među potpisnicima Memoranduma trebalo je biti mjesto i za HGI

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je gostovao na Radiju Anteni M, u posljednjoj emisiji ove godine, Drugačija radio veza. Autor emisije Darko Šuković s Đukanovićem je razgovarao o brojnim političkim temama. Između ostalog govorilo se još uvijek aktualnoj Vladi Crne Gore, utjecaju sa strane na prilike u crnogorskom društvu, budućem kongresu DPS - a, prijedlogu Budžeta za 2022. godinu, a u fokusu pažnje bio je i Memorandum koji su nedavno potpisali URA, Civis, SNP i manjinske stranke u Skupštini Crne Gore.

Share/Save

Stranice