Prosinac 2022

Održana promocija znanstvenih otkrića Lenke Blechove Čelebić „Duklja i Vatikan u XI vijeku”

Državni arhiv Crne Gore - Istorijski arhiv Kotor organizirao je sinoć u Kotoru   promociju znanstvenih  otkrića Lenke Blechove Čelebić “Duklja i Vatikan u XI vijeku”.

Moderator programa bio je književnik Aleksandar Ćuković, koji je podsjetio prisutne na rad i  dosadašnja znanstvena   otkrića  gospođe Lenke Blechove Čelebić. Također,  ističe kako autorica pripada među najboljim suvremenim latinistima u Europi.

Share/Save

“Duklja i Vatikan u IX vijeku” - promocija znanstvenih otkrića

Državni arhiv Crne Gore - Istorijski arhiv Kotor organizira  promociju znanstvenih  otkrića Lenke Blechove Čelebić “Duklja i Vatikan u IX vijeku” , sutra u 19 sati, u izložbenoj dvorani.

Govorit će: Danilo Mrvaljević, v.d. direktora Državnog arhiva, Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Aleksandar Ćuković, književnik, kao i autorica.

Share/Save

HGI - sretan Božić!

Svim katolicima Hrvatska građanska inicijativa od srca čestita Božić uz najbolje želje za sve ljude dobre volje. Blagdan Božića, osim što nas okuplja, pred nas stavlja civilizacijske vrijednosti na kojem počiva pravedno društvo i mir u svijetu. Današnji dan je poziv da budemo bolji i da u budućnost idemo hrabro, uvažavajući drugoga i drukčijega, jer Božić ne isključuje nikoga. Ohrabreni ovom realnošću koja nas nadahnjuje već više od 20 stoljeća želimo da vas snaga i radost ovog blagdana prati kroz cijeli Vaš život. U to ime, sretan Vam Božić, još jednom!

Share/Save

Božićna poruka kotorskoga biskupa

Poštovana braćo svećenici, sestre redovnice,
dragi vjernici i svi ljudi dobre volje!

„Ne bojte se! Evo, javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist – Gospodin. I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama!“ (Lk 2,10-11).

Share/Save

Čestitka HNV-a povodom Božića

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore upućuje najsrdačnije čestitke svim građankama i građanima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru. Neka Vam nastupajući blagdani budu ispunjeni radošću, mirom i nadom! Od srca Vam želimo da ih provedete u krugu najdražih, u miru, zdravlju, obilju blagoslova i veselju. Sretan i blagoslovljen  Božić!

Zvonimir Deković, predsjednik HNV-a

Share/Save

Čestitka generalne konzulice Lončarević

"U ime Generalnog konzulata Republike Hrvatske svim katoličkim vjernicima srdačno želim čestit Božić, uz najbolje želje za novu, 2023.

Share/Save

Čestitka OO HGI - ja Kotor

Svim vjernicima katoličke vjeroispovijedi, Vašim obiteljima i Vašim najdražima želim čestit i blagoslovljen Božić, te sretnu i uspješnu 2023. godinu.
U vremenu velikih izazova neka nam ozračje Božića unese u naša srca vjeru i optimizam, ljubav i razumijevanje.
Čestitku upućujem u svoje osobno ime te u ime članova Općinskog odbora Hrvatske građanske inicijative Kotor.

Ljiljana Velić, predsjednica OO HGI Kotor

Share/Save

Čestitka HNV-a povodom Hanuke

Poštovani  rabine Edelkop, uvažena predsjednice  Ofner Bokan,

Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori te  i svim građankama i građanima židovske vjeroispovijesti  upućujem iskrene čestitke povodom Hanuke u ime  Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore  i pripadnika hrvatske zajednice u Crnoj Gori.  Neka Vam ovaj blagdan svjetlosti i posvećenja  u domove i dušu unese blagost te osnaži vjeru  i osjećaj zajedništva, izuzetno bitan u ovim izazovnim vremenima.

U želji da blagdan Hanuke proslavite sa svojim najdražima  u miru i blagostanju svima Vam želim: ,, Hag Hanuka Sameah".

Share/Save

Koncert ,,Ususret Božiću“ u srijedu

Koncert ,,Ususret Božiću“,  održat će se u srijedu, 21. 12. 2022., u Koncertnoj dvorani Muzičke škole u Tivtu, s početkom u 19 sati. Koncert se održava u organizaciji Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore i uz podršku Javne ustanove Muzičke škole Tivat.

Share/Save

Vuksanović - sretni smo i ponosni! Hvala Vatreni!

Čestitka HGI-ja:
"Dragi Vatreni, hvala vam za radost koju ste nam priredili i što ste nas ponovno učinili ponosnima! Posvjedočili ste da se snagom zajedništva i domoljubljem ostvaruju veliki rezultati i dobivaju velike bitke. Vaš uspjeh nadilazi sportske okvire i govori o vrijednostima koje su važne za svakoga pojedinca, jer pobijedili ste znanjem, hrabrošću i ustrajnošću.

Share/Save

Dokumentarci kao svjedoci vremena

Promocija dokumentarnog filma Boža Vodopije održana je sinoć u Tivtu,   u organizaciji Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore i Centra za kulturu Tivat, a naslov filma je HRVATI U CRNOJ GORI : FIDES ET HONOR - VJERA I ČAST.

Share/Save

Vuksanović: Na potezu suverenistički blok i međunarodna zajednica

Ponovnim izglasavanjem izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku obistinile su se sumnje da će aktuelna poslanička većina na neustavan način da mijenja tako važan zakon, kazao je u emisiji “Pressing” predsjednik HGI Adrijan Vuksanović.

“To je dovelo i do određenih reakcija iz međunarodne javnosti. Odložen je i POSP, što je jasan znak”, navodi Vuksanović.

Share/Save

Promocija dokumentarnog filma Boža Vodopije

Promocija dokumentarnog filma Boža Vodopije održat će se u  četvrtak, 15. 12. 2022. , u  DTV- u Partizan,  s početkom u 19 sati.

Uvodno će se obratiti predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković.

Promocija se održava u organizaciji Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore i Centra za kulturu Tivat.

Naslov dokumentarnog filma je   HRVATI U CRNOJ GORI : FIDES ET HONOR - VJERA I ČAST

Share/Save

Dar Anđela Škanate predsjedniku HNV-a

Gospodin Anđelo Škanata jučer je predsjedniku Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimiru Dekoviću darovao umjetničku sliku Blažene Djevice Marije.

Ovaj dar  predstavlja znak zahvalnosti na promicanju hrvatskih vrijednosti, što se posebno odnosi na članove  obitelji Anđela Škanate  iz vremena kada su njegovi preci vodili grad.

Share/Save

Emisija „Mostovi“ o hrvatskoj zajednici u Podgorici

Emisija  „Mostovi“, emitirana na RTCG – u,  govori o predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori, koji žive u Podgorici. Više o  svemu možete pogledati na priloženom videu.

Share/Save

Stranice