Ožujak 2023

Tradicionalna Bokeljska večer održana u Zagrebu

U Zagrebu se protekle subote u hotelu Sheraton održala  tradicionalna Bokeljska večer članica, članova i prijatelja bratovštine Bokeljske mornarice 809 Zagreb.

Svečani program započeo je tradicionalnim balanjem kola  pod vodstvom iskusnog Tonija Ivanovića.

Svečani program nastavio je, govorom loda mali admiral Mislav Brguljan.

Share/Save

Mladi HGI - ja na utakmici Hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu

Mladi Hrvatske građanske inicijative bili su na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatske nogometne reprezentacije protiv Walesa, 25. ožujka na stadionu Poljud u Splitu. Među više od 30 tisuća navijača našla se i naša ekipa mladih Hrvata iz Tivta i Kotora s transparentom “Boka kotorska”.  Mladi HGI - a bili su zapaženi ne samo po transparentu već i po vatrenom navijanju. Uoči utakmice Kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024.

Share/Save

Predstavnik Amaterskog kazališta HNV - a sudionik seminara "Radionica kazališne improvizacije”

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji ZAKUD-a Karlovačke županije, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH, održana je "Radionica kazališne improvizacije" u Karlovcu. Radionica kazališne improvizacije, pod vodstvom redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer, okupila je članove amaterskih kazališnih skupina i kulturno-umjetničkih udruga. Predstavnik Amaterskog kazališta Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore bio je Marko Zornija iz Kotora.

Share/Save

Grlić Radman – nastavljamo snažnu potporu Hrvatima u Crnoj Gori

Ministar Gordan Grlić Radman susreo se u petak, 24. ožujka 2023. godine, s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimirom Dekovićem i predsjednikom Hrvatske građanske inicijative Adrijanom Vuksanovićem.

Razgovarajući o situaciji u Crnoj Gori, istaknuta je važnost nastavka europskog puta zemlje, koji je ključan za stabilnost zemlje, u čemu će Crna Gora imati podršku Hrvatske. Ministar Grlić Radman pozvao je Hrvate u Crnoj Gori da iziđu na predsjedničke izbore.

Share/Save

Čestitka HNV - a povodom Dana Bošnjaka u Crnoj Gori

Uvaženi gospodine Nurković, uvaženi gospodine Rastoder,

koristim ovu prigodu da Vama, svim  članovima Bošnjačkoga vijeća u Crnoj Gori  i predstavnicima bošnjačkoga naroda u Crnoj Gori, kako u ime svih članova Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore tako i u svoje ime, uputim najsrdačnije čestitke povodom Dana Bošnjaka u Crnoj Gori.

Želim Vam puno uspjeha u radu, koji će i ubuduće, sigurni smo, biti u znaku istaknutog doprinosa  očuvanju identiteta i njegovanju tradicijskih i kulturnih tekovina bošnjačkoga naroda u Crnoj Gori.

Share/Save

Čestitka HNV - a povodom Ramazana

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore svim građankama i građanima islamske vjere upućuje čestitku povodom nastupajućeg Ramazana, uz želju da ovaj mjesec posta, duhovnog i tjelesnog pročišćenja provedu u zdravlju, miru, strpljenju i solidarnosti.

Share/Save

HNV – Stalni rad na poboljšanju statusa Hrvata u Baru i cijeloj Crnoj Gori

Gosti Radio Bara bili su Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori i potpredsjednik, Baranin, Darko Perić.

Naša medijska kuća trudi se da njeguje dobru tradiciju multikulturalizma, zajedništva i skladnih međuvjerskih i međunacionalnih relacija, a bitan aspekt, u tom smislu, je odnos prema pripadnicima manjinskih naroda.

Share/Save

Vuksanović gost centralnog dnevnika Adria TV

Večeras će u centralnoj informativnoj emisiji na Adria TV gost biti predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović. Gostovanje je predviđeno za 18 sati kada počinje Info plus, a govorit će se o aktualnim temama iz Crne Gore.

Share/Save

Posjet sjemeništaraca iz Splita HNV- u

Jučer su sjemeništarci I. i II. godine centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu prigodom hodočašća kroz Boku kotorsku do Bara u pratnji prefekta, voditelja don Ivana Mamića, posjetili sjedište Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore u Donjoj Lastvi, gdje su ih dočekali predsjednik Vijeća Zvonimir Deković, generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru mr. sc. Jasminka Lončarević i predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović.

Share/Save

HGI podržala Mila Đukanovića

Hrvatska građanska inicijativa je na sjednici Središnjeg odbora, najvišeg organa stranke, donijela odluku da podrži na predstojećim Predsjedničkim izborima kandidata Mila Đukanovića.

Share/Save

Čestitka HNV- a povodom Međunarodnog dana žena

Drage sugrađanke,
8. ožujka, Međunarodni dan žena, prigoda je da se prisjetimo događaja koji su unaprijedili društveni i ekonomski položaj žena u Crnoj Gori i u svijetu.
Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore nastavit će podržavati i realizirati sve aktivnosti koje će unaprijediti društveni ambijent, kroz afirmaciju  vrednota na kojima se temelji opstojnost svakog društva.

Share/Save

Načelnik Općine Čepin posjetio HNV sa suradnicma

Danas je Hrvatsko nacionalno vijeće posjetio načelnik Općine Čepin, gospodin Dražen Tonkovac sa suradnicima. Goste su dočekali  predsjednik HNV –a Zvonimir Deković i generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru  gospođa Jasminka Lončarević.

Share/Save

Vjenceslav Čižek – simbol borbe protiv totalitarizma i istinska moralna vertikala hrvatskoga naroda

Rijetki su oni, i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori, koji znaju nešto više o Vjenceslavu Čižeku, hrvatskome pjesniku, dugogodišnjem političkom emigrantu i višegodišnjem zatočeniku u jugoslavenskim zatvorima.

Share/Save