Prosinac 2023

OO HGI Tivat - Odgovornost, a ne isprike!

Klub odbornika Hrvatske građanske inicijative je na početku konstituiranja aktualnog saziva lokalnog parlamenta isticao nepravilnosti  koji nisu u skladu s propisima, kao i o one u naknadnim zasjedanjima, što se iz zasjedanja u zasjedanje potvrđuje.

Na tom tragu je i današnje zasjedanje i prethodni sastanci skupštinskih odbora, a na kojima smo,  svjesni važnosti, imali namjeru konstruktivnom oporbenom diskusijom dati doprinos i ukazati na propuste i anomalije vlasti tj.čelnih ljudi grada i organizacija.

Share/Save

Vuksanović - o događaju za Božić na Pinama, o koncesiji Aerodroma i Budžetu

Tijekom Sjednice Skupštine Crne Gore, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović imao je izlaganje o prijedlogu Zakona o budžetu za 2024. godine, a osvrnuo se i na događaj koji je uznemirio Tivćane, a desio se na dan kada katolici slave Božić. Kao što je poznato na gradskoj rivi Pine čule su se neprimjerene pjesme koje odudaraju i ne pripadaju Tivtu, njegovom duhu i sve što je tivatsko. Tako između ostalog, građani su bili izloženi i zvucima Baje Malog Kninže, što je naišlo na zgražanje. Izlaganje Vuksanovića možete pogledati u prilogu.

Share/Save

Vuksanović o događaju na Pinama - nećemo ustuknuti pred raznim „Bajama“!

Za Antenu M,  povodom sinoćnjeg događaja na Pinama,  reagirao je predsjednik Hrvatske građanske inicijative i zastupnik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović, a što vam u nastavku i  prenosimo.

Share/Save

"Božić je poziv da osnažimo duhovnu blizinu među nama"

Blagdan Božića iznova nas poziva na obnovu zajedništva među nama i nade u nama. Proslavljajući najradosniji kršćanski blagdan osnažimo duhovnu blizinu među sobom i svladajmo sve ono što nas priječi da budemo bolji kako bi i društvo koje činimo bilo prosperitetnije, a država u kojoj živimo stabilna i uspješna. Sve ono što treba postane zajednica kojoj pripadamo, prvo i prije svega treba da postanemo mi sami, a svetkovina Božića donosi i nosi upravo tu realnost i snagu duha iz koje proizilazi stvarnost.

Share/Save

Božićni domjenak HGI - ja održan u Donjoj Lastvi

Božićni domjenak Hrvatske građanske inicijative održan je sinoć u Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi. Nakon intoniranja crnogorske i hrvatske himne, nazočnima se obratio Adrijan Vuksanović,  predsjednik HGI - ja i zastupnik u Skupštini Crne Gore.

Share/Save

Čestitka HNV-a povodom Božića

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore upućuje najsrdačnije čestitke svim građankama i građanima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru. Neka Vam nastupajući blagdani budu ispunjeni radošću! Od srca vam želimo da ih  provedete u krugu najdražih, u miru, zdravlju, obilju blagoslova i veselju. Sretan i blagoslovljen Božić!

Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore

Share/Save

Božićna čestitka generalne konzulice Lončarević

„Narodi nam se Kralj Nebeski!“ Stihom stare hrvatske božićne pjesme u ime Generalnog konzulata Republike Hrvatske svim katoličkim vjernicima srdačno želim čestit Božić, uz najbolje želje za novu 2024. godinu! Sa istim dobrim željama za novu godinu čestitam Božić i svim kršćanskim vjernicima koji ga slave po julijanskome kalendaru. Neka radosni dani proslave Kristova rođenja svima budu poticaj novim ustrajnim nastojanjima za opće dobro i zajednički napredak!

Jasminka Lončarević- generalna konzulica Republike Hrvatske

Share/Save

Božićna čestitka - OO HGI Kotor

Neka radost  Božića  Vama  i Vašim  obiteljima  daruje obilje  zdravlja, mira, ljubavi  i  radosti u srcima.  Naša  duga opstojnost i tradicija na ovim prostorima  neka  nas potakne da  jačamo zajedništvo u svojim  obiteljima,  među  nama  i u društvu.

Od  srca  Vam  želimo  čestit  i  blagoslovljen  Božić.

Općinski  odbor  HGI  Kotor

Share/Save

Mladi HGI-ja na Adventu u Zagrebu

Nastavljaju se aktivnosti usmjerene na ojačavanje i promociju hrvatskog identiteta kroz područja sporta, kulture i obrazovanja, posebno uzimajući u obzir ono što mladi vole i cijene. Članovi Foruma mladih Hrvatske građanske inicijative nedavno su bili na Adventu u Zagrebu, koji je tri puta zaredom proglašavan najljepšim adventom u Europi. Valja napomenuti da su članovi Hrvatske građanske inicijative doprinijeli iznimnim rezultatima na nedavnim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, što dodatno jača zajedništvo unutar hrvatske zajednice.

Share/Save

Vuksanović - izjasnit ću se da sam Hrvat, koji govori hrvatskim jezikom i da sam katolik

Gostujući na A + televiziji predsjednik Hrvatske građanske inicijative i zastupnik u Skupštini Crne Gore kazao je da će se izjasniti na popisu da je Hrvat, koji govori hrvatskim jezikom i da je katolik. U videu vam donosimo njegovu izjavu.

Share/Save

Pismo podrške Hrvatima u Srbiji

U nedjelju pred nama održavaju se Parlamentarni izbori u Republici Srbiji. Tim povodom predsjednik Hrvatske građanske inicijative i zastupnik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović uputio je podršku hrvatskoj zajednici i njenom čelniku Tomislavu Žigmanovu sa željom za uspjehom. Donosimo vam u cijelosti njegovo pismo.

Poštovani gospodine Žigmanov, dragi Tomislave,

Share/Save

"Naša politika je konzinstentna!"

Zastupnik i predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović je sinoć gostovao na Televiziji A +. U emisiji se govorilo o aktualnoj situaciji i temama u crnogorskoj politici. U prilogu možete pogledati jučerašnji nastup.

Share/Save

Gostovanje Vuksanovića u emisiji Klub A+

Kako da vladavina prava bude cilj, a ne sredstvo politike, hoće li  se Skupština u novom sazivu približiti Europi ili udaljiti, kao i na druga aktualna politička  pitanja večeras će  razgovarati  predsjednik HGI – ja i zastupnik u Skupštini Crne Gore  Adrijan Vuksanović i Jelena Nedović, zastupnica PES –a,  na A plus televiziji, u emisiji Klub A+, s početkom u 20 sati.

Share/Save

„Luka Brajnović - književnik, novinar, domoljub, kršćanin, čovjek od integriteta“

Promocija knjige Luke Brajnovića „Priče iz djetinjstva“, održana je sinoć  u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.

Drugo, fototipsko izdanje, objavilo je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore. Pogovor je napisala prof. Ana Vuksanović, a recenzent knjige je mr. sc. Đuro Vidmarović.

O knjizi su govoriti Ana Vuksanović, prof.,  Neven Staničić, prof.,  kao i novinar Dragan Popadić.

Share/Save

Četrnaest godina Radija Dux

Radio Dux:
"Radio Dux obilježava 14. godinu od početka službenog emitiranja 6. prosinca 2009. godine. Radio i portal www.radiodux.me su prepoznatljivi kao radio hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, ali isto tako i svih onih koji nam nesebično pružaju potporu na našem medijskom putu. Trudimo se na najbolji način predstaviti vam našu misiju i svakodnevno raditi na očuvanju kulturnih, jezičnih i drugih specifičnosti, koje nas karakteriziraju kao hrvatsku nacionalnu manjinu u Crnoj Gori.

Share/Save

Stranice