Večer sa Pavlom Goranovićem

04/10/2017
Share/Save

Vijeće crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji sa  Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore treću godinu realiziraju zajednički projekt pod nazivom Crnogorski književnici u Zagrebu i hrvatski u Podgorici.
Nakon uspješnog predstavljanja Ivane Simić Bodrožić u Tivtu (2015.), akademika Mladena Lompara  u Zagreba (2016.), ove godine predstaviti će se književnik, akademik Pavle Goranović, dana 10. 10. 2017. godine s početkom u 19h u Europskom domu, Jurišićeva 1/1 i uz učešće: VANDE BABIĆ; DIMITRIJA POPOVIĆA; IVICE PRTENJAČE; PAVLA GORANOVIĆA;
GORANA MATOVIĆA i DANILA IVEZIĆA- moderator.

Na početku večeri sa Pavlom Goranovićem  prisutnima će se obratiti predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba- Dušan Mišković i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore – Zvonimir Deković
Zamisao cjelokupnog projekta je da hrvatski književnici u Crnu Goru dolaze u organizaciji Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba, a crnogorski u Hrvatsku u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.
Projekt je koncipiran kao višegodišnji s ciljem predstavljanja značajnijih suvremenih književnika ove dvije države u sredinama druge, kao aktivnost dvije nacionalne zajednice u jedinstvenoj programskoj aktivnosti.


Danilo Ivezić, dipl.politolog