Listopad 2014

Čestitka HNV-a povodom blagdana Svi Sveti

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore svima koji slave blagdan Svih Svetih kao krsno ime upućuje najsrdačnije čestitke sa željom da ga uvijek proslavljaju u krugu najdražih u zdravlju, obilju i veselju.

Share/Save

Nezadovoljstvo nacionalnih savjeta izmjenama i dopunama Zakona o manjinskim pravima i slobodama

Jučer je  u Kongresnoj dvorani  hotela „Podgorica“ u Podgorici održana konferencija za novinare povodom nezadovoljstva predstavnika svih šest manjinskih nacionalnih savjeta  u Crnoj Gori tekstom  Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o manjinskim pravima i slobodama. Na konferenciji je iznesen zajednički stav svih predsjednika nacionalnih vijeća.

Share/Save

Čestitka povodom Šimundana

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore  svima koji slave Šimundan upućuje najsrdačnije čestitke  sa željom da ga uvijek proslavljaju u zdravlju, obilju i veselju.

SVETI ŠIMUN APOSTOL

Share/Save

POZIV ZA NOVINARE

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Tema: Nezadovoljstvo nacionalnih savjeta Predlogom izmjena Zakona o ljudskim i manjinskim pravima

Poštovani,

Share/Save

POSJET GRADIŠĆANSKIH HRVATA

Jučer je u Herceg Novom grupi hodočasnika iz Mađarske, mahom gradišćanskih Hrvata, srdačnu dobrodošlicu poželio predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimir Deković. Ovom su prilikom u posjet Boki kotorskoj, Budvi i Baru došlo pedesetak hodočasnika, od kojih neki po prvi puta. S njima su u pratnji doputovala i četiri svećenika, a hodočašće je organizirao gospodin Franjo Pajrić.

Share/Save

SINERGIJOM DO VIŠE RAZINE TEHNIČKE KULTURE I PISMENOSTI

Jučer je u posjetu Hrvatskome nacionalnom vijeću Crne Gore boravila delegacija znanstvenika iz Zagreba i Podgorice u kojoj su bili: predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, dr. sc. Ante Markotić, glavna tajnica Zajednice Zdenka Terek, te predsjednik Narodne tehnike Crne Gore, prof. dr. Novak Jauković, i član Predsjedništva, prof. dr. Milovan Radulović.

Share/Save

Blagdan pape Ivana Pavla II.

Papa Benedikt XVI. proglasio je 2011. svoga prethodnika Ivana Pavla II. blaženim, te odredio 22. listopada kao njegov spomendan-blagdan jer je toga dana Ivan Pavao II. održao prvu sv. misu kao papa, a papa Franjo, samo tri godine kasnije 2014. proglasio ga je svetim.

Sveti Ivan Pavao II. (lat. Sanctus Ioannes Paulus PP. II.), također zvan Ivan Pavao Veliki (Wadowice, 18. svibnja 1920. -Vatikan, 2. travnja 2005.), rođen kao Karol Józef Wojtyła, 264. nasljednik apostola Petra, papa od 16. listopada 1978. do smrti 2005. godine. Svetac Katoličke Crkve.

Share/Save

Ne blijedi sjećanje na košarkaškoga Mozarta

Na današnji dan, prije 5o godina,  na svijet je došao  zasigurno ponajbolji,  jedan od najomiljenijih hrvatskih sportaša svih vremena te  jedan od najvećih košarkaša Europe svih vremena- Dražen Petrović.

ŠIBENSKO DITE

Share/Save

Osnovana NVO Hrvatsko kulturno društvo "Tomislav"

Poštovani čitatelji, čast nam je i zadovoljstvo obavijestiti Vas da je osnovana nova nevladina organizacija pod nazivom Hrvatsko kulturno društvo "Tomislav", čija je predsjednica Zrinka Velić, članica Odbora za kulturu i prosvjetu HNV-a.  Službeno priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nevladina udruga Hrvatsko kulturno društvo “Tomislav“ iz Kotora održala je svoju osnivačku Skupštinu proteklog mjeseca. Sukladno zakonskim propisima HKD “Tomislav” Kotor je i službeno registriran kod nadležnog Ministarstva.

Share/Save

Susret ministara Vučinović i Kotromanović

U okviru službenog posjeta Crnoj Gori hrvatski se ministar obrane Ante Kotromanović u Tivtu susreo s ministricom u Vladi Crne Gore, predsjednicom Hrvatske građanske inicijative i članicom Izvršnoga odbora HNV-a Marijom Vučinović. Sastanku je nazočila i veleposlanica RH u Crnoj Gori Ivana Sutlić Perić.

Share/Save

Predsjednik Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“ gost Skala radija

U današnjoj emisiji na Skala radiju „U žiži“, koja se emitira svake nedjelje, gostovao je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“. U jednosatnom razgovoru govorilo se o aktualnim dešavanjima u hrvatskoj zajednici, kao i planiranim aktivnostima u narednom razdoblju.

Share/Save

Sastanak Školskog odbora hrvatske nastave u Crnoj Gori

Gdje na terensku nastavu?

Školski odbor hrvatske nastave u Crnoj Gori sastao se u petak, 17. listopada, u Osnovnoj školi „Drago Milović“ u Tivtu. Sastanak je počeo osvrtom na brojne nastavne i izvannastavne aktivnosti u prošloj školskoj godini koja je bila posebna jer je deseta te je kao takva svečano obilježena višednevnim programom.

Share/Save

HNV upućuje čestitke povodom slave Svetog Luke

Hrvatsko nacionalno vijeće upućuje srdačne čestitke i želi svako dobro svima onima koji 18. listopada slave Svetog Luku kao krsno ime.
Sveti Luka svetac Evanđelista

Share/Save

Općina Tivat ulaže u budućnost

Na zlonamjeran, a samim time i neprofesionalan tekst dopisnika ND Vijesti iz Tivta g. Siniše Lukovića, koji je pod naslovom „Opština Tivat čašćava funkcionere HGI“ objavljen dana 12. listopada 2014.

Share/Save

Stranice