Ožujak 2016

Pomorski život Iva Visina

U Pomorskom muzeju Crne Gore Kotor sinoć je promovirana knjiga "Plovidba kapetana Iva Visina oko svijeta". Knjiga Petra Palavršića i Slavka Dabinovića govori o događajima ovog moreplovca i istraživača rođenog u Prčanju, koji je uspio oploviti svijet.

Share/Save

HGI: Zaštita lokalnih poduzeća i ustanova

Među ciljevima koji čine okosnicu djelovanja Hrvatske građanske inicijative, ne bez razloga, zaštita lokalnih javnih poduzeća je od naročitog interesa. Decenijama su Tivćani ulagali u istraživanja, opremu i kadrove kako bi se na najbolji način iskoristile vrijednosti i potencijali koje tivatska općina ima. Osnivanjem i stalnim razvojem lokalnih javnih poduzeća postignuti su značajni rezultati, a „lokalci“ su uspješno pratili sve dinamičniji razvoj Općine.

Share/Save

Tribina Hrvatske građanske inicijative u Gradiošnici

Tribina Hrvatske građanske inicijative – Vjerni Tivtu bit će održana u Domu kulture „Anto Počanić“ u Gradiošnici, u nedjelju, 3. travnja, s početkom u 19 sati.

Share/Save

Održana Javna rasprava o tekstu Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o manjinskim pravima i slobodama u Tivtu

Radio Dux: U Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat jučer je održana Javna rasprava o tekstu Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o manjinskim pravima i slobodama, u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Share/Save

Djeca pjesmom uzveličala uskršnje blagdane

Uskrsni koncert u organizaciji HKD „Tomislav“ iz Kotora i Župnog ureda katedrale svetog Tripuna održan je sinoć u katedrali sv. Tripuna.

Share/Save

Akademik Josip Pečarić jednoglasno izabran za dopisnog člana Dukljanske akademije nauka i umjetnosti

Mladen Lompar, poznati crnogorski pjesnik, koji je nedavno u Zagrebu  brojne posjetitelje i ljubitelje njegova književnog opusa obradovao svojim posjetom potvrdio nam je  da je  akademik Josip Pečarić  danas  jednoglasno izabran za dopisnog člana Dukljanske akademije nauka i umjetnosti.

Share/Save

Uskrsna čestitka don Milidraga Janjića

Radio Tivat: 

"Poštovani, sve ima svoje vrijeme. Tako postoji vrijeme plača i smijeha, zaljubljenosti i ljubavi, rata i mira, opraštanja i mržnje, žalosti i radosti. Crkvena godina, među ostalim ima korizmeno i uskrsno vrijeme. Korizmeno je vrijeme, vrijeme priprave za Uskrs, za gledanje u sebe, popravljenje loših navika, odricanje. To je vrijeme i za nas.

Share/Save

Uskrsna misa u kotorskoj katedrali

Svečanom svetom Misom u kotorskoj katedrali vjernici Kotorske biskupije proslavili su najveći kršćanski praznik. 
Svetu Misu predslavio je kotorski biskup monsinjor Ilija Janjić, a koncelebrirao je fra Filip Karadža.

Share/Save

Uskrsne čestitke: Sretan i blagoslovljen Uskrs

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim slušateljima i čitateljima Dux radija žele Zvonko, Milena, Valentina A., Valentina B. i Tanja.

Share/Save

Uskrsna poslanica monsinjora Ilije Janjića

Uskrsna poslanica 2016.

Svim župnim uredima i samostanima Kotorske biskupije

Share/Save

Uskrsna čestitka HGD-a

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, svima koji proslavljaju Uskrs po gregorijanskom kalendaru želi sretne i blagoslovljene Uskrsne blagdane.

Share/Save

Uskrsna čestitka Hrvatske građanske inicijative

U ime Općinskog odbora Hrvatske građanske inicijative i osobno, želim sretan i blagoslovljen Uskrs svima koji najveći kršćanski blagdan slave po Gregorijanskom kalendaru.
Neka Vas blagi dani Uskrsa ispune radošću, duhovnim mirom i toplinom. Blagdan obnove i nade je prilika da u novom ozračju nastavimo širenje ljubavi i tolerancije, naše zajedničke vrijednosti.

Share/Save

Stranice