Rujan 2017

Održan sastanak Vuksanović – Močnik

Dogovoreno intenziviranje saradnje između odbora za evropske poslove/integracije dva parlamenta

Share/Save

Čestitka HNV-a povodom Jom Kipura

Zvonimir Deković u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća uputio je čestitku povodom Jom Kipura:
"Uvaženi gospodine Alfandari,
u ime Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore i u svoje ime iskreno čestitam Jom Kipur Vama i svim vjernicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori.
Poznato je da je Jom Kipur blagdan koji simbolizira posvećenost pomirenju s Bogom i s ljudima.

Share/Save

Što čita poslanik Adrijan Vuksanović? Donosimo njegovih top 5 knjiga

Ovoga četvrtka u  rubrici portala Antena M "Šta poznati čitaju?" gost je poslanik HGI-ja Adrijan Vuksanović.

Share/Save

Predavanje veleposlanika Grubišića održano u Podgorici

"Ulaskom Crne Gore u EU doći će do većeg zanimanja za Crnu Goru, posebno za Podgoricu, jer će građani EU željeti vidjeti Glavni grad buduće nove članice", kazao je hrvatski veleposlanik Veselko Grubišić.

Share/Save

Blagdan sv. Jeronima u Herceg Novom

Župa sv. Jeronima u Herceg Novom proslavit će svog nebeskog zaštitnika, u subotu, 30. rujna, svetim misama u 10 i u 18 sati.

Share/Save

Donacija akademika Nikčevića Hrvatskoj knjižnici „Ljudevit Gaj“

Fundus Hrvtaske knjižnice „Ljudevit Gaj“ u Donjoj Lastvi postao je bogatiji za još nekoliko vrijednih književnih izdanja, koje je Knjižnici darovao akademik Milorad Nikčević.  

Share/Save

Marić: Ovo nije infrastruktura za “milionitog putnika”

Na Aerodromu ističu zasluge zaposlenih koji iznose posao uz infrastrukturu i uslove rada koji su takvi kakvi jesu, kaže direktor Aerodorma Radovan Marić za Dnevne novine, ističuči da tokom jula i avgusta kroz terminalnu zgradu prođe više od pola miliona putnika.

Share/Save

Dr. sc. Dražen Lučić posjetio Hrvatsko nacionalno vijeće

Predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti HAKOM dr. sc. Dražen Lučić posjetio je jučer Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore u Donjoj Lastvi, gdje se susreo s predsjednikom Vijeća Zvonimirom Dekovićem.

Share/Save

U povodu osnivanja Ogranka Matice hrvatske u Kotoru – razgovor s predsjednicom Marijom Mihaliček

Boka kotorska neiscrpan je izvor kulture, umjetnosti i duhovnosti / Danas kad postoji tendencija osipanja i asimilacije Hrvata u Boki kotorskoj, postojanje Ogranka Matice hrvatske trebalo bi učvrstiti identitetsku spoznaju / Istraživački napor usmjerit ćemo ponajprije na jezik, običaji i tradiciju Hrvata u Boki.

Share/Save

Posjet pročelnika Upravnog odjela za more i turizam HNV-u

Pročelnik Upravnog odjela za more i turizam iz Zadarske županije dipl. iur. Krešimir Laštro posjetio je danas prostorije Hrvatskog nacionalnog vijeća u Donjoj Lastvi, gdje ga je predsjednik HNV-a Zvonimir Deković upoznao s radom Vijeća, kao i s aktivnostima hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Share/Save

Tematska večer s veleposlanikom Grubišićem

Tematska večer “R. Hrvatska – pristupanje, članstvo i budući izazovi u Evropskoj uniji” s NJ. E. G. Veselkom Grubišićem, veleposlanikom Republike Hrvatske u Crnoj Gori, koji će govoriti o izazovima i iskustvima Hrvatske u procesu europskih integracija.

Share/Save

Proslavljen blagdan sv. Eustahija u Dobroti

Blagdan sv. Eustahija, uz veliki broj vjernika,  jučer je proslavljen u istoimenoj crkvi u Dobroti.

Share/Save

Promocija poezije Stijepa Mijovića Kočana u Donjoj Lastvi

Promocija poezije Stijepa Mijovića Kočana održat će se u subotu, 30. 9. 2017., u Knjižnici ,,Ljudevit Gaj" u Domu kulture ,,Josip Marković" u Donjoj Lastvi s početkom u 19 sati. Ovom će prigodom biti predstavljena poezija Stijepa Mijovića Kočana iz zbirke ,,Sedmoglasje" i Bokeljski ciklus iz nove zbirke poezije ,,Čim umreš, rodit ćeš se".

Share/Save

Sjećanje na don Nika Lukovića

130 godina od rođenja don Nika Lukovića obilježeno je sinoć u palači Grgurina - Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru.  Pomorski muzej, koji ove godine slavi 65. rođendan,  izdao je knjigu s radovima don Nika Lukovića, objavljenim u Godišnjacima te institucije od 1952. do 1969. godine. 

Share/Save

Stranice