Siječanj 2018

Predstavljen zbornik radova "Hrvatska književnost u susjedstvu"

Glas Hrvatske:

Zbornik radova "Hrvatska književnost u susjedstvu" koji se bavi književnim stvaralaštvom Hrvata u susjednim zemljama, predstavljen je u Društvu hrvatskih književnika (DHK) u Zagrebu.

Share/Save

Skala radio "U žiži" gost Zvonimir Deković

skalaradio.com:

Gost emisije "U žiži" Skala radija je bio Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore

Emisiju uređuje i vodi Slavko Mandić

Emisija “U žiži” sa Skala radija neđeljom u 11 ura

Audio:
U žiži - 28.1.218.

Share/Save

Promocija zbirke ,,Versi kamena i mora- poezija suvremenih hrvatskih pjesnika Crne Gore" u Tivtu

Promocija zbirke ,,Versi kamena i mora- poezija suvremenih hrvatskih pjesnika Crne Gore", u kojoj su zastupljeni: Vanda Babić, Marin Čaveliš, Maja Grgurović, Ružica Lazarević, Gracija Gašo Marović, Desanka Matijević, Vesna Oborina, Dijana Sindik, Miro Sindik, Vedran Šantić i Adrijan Vuksanović, održat će se u petak, 2. 2. 2018.,  u Galeriji Buća u Tivtu, s  početkom u 19 sati.

Share/Save

Lodama započele Tripundanske svečanosti

Pred brojnim štovateljima kotorskog patrona Svetoga Tripuna, Luka Kovačević iz Herceg Novog  imao je svoj prvi službeni nastup kao Mali admiral Bokeljske mornarice, izgovarajući pohvale Svetome Tripunu, tzv. Lode.

Svečanim podizanjem  Svečevog stijega započele su ovogodišnje Tripundanske svečanosti.

Pravoslavni i katolički vjernici su prethodno pozdravili Gradsku muziku i himnu Svetoga Save pred crkvom sv. Nikole, i zajednički pozdravili Maloga admirala, te nakon blagoslova Svečevih moći ljubili su Slavnu glavu.

Share/Save

Književnost u susjedstvu na tribini u DHK

U Zagrebu će, na Tribini Društva hrvatskih književnika (Jelačićev trg 7/I), u ponedjeljak, 29. siječnja u 12 sati biti predstavljeno izdanje "Hrvatska književnost u susjedstvu"(Pula, Istarski ogranak DKH, 2017). 

Knjigu predstavljaju: Vinko Brešić, Jelena Lužina, Miroslav Mićanović i Boris Domagoj Biletić.

(nova.istra.hr)

Share/Save

Pohvale Svetom Tripunu

Sutra, 27. siječnja,  točno u podne Mali admiral Bokeljske mornarice s lođe katedrale svetog Tripuna izgovarat će "Lode" - pohvale zaštitniku  grada, Svetom Tripunu. Ove godine je za Malog admirala izabran Luka Kovačević iz Herceg Novog. U Kotoru "Lode" izgovara Mali admiral od XVI. stoljeća.

Share/Save

Drago Štambuk: Pjesnik je za mene svećenik riječi

U današnjoj emisiji Radio Dux-a „Tragom Hrvata Boke i događaja“ poslušajte razgovor s gospodinom Dragom Štambukom,  diplomatom, pjesnikom, liječnikom, rođenom u Selcima na otoku Braču. Bio je veleposlanik Republike Hrvatske u Indiji, Egiptu, Južnoj Koreji, Japanu i Brazilu. Član je Društva hrvatskih književnika, engleskog, hrvatskog i japanskog PEN-a, Hrvatskog liječničkog zbora, General Medical Councila.

Više o njegovom pjesničkom stvaralaštvu i diplomatskom poslu poslušajte u audio zapisu.

 

Share/Save

Ministarka Vučinović na TVCG: Najviše štete od zemljotresa na objektima starijim od pedeset godina

www.gov.me/vijesti:  Vladina Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda posjetila je najugroženije opštine Sjevernog regiona pogođene nedavnim zemljotresom i konstatovala da najviše štete ima na objektima koji su izgrađeni prije pedeset i više godina, rekla je ministarska bez portfelja u Vladi Crne Gore i predsjednica pomenute Komisije Marija Vučinović gostujući danas u Jutarnjem programu na TVCG.

Share/Save

Ženeva: Predstavljen napredak Crne Gore u razvoju i afirmaciji ljudskih prava i sloboda

www.minmanj.gov.me/vijesti: 

Nacionalni izvještaj o stanju ljudskih prava u Crnoj Gori predstavljen je, danas u Ženevi, pred Savjetom Ujedinjenih nacija za ljudska prava, u okviru trećeg ciklusa Opšteg periodičnog pregleda stanja ljudskih prava u državama članicama UN-a.

Share/Save

Poslanik Vuksanović sudjelovao na sastanku COSAC-a u Sofiji

www.skupstina.me:

Sastanak predsjedavajućih odborima za europske poslove parlamenata Europske unije – COSAC, organiziran jučer  u Sofiji obilježila je rasprava na temu prioriteta predsjedavanja, budućnosti Europske unije, kao i uloge makroregionalnih strategija EU za održivi razvoj, stabilnost i bezbjednost.

Share/Save

„Bibliografija članaka Hrvatskog glasnika 2003 – 2017“ promovirana u Kotoru

Nova publikacija Hrvatskog građanskog društva Crne Gore - Kotor promovirana  je sinoć u Galeriji solidarnosti u Kotoru. Na početku promocije nazočne je  u ime HGD – a pozdravila gospođa Marina Dulović. O knjizi su govorili bibliotekarica  iz Kotora Ruža Danilović i turistički radnik iz Dubrovnika Neven Jerković, kao i predsjednik Hrvatskog građanskog društva Tripo Schubert.

Share/Save

Stranice