Ožujak 2018

Hrvati kandidirali pred UNESCO-m Kolo i proslavu Sv. Tripuna

Na temelju tradicije obilježavanja Tripundanskih svečanosti u Hrvatskoj, Ministarstvo kulture je uputilo UNESCO-u hrvatsku kandidaturu za zaštitu proslave Svetog Tripuna i Kola Svetog Tripuna, kao tradicije bokeljskih Hrvata u Republici Hrvatskoj.   

Share/Save

Čestitka Zajednice Hrvata i prijatelja - Crna Gora

Članovi Zajednice Hrvata i prijatelja - Crna Gora uputili su čestitku povodom uskrsnih blagdana : "Sretan i blagoslovljen Usrks"

Share/Save

Čestitka HGI-ja povodom Uskrsa

"Neka ovaj Uskrs probudi u vama novu nadu, a uskrsna poruka neka nas sve podsjeti da je najvažnije činiti djela ljubavi i dobrote, noseći križ vlastitog života i javne odgovornosti. 
U ime Hrvatske građanske inicijative i svoje osobno, svim vjernicima katoličke vjeroispovijedi, želim da ovaj najveći kršćanski blagdan provedu u miru i blagostanju, a njegovu radost podijele sa svojom obitelji i svim ljudima dobre volje".

Share/Save

Misa posvete ulja i svećenički dan u Kotorskoj katedrali

www.kotorskabiskupija.me:

Svečanu misu posvete ulja na Veliki četvrtak predslavio je kotorski biskup mons. Ilija Janjić u zajedništvu sa svim svećenicima kotorske biskupije.

Share/Save

MR MARIJA MIHALIČEK GOŠĆA MULTIKULTURE

Radio Kotor:

Na početku "života" Ogranka Matice hrvatske u Boki Kotorskoj naša sagovornica u emisiji "Multikultura" bila je njegova predsjednica, istoričarka umjetnosti Marija Mihaliček.

Share/Save

Uskrsni koncerti HKD-a „Tomislav“

Hrvatsko kulturno društvo „Tomislav“ Kotor ove godine organizira dva uskrsna koncerta i time iskazuje poštovanje prema vjernicima koji Uskrs slave kao najveći kršćanski blagdan.

Share/Save

Danas je Veliki petak

Kršćani danas obilježavaju Veliki petak, dan Kristove smrti na križu. Taj dan za njih sažima smisao patnje, trpljenja i smrti, nade da smrt nije kraj te da je spasenje svakog čovjeka moguće.

Share/Save

Čestitka HGD-a povodom Uskrsa

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore uputilo je čestitku povodom uskrsnih blagdana : "Sretan Usrks želi vam Hrvatsko građansko društvo!"

Share/Save

Uvažene činjenice i Bokeljska mornarica nominirana pred UNESCO -om

HGI: "Iskazujemo veliko zadovoljstvo da je Hrvatska građanska inicijativa postigla dogovor s Ministarstvom kulture Crne Gore oko nominacije Bokeljske mornarice pred UNESCO – om, a sukladno vrijednostima multikulturalnosti, za koje se zalažemo i koje afirmiramo.

Share/Save

Čestitka HNV-a upućena jevrejskoj zajednici Crne Gore

Čestitka HNV-a upućena jevrejskoj zajednici Crne Gore:

"Povodom predstojećeg Pesaha Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore koristi ovu prigodu kako bi predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore, gospodinu Jaši Alfandariju, rabinu Ariju Edelkopu i svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori čestitalo jedan od najvećih židovskih blagdana. Neka ovaj radostan blagdan Vama i Vašim obiteljima donese duhovni mir, radost i svako dobro."

Share/Save

HKD „Izvor“ kao čuvar hrvatskog identiteta

Hrvatsko kulturno društvo „Izvor“ iz Donje Motičine iz Osječko-baranjske županije, proteklog je petka posjetilo Dom kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi,  gdje im je upriličen susret s predstavnicima hrvatske zajednice, kao i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Kotoru.
Povod njihovog dolaska u Crnu Goru bio je nastup na Festivalu folklora u Budvi.
U današnjoj emisiji Radio Dux-a „Tragom Hrvata Boke i događaja“ poslušajte razgovor s voditeljem HKD „Izvor“ Stanislavom Čamagajevcom, kao i načelnikom Općine Donja Motičina Željkom Kovačevićem.

Share/Save

Stranice