Travanj 2018

Biskup Janjić: Moramo biti dionici Božanske boli i slave

Svetom misom u crkvi sv. Marije od Rijeke (bl. Ozane) u Kotoru jučer je obilježena proslava svetkovine bl. Ozane, suzaštitnice grada Kotora.

Share/Save

Blagdan bl. Ozane

www.bitno.net:

Ozana Kotorska rođena je 25. studenoga 1493.g., u selu Relezi u Crnoj Gori. Na krštenju je dobila ime Katarina, a prezivala se Kosić.

Share/Save

Svete mise za blagdan bl. Ozane

Na blagdan bl. Ozane, 27. travnja, svete mise u crkvi sv. Marije od Rijeke (bl. Ozane) održat će se u 6, 8, 10 i u 18 sati.

Share/Save

SJEĆANJE NA MILOŠA MILOŠEVIĆA

Radio Kotor:

Na današnji dan 2012. godine u Dobroti je umro, u 92. godini, prof. dr Miloš Milošević, admiral Bokeljske mornarice i dugogodišnji direktor Istorijskog arhiva u Kotoru.

Milošević je bioistoričar, arhivista i romanista, pjesnik i muzičar.

Rođen je u Splitu kao potomak slavne dobrotske kapetanske i pomorske familije Milošević.

Autor je 14 knjiga i preko 240 naučnih radova.

Share/Save

Hrvatski konzul Marijan Klasić posjetio Hrvatsko građansko društvo

www.hrvaticg.com:

Novopostavljeni konzul Republike Hrvatske u Generalnom konzulatu u Kotoru, Marijan Klasić danas je posjetio Hrvatsko građansko društvo Crne Gore u Kotoru.

Konzula je primio predsjednik HGD-a Marijo Brguljan uz prisutnost prvog  predsjednika Tripa Schuberta, koji su mu predstavili društvo, ciljeve i rezultate rada od osnivanja HGD-a 2001. godine do danas.

Share/Save

Održan sastanak predsjednika Odbora za evropske integracije sa ambasadorom Bugarske u Crnoj Gori

www.skupstina.me:

Predsjednik Odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović sastao se danas sa Nj.E. Mladenom Červenjakovim, ambasadorom Republike Bugarske u Crnoj Gori.

Share/Save

Mjere upozorenja ne doprinose prevenciji govora mržnje

www.ombudsman.co.me: 

U slučajevima govora mržnje izraženog na internetu, društvenim mrežama i drugim mjestima javnog prostora najčešće se izriču mjere upozorenja, što suštinski nije doprinijelo  niti prevenciji, niti smanjenju ovih delikata, kazao je Ombudsman Šućko Baković.

Share/Save

Predstavljanje Izvještaja o radu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore

www.ombudsman.co.me:

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Šućko Baković, predstaviće 25. aprila (srijeda) izvještaj o radu za 2017.godinu.

Share/Save

Razvoj hrvatskih elektroničkih jezičnih resursa

www.matis.hr:

Institut je predstavio mrežno izdanje Hrvatske školske gramatike, a njen nastanak motiviran je praktičnom potrebom da se učenicima, učiteljima i nastavnicima, kao i zainteresiranoj javnosti, osigura jasan, kratak i jednostavan pregled osnovnoga jezičnog znanja

Share/Save

Održana konferencija „Sloboda vjeroispovjesti –osnovno ljudsko pravo“

www.minmanj.gov.me:

Zaključci sa konferencije „Sloboda vjeroispovjesti –osnovno ljudsko pravo“:

Normativno-institucionalni okvir zasnovan na međunarodno-pravnim propisima je temeljni mehanizam za očuvanje, promociju i primjenu ideje ljudskih prava i osnovnih sloboda u modernim političkim zajednicama.

Share/Save

Posjet konzula Marijana Klasića HNV-u

Jučer je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore posjetio Marijan Klasić, konzul gerant u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru.

Share/Save

Predstavnici hrvatske nacionalne manjine na Međunarodnom susretu hrvatske književnosti

Drugi međudržavni susret hrvatske književnosti održan je u Širokom Brijegu 19. i 20. travnja, a Južnohrvatski ogranak DHK u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske Široki Brijeg i Maticom hrvatske Opuzen organizirao je spomenuti kulturni  događaj.

Share/Save

Stranice