Ožujak 2024

Vuksanović - realnost Kristovog Uskrsnuća neka nadvlada sve loše u nama

Najveći kršćanski blagdan Uskrs obnavlja u nama spremnost u nasljedovanju svevremenskih principa na kojima počiva zajedništvo među ljudima i narodima. Današnja svetkovina je ohrabrenje misije života i njegove punine, prihvaćajući ljudske različitosti kao bogatstvo koje nam se nudi, a ne koje nam prijeti. Za svjedočenje sebe i svoga, potrebno je imati čvrste temelje i na toj sigurnosti radovati se drugome koji bogati zajedničku cjelinu.

Share/Save

Općinski odbor HGI -ja Kotor - Uskrsna čestitka

U povodu najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa svim vjernicima katoličke vjeroispovijedi želimo sretan i blagoslovljen Uskrs uz želju da ga provedete u zdravlju, miru i lijepim trenutcima sa vašim najdražima.

Općinski odbor HGI -ja Kotor 

Share/Save

Čestitka HNV-a povodom Uskrsa

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore upućuje najsrdačnije čestitke povodom Uskrsa  vjernicima koji ga proslavljaju po gregorijanskom kalendaru. Neka vam nastupajući blagi dani  budu ispunjeni  radošću i  nadom. Od srca Vam želimo da  najveći kršćanski blagdan provedete u krugu najdražih, u zdravlju i obilju blagoslova.

Share/Save

HNV: Osuda vandalskog čina u Donjoj Lastvi

Današnji ponovljeni čin vandalizma u Donjoj Lastvi, gdje su nepoznate osobe ostavile svoj potpis na ranije uništenom Hajdukovom muralu ponovno  je uznemirio mještane koji su s pravom reagirali na taj čin i izrazili svoje nezadovoljstvo. Jutros smo sa zaprepaštenjem saznali da je preko murala ponovno osvanuo grafit koji glorificira "Vojvode 1988 Nikšić".

Share/Save

Djela ljubavi u korizmi: Dar šahovskih knjiga i duhovne strategije

U srijedu, 27. ožujka, u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore u Donjoj Lastvi, svećenik dr.  sc. don Dejan Turza poklonio je 202 knjige o šahu Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore i Šahovskom klubu “Mimoza” Tivat.  Na poklonu su se zahvalili Zvonimir Deković, predsjednik HNV-a i Dragan Popadić, predsjednik ŠK Mimoza.

Share/Save

Uskrsna čestitka generalne konzulice Lončarević

Nakon korizmenih dana molitve i posta radosno dočekujemo Uskrs, najveći kršćanski blagdan, kojim obnavljamo smisao našega života i vjere. Uz želju da Uskrs i uskrsne dane provedemo u miru i radosnom zajedništvu misnih i obiteljskih slavlja, u ime djelatnika Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Kotoru i osobno svim katoličkim vjernicima upućujem srdačnu čestitku!

Jasminka Lončarević
Generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru

Share/Save

S generalnom konzulicom Lončarević o izborima za zastupnike u Hrvatski sabor

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je 15. ožujka Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Prema Odluci o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u srijedu, 17. travnja, a izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske održat će se u utorak, 16. travnja i u srijedu 17. travnja. Svi, koji imaju biračko pravo, moći će ga ostvariti u Generalnom konzulatu RH u Kotoru, kao i u Veleposlanstvu RH u Podgorici,  od 7 do 19 h.

Share/Save

Reagiranje HNV-a na vandalizam

Najoštrije osuđujemo vandalizam koji se rano jutros dogodio u Donjoj Lastvi.

Naime, nekolicina osoba iz tri automobila nikšićke registracije jednog kombija kotorskih registarskih oznaka s fantomkama na glavi jutros su prekrečile mural postavljen od strane navijača Hajduka prije neki dan.

Share/Save

Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru - OBJAVA BIRAČIMA

Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je 15. ožujka 2024. godine Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Prema Odluci o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u srijedu, 17. travnja 2024. godine, a izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske održat će se u utorak, 16. travnja i u srijedu 17. travnja 2024. godine.

Share/Save

Članice Foruma žena HGI–ja obilježile Međunarodni dan žena

Članice Foruma žena Hrvatske građanske inicijative jednodnevnim programom obilježile su praznik Međunarodni dan žena. Program je započeo u Domu kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi, zanimljivim predavanjem na temu značaja obilježavanja Međunarodnog dana žena. Predavanje je održala Milena Mitrović - mag. političkih znanosti.

Share/Save

„Put do Boga“ – mjuzikl o bl. Ozani u Kotoru

Mjuzikl  „Put do Boga“, o bl. Ozani, održat će se 16.3., u crkvi Sv. Duha, s početkom u 16 sati.

Share/Save

Reagiranje HNV-a povodom Škole u prirodi "Cetinje – jedna priča"

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore izražava ovim putem snažno negodovanje  povodom činjenice da se Škola u prirodi pod nazivom,, Cetinje- jedna priča“  za učenike Osnovne škole ,, Drago Milović“ u Tivtu treba održati u dane najvećeg kršćanskog praznika za pripadnike rimokatoličke vjeroispovijesti- Uskrsa, koji se ove godine slavi 31. 3.

Share/Save

Zastupnički klub DUA - HGI za smjenu Mandića

Hrvatska građanska inicijativa je danas glasala za smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića. Inicijativa nije dobila potrebnu većinu, a bilo je do samog početka zasjedanja uputno hoće li se uopće raspravljati o povjerenju Mandića, jer je namjera i najava PES - a bila da izostavi ovu točku s dnevnog reda. Šef Zastupničkog kluba Demokratske unije Albanaca i Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović iznio je stav obje stranke, a njegovo izlaganje možete pogledati u prilogu.

 

Share/Save

Čestitka Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore povodom Ramazana

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore svim građankama i građanima islamske vjere upućuje čestitku povodom nastupajućeg Ramazana, uz želju da ovaj mjesec posta, duhovnog i tjelesnog pročišćenja provedu u zdravlju, miru, strpljenju i solidarnosti. 

Share/Save

Čestitka Foruma žena HGI –ja u povodu Međunarodnog dana žena

Forum žena HGI-ja u povodu 8. ožujka,  Međunarodnog dana žena, svim sugrađankama upućuje najiskrenije čestitke uz zahvalu za svu dobrobit i zalaganje koje su dale u cilju održavanja dostojanstvenog položaja žena u društvenoj zajednici, te očuvanju svoje nacionalne pripadnosti, tradicijskih vrijednosti i njegovanju moralnih obiteljskih vrijednosnih stavova.

Share/Save

Stranice